Colorful travels by Ana Rita

Mijn 2017 in reizen

Dubai Madinat Jumeirah Casa Borita

Dit is alweer de laatste week van 2017, wat een jaar was dit! Het afgelopen jaar ben ik in 9 andere landen geweest en heb ik 3 nieuwe plekken in Nederland bezocht. Tijd voor een verzameling van al mijn reisherinneringen uit 2017 en een overzicht van mijn reisblogs!

Nederland

Laten we maar beginnen bij Nederland zelf. In juni heb ik een dagtrip gedaan naar Maastricht en het Drielandenpunt, in juli ben ik op bezoek geweest in het schattige dorpje De Rijp en in november ben ik een weekendje weg geweest in Groningen.

Dagje Drielandenpunt en Maastricht

8 foto’s van romantisch De Rijp

5 lekkere hotspots in Groningen

IMG_7196 (Edited)

Portugal

Ook mijn geboorteland Portugal kon natuurlijk niet ontbreken in 2017. Ik ben op dit moment zelfs in Portugal. Lekker de feestdagen vieren met mijn familie én er natuurlijk op uit trekken om nieuwe, prachtige plekjes te ontdekken! Verder was ik dit jaar in maart en in juni een lang weekend in Portugal.

Eerste warme weekend van 2017

Leça da Palmeira aan de Portugese kust

IMG_6634

Spanje

Mijn eerste citytrip dit jaar was in maart naar Barcelona. Ik was al bijna 14 jaar niet in deze stad geweest en de vorige keer was een kort bezoekje tijdens een vakantie aan de Costa Brava. Sindsdien ben ik altijd al benieuwd geweest naar Barcelona en voelde dit ook echt als een nieuwe stad voor mij. Ik ben er echt helemaal verliefd op geworden! De architectuur, de geschiedenis, het eten, het weer én het strand natuurlijk.

Barcelona, een bruisende stad

IMG_2775

Verenigde Staten van Amerika

In april heb ik voor het eerst mijn schoonfamilie bezocht in Miami! Het waren twee heerlijke weken waarin in veel heb gezien van Miami zelf, maar ook andere leuke plekken in Florida heb bezocht zoals Hollywood Beach, Fort Lauderdale, Orlando en Key West.

Groetjes uit Amerika!

Miami’s Wynwood Art District

3 Mooie plekjes in Miami voor zonliefhebbers

Mijn hotspots in South Beach

Roadtrip door The Florida Keys

Miami of Ibiza?

18

Malta

Mijn jaarlijkse zomervakantie ging deze keer naar Malta. Ik koos voor deze eilandnatie omdat de combinatie van cultuur, uitgaan en stranden mij enorm aanspreekt. En geloof me, dat hebben ze in Malta, Gozo en Comino in overvloed!

Ervaar het eiland Malta met deze 8 activiteiten

De scooter en de heuvels, een avontuur op Gozo

6 foto’s van een paradijselijke dag op Comino

casa borita malta popeye village

België

Oké toegegeven, ik heb dit jaar geen nieuwe plekken bezocht in België. Maar de vijf dagen die ik hier door heb gebracht voor Tomorrowland waren zó episch dat België niet mag ontbreken in mijn 2017 reisoverzicht!

Is Tomorrowland echt zo magisch?

Tomorrowland Casa Borita

Luxemburg

Ik rij zo’n drie keer per jaar op en neer naar Luxemburg omdat mijn moeder hier woont. Dit jaar schreef ik een blog over Luxemburg-stad en heb ik het kasteel van Pettingen bezocht.

De leuke hoofdstad van Luxemburg

Hartje Luxemburg: kleurrijke dorpjes en het kasteel van Pettingen

IMG_7056

Frankrijk

Tijdens één van mijn bezoeken aan Luxemburg zijn we ook een dagje naar de Franse stad Metz geweest, een mooie plek vol historie.

8x de geschiedenis van Metz ervaren

Metz Palais du Gouverneur Casa Borita

Duitsland

Mijn moeder was in november jarig en we zijn speciaal voor haar verjaardag een weekendje naar Frankfurt geweest. Ik vond dit zo’n coole stad met een mooie mix van oude en nieuwe architectuur!

Wolkenkrabbers, middeleeuwse huisjes en toffe hotspots: Frankfurt has it all!

Frankfurt Skyline Casa Borita

Verenigde Arabische Emiraten

Mijn laatste verre reis dit jaar was ook gelijk een hele onverwachtse: met mijn beste vriend voor zijn werk mee naar Dubai! Het waren 3 fantastische dagen waarin ik zoveel mogelijk van Dubai heb gezien en de stad mij liet verlangen naar zoveel meer!

Wat te zien en te doen in Dubai? 

Dubai Burj Khalifa Casa Borita

Nu ben ik heel benieuwd welke landen jij bezocht hebt in 2017? En uiteraard wil ik jou een heel gelukkig Nieuwjaar wensen! 

Ayo! AR x

1 reactie

  1. Wanda op 30 december 2017 om 20:03

    Wow, wat een heerlijk reisjaar joh! En ja, afgelopen jaar herontdekte ik Portugal en dat smaakt zeker naar meer. Ook Spanje kwam bij ons voorbij en ook van dat land wil ik dolgraag meer ontdekken. Verder waren we vaak in Duitsland en België te vinden en zijn we inderdaad nog een dagje naar Luxemburg geweest.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.