Colorful travels by Ana Rita

Mijn 2018 in reizen

Ik dacht dat het qua reizen niet beter kon dan topjaar 2017, maar niets bleek minder waar. Vijf retourvluchten, vijf roadtrips en één busreis verder, heb ik dit jaar juist nóg meer gereisd. In 2018 bezocht ik 10 andere landen en heb ik mijn eigen regio nog beter leren kennen.

Kijk je mee terug op een fantastisch reisjaar en de reisblogs die ik heb geschreven in 2018?

Portugal

Ik begon 2018 in Portugal, nadat ik de feestdagen had gevierd bij mijn vader. Hij woont vlakbij Porto en ik heb toen een aantal charmante steden in de regio bezocht. Ook was ik in februari weer terug in Portugal om carnaval te vieren.

Porto Casa Borita

Spanje

Spanje bezocht ik maar liefst drie keer in 2018! Na mijn roadtrip door Portugal bleef ik op 3 januari een nachtje slapen in Madrid. Grappig feitje: in 2014 was ik op precies dezelfde datum ook in Madrid, heel toevallig haha.

In mei was ik een midweek in Valencia en omgeving, en mijn zomervakantie ging dit jaar naar mijn favoriete eiland Ibiza.

Port Saplaya Casa Borita

Andorra

Na Madrid deed ik nog één extra stop in Andorra, het ministaatje in de Pyreneeën. Dit was een heel bijzondere reis voor mij omdat ik vijftien jaar geleden een dagje in Andorra was geweest en altijd al terug had willen gaan.

Andorra Casa Borita

Frankrijk

Dit jaar ben ik verliefd geworden op de Elzas. Wat een betoverende Franse regio is dit toch! In april bezocht ik Straatsburg en in november mocht ik eindelijk Colmar (zie Zwitserland) van mijn verlanglijstje afstrepen. Ik kan eindeloos struinen door de straten met schattige, kleurrijke huisjes en dit smaakt zeker naar meer!

Colmar Casa Borita

Luxemburg

Ik ben meerdere keren per jaar in Luxemburg te vinden, en in april bracht ik een bezoekje aan het sprookjesachtige kasteel van Vianden. Ook bracht ik de kerstdagen door in Luxemburg met mijn moeder.

Luxembourg Casa Borita

Nederland

Ik moet toegeven dat ik dit jaar niet zo heel veel nieuwe plekken heb gezien in Nederland, maar ik heb wel alles uit de lente gehaald toen ons mooie landje in bloei stond. Zo spotte ik wilde flamingo’s, ging ik een dagje naar Amsterdam, bezocht ik eindelijk de Zaanse Schans en maakte ik honderden foto’s van de tulpen in het Keukenhof en op de velden.

Ook in mijn eigen stad Rotterdam zit ik niet stil. In de zomer ging ik na werktijd vaak zonsondergang foto’s maken, en in de herfst heb ik een aantal wandelingen gemaakt door Rotterdam-Zuid. Ik wil ook graag wijken gaan bezoeken waar ik nooit eerder ben geweest, dus wordt ongetwijfeld vervolgd in 2019!

Rotterdam Kop van Zuid Casa Borita

Verenigde Staten van Amerika

Florida was mijn enige verre reis dit jaar, en is inmiddels ook een vastigheidje geworden in mijn reisagenda. Ik ging in juni naar Miami voor twee bruiloften, en heb toen ook de steden Naples en Fort Lauderdale bezocht.

Miami Casa Borita

België

In 2018 had ik weer het geluk om kaarten te scoren voor Tomorrowland. Het was tropisch warm, ik was bijna jarig en het was weer een prikkeling voor al mijn zintuigen. Tomorrowland blijkt toch weer ‘meer dan gewoon een festival’... ik heb ontzettend genoten!

In september sloot ik de zomer ook weer af met een weekendje naar de historische stad Dinant en het charmante dorpje Torgny.

Dinant Casa Borita

Griekenland

Na drie jaar afwezigheid was ik in oktober weer in mijn geliefde Athene. Ik voelde me gelijk thuis vanaf het moment dat ik daar landde, en het was ook nog eens extra speciaal omdat ik mijn vriend kon rondleiden voor zijn eerste bezoek.

In vier dagen tijd liet ik hem al mijn favoriete plekjes zien, en heb ik ook eindelijk dingen gezien die ik tijdens mijn uitwisseling had overgeslagen. Daarnaast hebben we voor één dag een auto gehuurd waarmee we langs de kust reden en de Tempel van Poseidon in Sounio hebben bezocht.

Athens Lykavittos Casa Borita

Zwitserland

Zwitserland was de verrassing van 2018, en ook nog eens een superleuke omdat ik hier al zestien jaar niet meer was geweest! Wel een paar keer doorheen gereden, dat wel.

Tijdens mijn roadtrip door Freiburg en Colmar bleek ik zo dicht bij Basel te zijn, tsja, dan moet je gewoon even langsgaan toch?

Basel Casa Borita

Duitsland

Zo kom je een jaar niet in Duitsland, en zo kom je er twee keer in slechts drie weken tijd! De eerste keer was ik in het bruisende stadje Freiburg (zie Zwitserland) om de verjaardag van mijn moeder te vieren, en de tweede keer was ik een dagje naar de kerstmarkt in Düsseldorf met een vriendin.

Freiburg Casa Borita

Nu ben ik heel benieuwd welke landen jij bezocht hebt in 2018? En uiteraard wil ik jou een heel gelukkig Nieuwjaar wensen!

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.