Colorful travels by Ana Rita

Op ontdekking in Madrid

Madrid Palacio Real Casa Borita

Mijn eerste trip van 2018 is een feit! Of nou ja, dat was het een maand geleden eigenlijk al. Wij hebben na onze roadtrip door Portugal namelijk een nachtje in Madrid overnacht. Normaal rennen we altijd van hot naar her om van alles te zien maar deze keer niet. Ik was namelijk al twee keer eerder in Madrid geweest en dat maakte deze citytrip erg relaxed! We lieten ons letterlijk meenemen door de stad, genietend van al haar mooie straatjes. En het fijnste? We hebben toch nog veel gezien!

Lavapiés

Wij verbleven in de wijk Lavapiés. Het is vanaf hier maar zo’n 15 minuten lopen naar Plaza Mayor maar toch ben je in een heel andere wereld. Het was even wennen want op het eerste gezicht heeft Lavapiés een nogal ghetto uitstraling. Maar hoe meer ik om mij heen keek, hoe leuker ik het vond. Het deed me namelijk enorm denken aan mijn wijk in Athene! Lavapiés is kleurrijk, levendig en multicultureel. De winkels hier verkopen producten uit alle hoeken van de wereld. Je ziet op elke hoek mensen een praatje maken met elkaar, kinderen rennen en spelen buiten en iedereen lijkt hier een hond te hebben. O en had ik al verteld dat liefhebbers van street art hier hun hart op kunnen halen?

DSC_0075
DSC_0077
DSC_1004
DSC_1001
DSC_0999
DSC_1000

Plaza Mayor

Dit plein was mij het meeste bijgebleven van mijn vorige reizen naar Madrid. De zachtrode muren, het deftige standbeeld in het midden, I love it! Het is toeristisch ten top maar toch vind ik het een erg gezellige plek om een terrasje te pakken. Helaas betaal je alleen wel de hoofdprijs.

DSC_0773

Palacio Real

Het Spaanse koninklijke paleis, oftewel het Palacio Real, zie je al van ver boven Madrid uit torenen. We zijn zelf niet naar binnen geweest maar wauw, wat is dit een indrukwekkend en enorm gebouw! Vanaf het bijbehorend plein heb je een fantastisch uitzicht over de stad en zie je een prachtige zonsondergang. Je kunt ook om het paleis heen wandelen in de tuinen van Sabatini en bij Plaza de Oriente.

DSC_0794

Almudena Kathedraal

Nog opvallender dan het paleis zelf was het gebouw er tegenover, de Almudena Kathedraal van Madrid. Van buiten heeft het al een vrolijk pastelblauw kleurtje maar eenmaal binnen bastte het kleurspectakel pas echt los! Het plafond en de koepel van de kathedraal zijn versiert met de mooiste schilderingen die ik ook heb gezien in een kerk.

DSC_0808
DSC_0810
DSC_0811

Gran Vía

De Gran Vía is een lange en meest bekende winkelstraat van Madrid. Dit is niet alleen een populaire plek om te shoppen maar ook voor vermaak zoals de bioscoop. Het is echt megadruk hier dus even op gemak wandelen zit er niet in maar de architectuur van Gran Vía maakt alles goed. Je ziet hier namelijk het ene na het andere gebouw in beaux-arts stijl. Prinsessenkoepels zoals ik dat zelf noem!

DSC_0844

Plaza Santa Ana

Bij en rondom Plaza Santa Ana kom je verschillende bars tegen. De grote eyecatcher hier is het ME hotel. Deze is 's avonds niet te missen dankzij de paarse verlichting. De rooftop bar van het ME Hotel schijnt echt top te zijn maar was helaas op dat moment gesloten. Dan maar een drankje doen op de begane grond bij cocktailbar Ana la Santa. Dit betekent Ana de Heilige dus ik vond het wel grappig om als een lief meisje onder de letters te gaan staan haha. 

image3
image4

Parque del Buen Retiro

Dit stadspark is één van de grootste waar ik ooit door heen ben gelopen. Ik vind het ontzettend leuk dat Parque del Buen Retiro niet alleen een groen park is, er is ook veel te zien hier! Wat mij naar het park trok is het Kristallen Paleis. Dit is een expositieruimte die, zoals de naam al zegt, voornamelijk uit glas bestaat. Maar de ingang heeft een roze muur! Toegang tot het Kristallen Paleis is gratis, je moet alleen wel even in de rij staan. Verder heb je ook een prachtig versiert museum in het park en is er een meer waar mensen roeibootjes huren.

DSC_0006
DSC_0025
image1 (2)
DSC_0072

Puerta de Alcalá

Zoals je misschien wel weet heb ik een obsessie met bogen en stadspoorten. Als ik er één zie moet ik gewoon een springende of blije foto maken! De stadspoort van Madrid heet Puerta de Alcalá en die mocht natuurlijk niet ontbreken aan mijn collectie. Gelukkig hoefde ik niet heel lang te zoeken want deze stadspoort bevindt zich vlak naast Parque del Buen Retiro. Het leuke aan Puerta de Alcalá is dat deze uit drie poorten bestaat en 's avonds helemaal mooi verlicht is met felblauwe lichtjes.

DSC_0064 (2)

Ben jij al eens in Madrid geweest?

Ayo! AR x

3 reacties

  1. Rieneke | Backpackjunkies op 7 februari 2018 om 14:34

    Street Art blijft echt zo tof en verrassend! Ik ben zelf nog niet in Madrid geweest, maar het ziet er heel leuk uit. Vooral alle gebouwen met die mooie versieringen. Het heeft wel een echt Spaanse vibe 🙂

  2. Marcella op 8 februari 2018 om 22:33

    Wat heerlijk om zo relaxt in een stad te lopen waar je al vaker bent geweest. Madrid lijkt me een fijne stad, je hebt er veel gezien!

  3. Ann op 10 februari 2018 om 15:23

    Ik vond Madrid ook een superfijne stad. Prachtige huizen, lekker eten, fijne terrasjes, bruisende atmosfeer! En ik logeerde er in twee bijzondere hotels. Topervaring!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.