Colorful travels by Ana Rita

Must see in Luxemburg: het kasteel van Vianden

Vianden Castle Luxembourg

Wil jij binnenkort een weekendje naar Luxemburg? Dan is de charmante Luxemburg-stad zeker een must. Maar wist je dat het landschap van Luxemburg ook prachtig is en dat het kleine landje vol staat met kastelen? Het zijn er meer dan honderd! Het kasteel van Vianden is er eentje die echt niet mag ontbreken op jouw lijstje. Vianden is een idylisch dorpje vol historie én waar je heerlijk kunt terrassen.

Rondje Vianden

Vianden ligt tegen de Duitse grens aan en is zo’n driekwartier rijden vanaf Luxemburg-stad. Wanneer je het dorp binnen komt zie je meteen hoe betoverend het is. Schattige straatjes met huizen in pastelkleuren, veel horeca rondom rivier de Our, enkele musea en natuurlijk het kasteel. Deze is dankzij de ligging op een heuvel letterlijk het hoogtepunt van Vianden!

Vianden Luxembourg
DSC_0635

De wereldberoemde Franse schrijver Victor Hugo moet ook flink onder de indruk zijn geweest van Vianden want hij heeft hier een tijdje gewoond. Benieuwd hoe hij hier geleefd heeft? Zijn huis is tegenwoordig een museum. Verder is het restaurant van hotel Auberge de l’Our een enorme aanrader. Het terras van Auberge de l’Our ligt direct aan de rivier en vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over het kasteel. Het menu is internationaal, zelf ging ik voor een lekkere verse forel.

DSC_0748-3
Vianden Castle Luxembourg

Het kasteel

En dan nu de hoofdattractie: het kasteel van Vianden. Vanaf het dorp gezien lijkt dit een enorme klim maar het valt reuze mee. Het is maar een kwartiertje lopen vanaf het centrum naar het kasteel. Eenmaal binnen heb je ongeveer een uur nodig om alles te zien. De verschillende ruimtes vertellen het verhaal van het kasteel en zijn eigenaren. Zo is het kasteel van Vianden onder andere eigendom geweest van de Oranjes. Vanaf 1820 raakte het kasteel in  verval maar werd later volledig gerestaureerd als staatsbezit.

Vianden Castle Luxembourg
DSC_0749
DSC_0753
DSC_0754
DSC_0757
Vianden Luxembourg

Praktische informatie

Toegang

De normale toegangsprijs is 7 euro maar kinderen, senioren en studenten krijgen korting.

 

Contact

Het adres van het kasteel is Montée du Château in Vianden en je kunt ze bereiken op telefoonnummer 0035 2849291.

 

Openingstijden

Het kasteel is dagelijks open vanaf 10.00, sluitingstijd is afhankelijk van het seizoen.

Januari, februari, november, december: sluit om 16.00

Maart en oktober: sluit om 17.00

April t/m september: sluit om 18.00

Op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag is het kasteel van Vianden gesloten.

Wat is jouw favoriete kasteel?

Ayo! AR x

3 reacties

  1. Saskia op 18 april 2018 om 13:55

    Leuk!! staat nog op mijn to-do list, aangezien mijn man en ik een sta-caravan hebben daar vlak in de buurt. Het is er tot op vnadaag bnog niet van gekomen. Misschien van de zomer.

  2. Wanda op 23 april 2018 om 14:45

    We zijn ooit wel in Vianden geweest maar hebben toen helaas het kasteel niet bezocht, dus ik wil zeker nog een keertje terug.

  3. Hip on Trip op 26 april 2018 om 09:53

    Leuk om te lezen. Ben er zelf al echt heel vaak geweest. Blijft een mooi plekje in de Ardennen. Mooie foto’s ook!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.