Villajoyosa, een kleurrijke parel aan de Costa Blanca

Ken je dat gevoel wanneer je een afbeelding ziet van een belachelijk mooie plek en je wilt er meteen naartoe? Dat was bij mij het geval met Villajoyosa. Ik heb een eindeloos lange lijst met mooie plekken waar ik ooit naartoe wil maar bij Villajoyosa hoefde ik niet lang te wachten. Mijn reis naar Valencia stond namelijk al gepland toen ik voor het eerst hoorde over deze prachtige badplaats. Ik en mijn vriendinnen hadden al een auto gehuurd in verband met andere uitstapjes en je kunt je wel voorstellen hoe mijn hart een sprongetje maakte toen ik zag dat Villajoyosa maar anderhalf uur rijden is vanaf Valencia!

Dat niet alleen, we besloten dat we die hele dag een roadtrip langs de Costa Blanca zouden doen. Voordat wij in Villajoyosa aankwamen hebben wij nog een stop gedaan in Calpe om de Muralla Roja te spotten, bekend van Instagram. Daar vertel ik je meer over in een volgende blogpost!

Liefde op het eerste gezicht

Villajoyosa heeft me niet teleurgesteld. Deze plek is net zo mooi als ik mij had voorgesteld en ieder hoekje is fotogeniek. Alle huizen zijn geverfd in de mooiste tinten roze, geel, blauw, groen, oranje en rood. Wanneer je op het strand loopt tussen de palmbomen heb je het gevoel dat je op een Caribbisch eiland bent!

Je zou bijna denken dat Villajoyosa speciaal gemaakt is voor Instagram, maar er zit een logische reden achter al deze vrolijke kleurtjes. Villajoyosa was vroeger een vissersdorp en omdat de huizen allemaal een andere kleur hebben was het makkelijker voor terugkerende zeelui om hun huisje terug te vinden!

O en het eten…  wist je dat Villajoyosa beroemd is om haar chocoladefabrieken? Zelf heb ik ze niet geprobeerd maar ik hoorde dat de churros in Villajoyosa tot de beste van Spanje behoren. Wat ik wel heb gegeten waren de tapas van L’Escenari Tavern, gelegen aan de boulevard bij het strand. Zij serveren aardig grote porties en ik heb ontzettend genoten van de knoflook garnalen, tortilla, brood met aioli en heerlijk zoete sangria.

DSC_0347
DSC_0349
DSC_0999
DSC_0636
DSC_0520
DSC_0426
DSC_0965
DSC_0866
DSC_0980

Hoe kom je in Villajoyosa?

Je kunt net als ik een dagtrip doen vanuit Valencia met de auto maar hou er wel rekening mee dat je tol moet betalen. Parkeren doe je gewoon aan het strand in een garage en dit is vrij goedkoop.

Wil je liever in Villajoyosa zelf verblijven of in een andere badplaats aan de Costa Blanca? Dan is het makkelijker om naar Alicante te vliegen.

Wat is de meest kleurrijke plek die jij ooit gezien hebt?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.