Colorful travels by Ana Rita

Montanejos: paradijs of teleurstelling?

Vanuit Valencia deed ik een dagtrip naar Montanejos. Dit is een pittoresk dorpje in de bergen, zo’n anderhalf uur rijden van de stad. Deze plek is omgeven door een prachtige natuur en is bekend om haar warmwaterbronnen. Je vind deze bronnen in heel de omgeving maar de Fuente de los Baños is de grootste trekpleister van Montanejos. En ja, de foto’s van paradijselijk, turquoisekleurig water tussen de bergkloven was ook hetgene wat mij naar Montanejos trok. Maar was het wat ik ervan had verwacht?

Onderweg naar Montanejos

Het was 27 graden en zonnig in Valencia. We stonden vrij laat op omdat we de avond van tevoren uit waren geweest bij l’Umbracle. Maar geen paniek, want volgens Google gingen de warmwaterbronnen pas om 16.30 open. Dat vond ik vreemd aangezien dit gewoon buiten is maar ook weer niet onmogelijk want de warmwaterbronnen van Athene hebben ook openingstijden. Iets na drieën vertrokken wij vol goede moed naar Montanejos. De rit verliep goed, we genoten van het Spaanse landschap en we hoefden gelukkig geen tol te betalen op deze weg.

Waar is die bron nou?!

Op een gegeven moment bestond de weg alleen nog maar uit haarspeldbochten. Dat was niet zozeer eng maar wel spannend. Montanejos zelf was makkelijk te vinden maar toen moesten we nog naar de warmwaterbronnen. We volgden de bordjes naar de VVV, waar we een kaart meekregen en ons werd verteld dat we naar de parking van de bronnen moesten rijden. Dat deden wij, we parkeerden de auto en liepen naar beneden. Daar zagen wij een riviertje, maar er was geen warmwaterbron te bekennen. We bekeken de kaart nogmaals en beseften dat dit niet de juiste parking was!

DSC_0142

Gevonden, en dan?

We reden een stukje terug en toen vonden wij de juiste parking wel. Vanaf daar hadden we de Fuente de los Banos zo gevonden, maarre... was dit het? Toen wij terugliepen van de vorige parking was het ineens bewolkt geworden. En het water leek eerder grijs dan turquoise.. Maar goed, we hadden hier wel anderhalf uur voor gereden dus hopelijk was het water wel lekker. Helaas, ook dat viel vies tegen. Dat water was echt geen 25 graden!

DSC_0145

Gelukkig ben ik het koude water uit Nederland gewend dus ik ging gewoon zwemmen. Na een paar minuten voelde het water wat warmer aan en er is een stukje waar je precies tussen de bergkloven in zwemt. In dat stukje daar is het water wel echt warm, maar dat is meer een bepaalde stroming. Het water is wel ontzettend helder, je kunt alles zien op de bodem en ik schrok ontzettend omdat ik een grote rots aanzag voor een eng beest haha.

IMG_5605

Ondertussen begon het zonnetje weer te schijnen en had de teleurstelling plaats gemaakt voor plezier. We gingen lekker in het zonnetje zitten, aten een ijsje en maakten de nodige foto’s bij het water. Maar die mooie turquoise kleur? Die heb ik nooit gezien want het was inmiddels al 19.00 uur en de schaduw van de bergen viel over het water heen.

DSC_0150
DSC_0151
DSC_0154

Yay or nay?

Zou ik Montanejos aanraden? Nou, ik zou er in ieder geval niet speciaal een dag voor vrij maken. Zo bijzonder vond ik het niet maar als je heel erg van natuur houdt en nog wat tijd over hebt dan is het wel leuk om dit gezien te hebben. Mocht je besluiten om naar Montanejos te gaan voor de warmwaterbronnen, leer dan ieder geval van mijn fouten:

Ga op een warme dag met strakblauwe lucht

Dat het in Valencia heel lekker weer is, wilt niet zeggen dat het in Montanejos ook zo is. Check daarom van tevoren of het ook echt elk uur zonnig blijft want het is best fris daar in de bergen!

Ga ’s ochtends of op de vroege middag

Voor de mooiste foto’s moet de zon toch echt op het water schijnen. In de ochtend en vroege middag heb je nog geen last van de bergschaduwen en dan krijg je dat paradijselijke turquiose water wel te zien.

Waar is jouw favoriete warmwaterbron?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.