Must see in Miami: Vizcaya Museum and Gardens

Miami heeft het allemaal. Strand, een skyline, vrolijk gekleurde straten, heerlijk eten, een fantastisch nachtleven en ja, ook historische bezienswaardigheden. Welkom bij Vizcaya Museum and Gardens, een voormalige villa die het bezit was van zakenman James Deering. De villa is gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl en vormt een groene oasis die je het gevoel geeft alsof je met een tijdmachine naar de 16e eeuw ben gereisd. Niets blijkt minder waar, Vizcaya is ‘slechts’ honderd jaar oud!

Een stukje geschiedenis

Begin 20ste eeuw was Miami nog niet de bruisende stad die we nu kennen. Dat ging gauw veranderen en James Deering wist dat. Om de natuur toch zoveel mogelijk te behouden, kocht hij een stuk land en liet daar zijn villa bouwen en een aantal prachtige tuinen aanleggen. In 1952 werd Vizcaya verkocht aan de gemeente van Miami-Dade en het jaar daarop ging het open als museum. Anno 2018 is Vizcaya één van de meest fotogenieke plekken in Miami. Geen wonder dat het regelmatige gebruikt wordt als locatie voor fotoshoots, bruiloften, films en officiële gelegenheden. Yep, zelfs wereldleiders zijn dol op Vizcaya. Dan moet het wel de moeite waard zijn toch?

Amerikaans charmant met Europese luxe

Als Europeaanse was ik aardig verrast om deze bouwstijl terug te zien in de Verenigde Staten. Ik had zelfs niet eens meer het gevoel dat ik in Miami was. Wél ontzettend knap om te zien hoe goed James Deering zijn Europese villa heeft laten samensmelten met de tropische omgeving. Dankzij het toevoegen van natuurlijke materialen en lokale planten heeft hij de perfecte mix gecreeerd van Europees design met Amerikaans landschap.

Uitbundige villa

Een ander aspect waarin James Deering goed slaagde is de historische indruk. Om zijn villa er ‘antiek’ uit te laten zien verzamelde hij de mooiste objecten uit Europa en Amerika. Deze zijn allemaal bij elkaar gezet in een uitbundige maar tegelijkertijd stijlvolle manier. Van mij krijgt hij bonuspunten voor het vele gebruik van pastelkleuren en roze details!

DSC_0204
DSC_0208
DSC_0232
DSC_0230
DSC_0231

Weelderige tuinen

Hoewel de villa al een lust voor het oog is, begint de echte magie pas in de tuinen dus hou je camera maar in de hand. Je ziet hier mangroven, palmbomen, een doolhof, waterfallen, fonteinen en een heuveltje met uitzicht op de villa. En had ik al verteld dat er zelfs een sloep midden in de Biscayne Bay ligt?

DSC_0260
DSC_0349
DSC_0393
DSC_0411
DSC_0419

Handig om te weten

Het adres van Vizcaya is 3251 South Miami Avenue. Vizcaya is gesloten op dinsdag, op alle andere dagen is het open tussen 9:30 en 16:30.
De standaard toegangsprijs is $18, voor studenten is het $12 en voor kinderen tussen 6 and 12 jaar is het $6. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis naar binnen.

Ken jij nog meer van dit soort plekken in de Verenigde Staten? Ik ben heel benieuwd!

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.