Mi casa es tu casa!

6 foto’s van een paradijselijke dag op Comino

Als zomerkind heb ik mijn verjaardag al op veel mooie plekken mogen vieren, en dit jaar was ik dus jarig tijdens mijn trip naar Malta. Om deze bijzondere datum nog extra feestelijk te maken hebben wij op deze dag een bezoek gebracht aan Comino, het derde eiland van het archipel. Comino wordt bewoond door slechts drie vaste bewonders en is voorzien van één hotel. Het eiland zelf is niet bepaald mooi en heeft een erg dor landschap, maar vormt het thuis van één van de mooiste stranden op aarde: de Blue Lagoon.

Comino is met de ferry te bereiken vanaf de havens van Sliema of Cirkewwa. Wij kozen voor dat laatste, vanaf onze verblijfplaats Saint Julien's moesten wij dan wel een uur met de bus maar eenmaal op de boot was het een oversteek van slechts tien minuten. De boot vaart langs Cominotto heen (het onbewoonde eiland voor de kust van Comino), en vaart zo de Blue Lagoon binnen. Op dat moment begint het wow-gevoel had, want wat is deze plek mooi zeg! Helaas is er hier maar beperkt zand, en alle goede plekjes op de rotsen zijn bezet door stoeltjes waar je uiteraard voor moet betalen.

De combinatie van weinig plek en vele bezoekers per dag zorgen er voor dat de Blue Lagoon naast één van de mooiste ook gelijk één van de drukste stranden is. Om deze drukte enigzins te ontsnappen besloten wij om pas later op de dag bij de Blue Lagoon te gaan zwemmen, en gingen in plaats daarvan zonnen en relaxen bij Santa Marija Bay. Dit is het enige zandstrand van Comino, en overigens ook de locatie van het hotel.

casa borita malta comino
Santa Marija Bay

De laatste ferry terug naar Cirkewwa vertrok om 18.00, en wij brachten onze laatste twee uur op Comino door bij de Blue Lagoon. Dit doorzichtige blauwe water is perfect om te snorkelen en te zwemmen, en wij zijn helemaal naar Cominotto aan de overkant gezwommen. Cominotto heeft een piepklein zandstrandje en net als bij de Inland Sea op Gozo kun je hier dwars door de rots heen zwemmen via een natuurlijke tunnel.

De Blue Lagoon bezoeken stond hoog op mijn travel wishlist, en dit heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan! Ik heb een paradijselijke verjaardag gehad op Comino en het voelde ook echt als een feestje. Bovendien heb ik al veel mooie stranden mogen zien, maar de Blue Lagoon staat stipt op nummer één met haar prachtig heldere water en bijzondere ligging tussen twee eilanden in. Alleen hier voor moet je al een keer naar Malta zijn geweest!

casa borita malta comino
casa borita malta comino
21192001_10212369311701734_798341880936061121_n
casa borita malta comino

Wat is het mooiste strand waar jij ooit bent geweest?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter