Colorful travels by Ana Rita

Een dagje met de bus naar de kerstmarkt in Düsseldorf, hoe bevalt dat?

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik gek ben op roadtrips. De auto geeft je zoveel vrijheid en je staat zo binnen een paar uur op prachtige vakantiebestemmingen. Maar toen een vriendin mij meevroeg voor een dagje kerstmarkt in Düsseldorf met een bus van Slangen Reizen, hoefde ik geen twee keer na te denken. Geen overnachting of terug moeten rijden na een lange, actieve dag maar toch even er tussenuit. Ideaal, of toch niet?

Over de kerstmarkt in Düsseldorf

Düsseldorf heeft één van de grootste en meest populaire kerstmarkten van Duitsland, bestaande uit 7 verschillende markten. Deze zijn verspreid over meerdere pleinen en hebben elk hun eigen thema. Zo heb je hier een Sterrenmarkt, een Engelenmarkt, een Altstadtmarkt, een Ambachtsmarkt, een Schaduwmarkt, een Sprookjesmarkt en de zogenaamde Kö-Bogenmarkt. Allemaal even magisch en een lust voor net oog. En dan heb ik het hier alleen nog maar over de kerstmarkten! Al wandelend door Düsseldorf kom je de de één na de andere betoverende attractie tegen.

De kerstmarkt in Düsseldorf duurt vijf weken per jaar. Dit jaar begon de kerstmarkt op donderdag 22 november en deze loopt nog tot zondag 30 december.

DSC_0556

De heen- en terugreis met de bus

De bus vertrok om 09.50 vanaf Rotterdam, keurig op tijd. We deden twee korte stops: één keer in Breda om nog meer mensen op te halen en daarna om van buschauffeur te wisselen. We kwamen iets voor 13.00 aan bij Sportpark Nord/Europaplatz, vanaf daar moesten we met de tram verder naar het centrum. Het openbaar vervoer ticket zat inbegrepen bij de busreis.

Helaas ging iedereen de verkeerde kant op en werden wij al na één halte omgeroepen om terug te gaan. De tram liep massaal leeg haha. Toen we eenmaal in de juiste tram zaten, waren we binnen een kwartier bij halte Heinrich-Heine-Allee.

Eindelijk kon het feest beginnen! We hadden nog vier uur de tijd om rond te struinen, onszelf vol te proppen met lekker eten, sippen aan warme cocktails en de nodige souveniers te kopen. Huh, vier uur?! Ja, dat lees je goed. De bus vertrok om 19.00 terug naar Nederland, wat in de praktijk dus betekende dat we rond 18.00 alweer terug naar de tram moesten.

Dat was ook nog een dingetje trouwens. Hoewel wij ruim op tijd bij de tram waren, ging er net één voor onze neus dicht. De volgende tram naar Sportpark Nord zou er over zeventien minuten zijn, prima toch. Maar helaas viel deze uit, en de volgende tram ook. Uiteindelijk waren wij pas om 19.10 bij de bus! Gelukkig had iemand de buschauffeur al gewaarschuwd want er waren wel meer mensen de pineut geworden.

De terugreis verliep zonder verdere problemen, er werd een een filmpje opgezet in de bus en om 21.30 stonden wij weer in Rotterdam. De bus reed vervolgens nog verder naar Leiden.

DSC_0560

Een dagtrip met de bus, doen of niet?

Niets dan lof voor Slangen Reizen, de busreis verliep vlotjes en comfortabel. Maar ik vond vier uur in Düsseldorf wel veels te kort. Tuurlijk, in principe is het genoeg tijd om alle kerstmarkten te zien maar dan zou je wel ontzettend moeten haasten. Wij hadden daar geen zin in en wilden gewoon rustig de tijd nemen om te eten en foto’s te maken. Helaas hebben wij daardoor wel meer dan de helft gemist.

Bovendien komt de sfeer van een kerstmarkt pas in het donker echt tot leven. Begint het net leuk te worden, moet je alweer naar huis. Dat is erg jammer! Mocht ik in de toekomst weer naar een Duitse kerstmarkt gaan dan kies ik toch liever voor de vrijheid van de auto. Wel heb ik een ontzettend leuke middag gehad in Düsseldorf en deze busreis was een prettige en goedkope manier om de kerstmarkt mee te maken.

DSC_0557

Heb jij nog een kerstmarkt op de planning staan?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.