Colorful travels by Ana Rita

Word verliefd op Port Saplaya, het Valenciaanse klein Venetië

Eerlijk waar, vanaf het moment dat ik deze schattige plek bezocht heb kan ik niet stoppen met dromen over Port Saplaya. Jachthaven? Check! Schattige, kleurrijke huizen? Check! Knusse straatjes? Check! Overal bloemen? Check! Strand boulevard? Check! Geen drukte? Dubbel check!

Als er één plek het verdient om Kleine Venetië te worden genoemd, dan is dat Port Saplaya wel. Deze kleine badplaats ligt direct naast Valencia en werkelijk alles hier is prachtig. Mocht je in Valencia zijn en Port Saplaya stond nog niet op jouw lijstje dan raad ik je nu aan om er naartoe te gaan. Geloof me, het zal je hart stelen 😀

Het leven is mooi in Port Saplaya

Het eerste wat je zult merken wanneer je aankomt in Port Saplaya is de geur van verse vis uit de vele restaurants aan de strand boulevard. Wanneer je de boulevard afloopt zie je op een gegeven moment een aantal felgekleurde huizen. Ja, daar is het, de jachthaven! Deze plek is niet alleen een lust voor het oog maar ook o zo relaxed. Mensen laten rustig hun honden uit, chillen op hun bootje of drinken een biertje aan de waterkant.

Ik lieg niet wanneer ik je vertel dat ik urenlang foto’s heb gemaakt in Port Saplaya. Ik ben letterlijk verliefd geworden op elk huis en elk hoekje dat ik zag en dit moest ik gewoon vastleggen! Maar wat mij nog het meest verbaasde aan Port Saplaya is het ontbreken van mensenmassa’s. Tegenwoordig lijkt het alsof elk idylisch plaatsje vol loopt met toeristen maar dat is zeker niet geval bij Port Saplaya. Deze plek is zo’n pareltje waar je rustig doorheen loopt en ziet hoe de locals genieten van hun heerlijk leventje.

Zijn mijn woorden niet genoeg om je over te halen om Port Saplaya te bezoeken? Vooruit, ik zal je niet langer in spanning houden. Check deze foto’s en oordeel zelf 😉

DSC_0335
DSC_0511
DSC_0456
DSC_0433
DSC_0334
DSC_0417
DSC_0459
DSC_0518
DSC_0512
DSC_0523

Hoe kom je in Port Saplaya?

Port Sayaplaya is ontzettend goed bereikbaar vanuit Valencia. De makkelijkste manier is om er met de auto naartoe te rijden, zonder file is dat een ritje van twintig minuten.

Ben je met het openbaar vervoer? Stap dan in Valencia op stadsbus nummer 112 en deze zet je dan af in Port Saplaya.

En, ben je overtuigd om Port Saplaya op jouw lijstje te zetten?

Ayo! AR x

1 reactie

  1. Linda | travellersoftheworld op 16 juni 2018 om 17:44

    Dit klinkt als een heerlijke plek en zo ziet het er op je foto’s ook uit! Super leuk 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.