4x zien in schattig Straatsburg

O Straatsburg. Die andere stad van het Europese Parlement en daardoor bij de meeste mensen bekend om politieke redenen. Maar het is ook de stad van kanalen met pittoreske huisjes, een historisch hoge kerk, paleizen die dienen als prachtige musea en de ooievaar als mascotte. Ik bezocht deze Franse stad als dagtrip vanuit Luxemburg en ben er razend enthousiast over. Vergeet het politieke imago want Straatsburg is vooral heel schattig!

Kathedraal van Notre-Dame

Hét icoon van Straatsburg is de 142 meter hoge kerk, de Notre-Dame. Daarmee is dit één van de grootste kerken van Frankrijk en tot 1874 was dit zelfs het hoogste bouwwerk ter wereld. Deze gotische kerk is ontzettend indrukwekkend om te zien en is dagelijks tot 17.30 open voor bezoekers. Beklim dan ook zeker de kerktoren voor het mooiste uitzicht over Straatsburg!

DSC_0503
DSC_0501

Palais Rohan

Op het kerkplein vind je ook het net zo indrukwekkende Palais Rohan. Dit voormalige paleis is nu de locatie van drie musea. Zelf heb ik het Musée des Arts décoratifs bezocht waar je de deftige barokke kamers van het paleis kunt bewonderen. Het interieur van deze kamers heeft elk zijn eigen pastelkleur, super leuk! Wil je alledrie de musea bezoeken dan moet je helaas wel drie keer entree betalen. Kom je op de eerste zondag van de maand? Dan zijn de musea gratis en kun je zo naar binnen lopen!

DSC_0487
DSC_0492
DSC_0490

Petite France

Stel je Venetië voor maar dan Franssprekend en met Duitse huisjes: voilà, je bent in Petite France! Voor mij was dit dé reden om Straatsburg te bezoeken. Petite France vormt de oude binnenstad van Straatsburg en bestaat volledig uit kanalen met kleurrijke ambachtshuisjes. Bewonder Petite France vanaf het water met een rondvaartboot of slenter door alle schattige straatjes.  De meeste huisjes dienen tegenwoordig als hotel of restaurant en daarmee is Petite France ook nog eens een hele gezellige plek om te verblijven. Zo heb ik een overheerlijke pizza gegeten bij restaurant Marco Polo. Ik ben echt verliefd geworden op Petite France!

DSC_0448
DSC_0453
DSC_0457

Palais du Rhin

Net als Metz heeft Straatsburg afwisselend tot Frankrijk en Duitsland gehoord. Deze Duitse macht is duidelijk zichtbaar in Palais du Rhin, oftewel het keizerlijk paleis. Dit paleis is tegenwoordig ook een museum, ben zelf niet naar binnen geweest maar het gebouw zelf is al de moeite waard om te bekijken. Palais du Rhin valt op dankzij de indrukwekkende koepel en is omgeven door een mooie tuin waar je lekker ontsnappen kunt wandelen.

DSC_0507
DSC_0506

Staat Straatsburg al op jouw wishlist?

Ayo! AR x

4 reacties

 1. Judith | Worldwife.nl op 18 april 2018 om 14:17

  Heel lang geleden ben ik eens in Straatsburg geweest. Kan me niet herinneren dat ik zoveel moois gezien heb!

 2. Rieneke | Backpackjunkies op 18 april 2018 om 20:15

  Wat een leuke stijl van de gebouwen langs het water! Echt zo’n gezellig stukje om even langs te lopen.

 3. Ctheworld - Claudia op 18 april 2018 om 21:23

  Zie ik het nou goed? Allemaal roze huizen! Daar moet echt eens heen 🙂

 4. Linda | travellersoftheworld op 26 april 2018 om 22:33

  Straatsburg is leuk! Ik ben er met school ooit geweest, dus ik heb alleen de Franse huisjes en de kathedraal gezien. Allebei super! wij waren verder vooral in de omgeving, die ook prachtig is. Ik zou nog wel eens terug willen naar Straatsburg om de stad beter te ontdekken en ook de andere twee dingen te zien die jij noemt.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.