Colorful travels by Ana Rita

Roze kastelen in Europa die regelrecht uit een sprookje komen

Pink Castle Luxembourg Erpeldange Casa Borita

Ja, sprookjes bestaan echt en ze zijn roze. Ik vond ieder kasteel die ik gezien heb prachtig, maar niets is zo betoverend als een roze variant. Met de hulp van mijn vrienden Google en Instagram ben ik erachter gekomen dat er maar liefst vijf roze kastelen bestaan in Europa! Hoe magisch is dat?

Tot nu toe heb ik twee roze kastelen met eigen ogen gezien. De rest staat nog op mijn verlanglijstje, maar hieronder heb ik alvast wat foto's gedeeld van andere talentvolle instagrammers. Hopelijk wakkeren zij ook jouw wanderlust op!

Duitsland - Slot Weilerbach

Hoi Duitsland! Dit is het nummer één land wat betreft kastelen, dus het zal je vast niets verbazen dat Duitsland twee keer op deze lijst staat.

De Eifel is een geliefde regio onder sprookjesliefhebbers vanwege de idyllische plaatsjes, de prachtige natuur met een nationaal park, de wijnvelden en de kastelen natuurlijk. Burg Eltz is inmiddels een klassieker op Instagram, maar wat minder mensen weten is dat de Eifel ook een roze kasteel rijk is.

Het rococo-stijl Slot Weilerbach is één van de meest belangrijkste schatten van de Eifel op het gebied van kunstgeschiedenis. Slot Weilerbach ligt net over de grens met Luxemburg, kortom je kunt dit kasteel vanuit beide landen bezoeken. Dat noem ik nou een win-win situatie!

Adres: Schloß Weilerbach 3, 54669 Bollendorf, Duitsland

Schloss Weilerbach Germany Pink Castle Casa Borita

Luxemburg - Erpeldange

Over Luxemburg gesproken, deze kleine staat heeft zelf ook een roze kasteel. Op slechts 30 minuten rijden vanaf Slot Weilerbach, kom je het Disney-achtige kasteel van Erpeldange tegen.

Dit roze kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en heeft al meerdere functies gehad. Het was eerst eigendom van een rijke familie en daarna werd het aan een priester verkocht die er een kerk van maakte. Later werd het weer een kasteel en de Luxemburgse staat kocht het op in 1983. Sindsdien dient het kasteel als gemeentehuis van Erpeldange, waardoor je hier ook kunt trouwen.

Adres: Porte des Ardennes 21, L-9145 Erpeldange-sur-Sûre, Luxemburg

DSC_0002

Duitsland - Slot Benrath

Hé Duitsland, daar ben je weer. Net buiten Düsseldorf vind je het roze slot Benrath. Perfect om wat magie toe te voegen aan jouw city trip!

Adres: Benrather Schloßallee 100-108, 40597 Düsseldorf, Duitsland

Schotland - Craigievar

De andere roze kastelen zijn min of meer verborgen parels, maar het Schotse Craigievar is een regelrechte hit op Instagram.

Vele bloggers en influencers hebben dit bijzondere kasteel al vastgelegd, en ik geef ze geen ongelijk. Het kleurcontrast tussen het roze kasteel en de natuurlijke omgeving is prachtig om te zien!

Adres: Craigievar Castle, By Alford, Aberdeenshire, AB33 8JF, Verenigd Koninkrijk

Nederland - Steenenburgh

Is het jou al eens overkomen dat je iets in Nederland wilt bezoeken, maar je stelt het telkens uit en uiteindelijk komt het er nooit van? Dat is precies wat mij is overkomen met kasteel Steenenburgh, beter bekend als het Roze Kasteel van het Land van Ooit.

Na de sluiting van het Land van Ooit in 2007 was het terrein nog wel toegankelijk onder de naam Poort van Heusden. Het roze kasteel stond er ook nog in al zijn glorie, tot nu dan.

Dankzij slecht onderhoud begon het kasteel beschadigd te raken, en nu heeft de gemeente besloten om het compleet te renoveren. Zonder de opvallende roze verf. Neee, hoe durven ze mijn favoriete kleur weg te halen?!

Stiekem hoop ik dat ze van gedachten veranderen, maar ik vrees dat de vrolijke roze kleur straks echt verleden tijd is. Heel jammer, want dat betekent ook één roze kasteel minder in Europa.

Adres: Kasteellaan 1, 5253 AM Nieuwkuijk, Nederland

Have you ever visited a pink castle, or do you know about another one that is not on this list? Please let me know in the comments!

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.