Colorful travels by Ana Rita

Laat je verrassen bij Dr. Rotterdam, de geheime cocktailbar

Tijdens het surfen op het web kwam ik iets tegen wat ik nog niet kende: een geheime cocktailbar in Rotterdam. Deze cocktail bar heet Doctor, of Dr. zoals het geschreven wordt. Blijkbaar bestaat dit al bijna zes jaar, hoe kan het dat ik hier nu pas achter kom?! Anyway, ik werd erg nieuwsgierig en zocht er meer over op. Alle reviews die ik las waren ontzettend positief en het werd heel mysterieus omschreven. Nu hou ik wel van een beetje mysterie en besloot om een afspraak te maken. Afgelopen vrijdag had ik dan mijn ‘consult’.

 

Hoe kun je Dr. Rotterdam bezoeken?

Via hun website kun je een datum en tijd kiezen voor een afspraak. Je geeft jouw naam en gezelschap door en moet aangeven dat je de huisregels gelezen hebt. In totaal zijn het er twaalf maar de meest opvallende en belangrijke is dat het gebruik van telefoons verboden is. Oei, dat was wel even slikken voor mij want ik maak altijd foto’s van de hotspots waar ik kom. Maar wel logisch natuurlijk anders zou Dr. niet meer zo’n geheim zijn. Ik ging akkoord en kreeg gelijk een mailtje dat zij mijn reservering ontvangen hadden. Binnen enkele minuten volgde ook een mail dat mijn afspraak bevestigd was, wat mijn patiëntnummer was en in welke straat Dr. gevestigd is. Het huisnummer stond er niet in maar er werd wel een hele duidelijke omschrijving gegeven van hun voordeur.

 

En, hoe was het?!

Ik ging er samen met mijn vriend naartoe. Een echte datenight waarin we ons extra fancy hadden aangekleed en ontzettend benieuwd waren naar wat ons te wachten stond. Eenmaal aangekomen werd de voordeur open gedaan door een jongeman die een doktersjas aan had. Ik moest mijn naam en patiëntnummer doorgeven en wij werden vriendelijk binnen gelaten. Voordat hij de gordijen voor ons open deed wees de ‘dokter’ ons nogmaals op de huisregels. Wij knikten ja en toen kwam de grote onthulling: zó zag Dr. cocktailbar er dus uit. Het was eerlijk gezegd niet hoe ik het me had voorgesteld. Wat dan wel dat laat ik even in het midden maar nadat ik al enkele minuten binnen was viel mij gelijk op hoe goed de sfeer hier was.

 

Hoe komt dat dan?

Omdat ze bij Dr. precies weten wie zij binnen hebben wordt de drukte beperkt én kunnen zij elke gast uitstekend bedienen. De dokters vertellen met veel plezier over hun zaak en hun cocktails. Zo heeft Dr. om de drie maanden een nieuwe kaart die past bij het seizoen en de actualiteiten en ook hun decoraties worden erop aangepast. Op dit moment staan er speciale kerstcocktails op de kaart maar vanaf januari is dat weer helemaal anders. En niet alleen de cocktails veranderen, de hele kaart ziet er dan anders uit! Zo hebben zij bijvoorbeeld een keer cocktailkaart gehad met het thema films en in plaats van een gewone kaart werden er dvd-hoezen gebruikt, hoe cool is dat?!

 

Wat moet je verder nog meer weten over Dr. Rotterdam?

Mocht je een fotografische herinnering willen aan jouw bezoek aan de Dr. dan maken zij een röntgenfoto van je. Oftewel een polaroid foto. Verder is Dr. is heel erg internationaal georiënteerd, wat je zowel in het publiek als bij de drankjes zelf merkt. Hun cocktails worden gemaakt met verschillende soorten en merken alcohol vanuit heel de wereld en veel van hun ingrediënten kende ik ook niet. Dat zorgt voor verrassende mixen die je nergens anders tegen komt. De prijzen liggen wel wat hoger dan gemiddeld maar als je op zoek bent naar een unieke avond dan is Dr. the place to be. Geloof me, de sfeer en service zijn het zeker waard!

Ben jij wel eens in een geheime cocktailbar geweest?

Ayo! AR x

3 reacties

 1. Marielle op 21 december 2017 om 12:26

  Wat een tof concept!

 2. Jade op 16 november 2018 om 05:13

  Gaaf! Ik wil er graag heen met een vriendin, maar vraag mij af hoeveel dit kost?

  • Ana Rita op 16 november 2018 om 09:06

   Ligt er natuurlijk aan wat je besteld, maar wij waren 55 euro kwijt voor 4 cocktails met twee personen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.