Colorful travels by Ana Rita

Bezoek aan Calpe? Laat je niet in de maling nemen door la Muralla Roja!

Calpe Muralla Roja Casa Borita

Voordat wij aankwamen in Villajoyosa deden wij nog een stop in Calpe om de insta-famous Muralla Roja te bewonderen én daar honderden foto’s te maken natuurlijk. La Muralla Roja is een innovatief appartementencomplex dat werd gebouwd in de Jaren ’60. In het Spaans betekent de naam ‘de rode muur’ maar eigenlijk is het gebouw ontzettend roze en sommige appartmenten zijn zelfs babyblauw. La Muralla Roja ziet eruit als het décor van een Wes Anderson film en is een walhalla voor roze-liefhebbers. Of toch niet?

De niet zo vriendelijke Muralla Roja

Ik was me er volledig van bewust dat la Muralla Roja een appartementencomplex is waar mensen gewoon wonen. Maar als je het adres opzoekt in Google wordt het omschreven als een toeristische attractie en aangezien het op Instagram barst van de mooie Muralla Roja  kliekjes lijkt het een vrij toegankelijke plek. Maar niets blijkt minder waar. Tot onze grote teleurstelling zagen wij een groot hek rondom het hele gebouw! La Muralla Roja is verre van een toeristische attractie en de bewoners zitten totaal niet te wachten op instagirls die hun muren willen gebruiken voor een fotoshoot!

Hoe is het al die andere meiden dan wel gelukt om zulke fantastische foto’s binnen la Muralla Roja te maken?! Bij nader inzien gok ik dat je hier alleen maar naar binnen mag als je een overnachting boekt in één van de appartementen. Die zijn beschikbaar op Airbnb, mocht je interesse hebben.

Maarja, op dat moment stonden wij al voor een dichte Muralla Roja. We besloten er het beste van te maken en liepen om heel het gebouw heen zodat we alsnog zoveel mogelijk mooie hoekjes konden spotten. En toen zagen we dit uitzicht..

Calpe Peñon de Ifach Casa Borita

Binnen enkele seconden veranderde onze teleurstelling in bewondering. Vanaf hier hadden we het meest fantastische uitzicht over het strand van Calpe en de Peñon de Ifach, een 300 meter hoge rots die boven de Middelandse Zee uitsteekt. Het deed me meteen denken aan Es Vedra in mijn geliefde Ibiza. Sterker nog, je kunt Ibiza zelfs zien liggen als je de Peñon de Ifach beklimt op een zeer heldere dag!

Was het de moeite waard?

Ja, toch wel. Het is misschien niet gelukt om mijn poseren-tegen-roze-muren-en-op-roze-daken-foto’s te maken maar la Muralla Roja was alsnog een lust voor het oog. Nu ik het zelf gezien heb kan ik ook heel goed begrijpen waarom de bewoners er een hek omheen hebben geplaatst. Dit is zo’n prachtige plek om te wonen en zij willen natuurlijk ook gewoon dat het zo blijft zonder overlast van buitenstaanders. Dus ja, mocht je in Calpe zijn ga la Muralla Roja dan ook zeker bewonderen maar onthou wel dat je niet die perfecte Instagram foto zult maken. Tenzij je het ziet zitten om hier te overnachten natuurlijk!

Wij hadden helaas geen tijd om nog meer te zien van Calpe omdat Villajoyosa ook nog op ons stond te wachten maar toch wil ik je aanraden om op zijn minst een dag door te brengen in deze prachtige badplaats. Het uitzicht over Peñon de Ifach is werkelijk adembenemend en ik weet zeker dat Calpe nog veel meer mooie fotospots heeft!

Calpe Muralla Roja Casa Borita
Calpe Muralla Roja Casa Borita
DSC_0239
Calpe Muralla Roja Casa Borita
Calpe Muralla Roja Casa Borita
Calpe Muralla Roja Casa Borita
Calpe Muralla Roja Casa Borita
DSC_0329

Hoe kom je in Calpe?

Je kunt net als ik een dagtrip doen vanuit Valencia met de auto maar hou er wel rekening mee dat je tol moet betalen. Mocht je la Muralla Roja willen zien dan kun je gewoon gratis parkeren voor het gebouw.

Wil je liever in Calpe zelf verblijven of in een andere badplaats aan de Costa Blanca? Dan is het makkelijker om naar Alicante te vliegen.

Vind jij het jammer dat la Muralla Roja niet open is voor bezoekers?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.