Colorful travels by Ana Rita

Eerste warme weekend van 2017

Hoewel het officieel nog winter is, lijkt de lente de afgelopen dagen zijn intrede te hebben gedaan. Zo ook in Portugal, waar ik afgelopen weekend bij familie was. Op vrijdag was het daar zelfs 25 graden! Het was een kort maar krachtig bezoekje 🙂

Vrijdag

IMG_2256
IMG_2259

Om 13.30 was ik geland, en t eerste wat ik deed toen ik uit het vliegtuig stapte was mijn jas uit! Wat voelde het toch heerlijk om de zon weer op mijn huid te voelen na al die koude wintermaanden. Vanaf het vliegveld van Porto zijn we gelijk naar de kust gereden. Daar hebben we bij strandpaviljoen L’Kodak echt heerlijke sushi gegeten en sangria met rode vruchten gedronken, met een azuurblauwe zee als uitzicht!

IMG_2264

Daarna zijn we gaan shoppen in Porto, en hebben we ook nog even een drankje gedaan bij Majestic, een van de oudste horeca etablissementen van de stad. Dat kun je erg goed terugzien in de decoratie!

Zaterdag

Stadhuis van Espinho
Stadhuis van Espinho
Met mijn vader bij het strand
Met mijn vader bij het strand

Op zaterdag was de temperatuur gedaald naar zo’n 20 graden en afwisselende bewolking, maar ook dit was aangenaam weer. We gingen weer lunchen aan de kust, deze keer in het plaatsje Espinho.

IMG_2285
IMG_2310

Na de lunch hebben we nog even rondgereden langs de kust, en bij het strand van Salgueiros zijn we uitgestapt. Je hebt daar veel grote rotsen op het zand, en bij vloed stroomt het water ertussen. Een mooi decor voor foto’s vond ik zelf!

Weerspiegeling van de Arrábida brug
Weerspiegeling van de Arrábida brug

In de avond hebben we in Porto gegeten bij het Italiaanse restaurant Casa D’Oro. In plaats van pizza of pasta koos ik voor een gerecht met verschillende soorten vis. Lekker én gezond!

Om af te sluiten hebben we nog een drankje gedaan in het Clérigos uitgaansgebied; ik kende club Plano B nog van mijn vorige bezoek aan Porto. Bij binnenkomst heb je een lounge waar je gewoon rustig een cocktailtje of biertje kunt drinken, en beneden heb je twee danszalen.

Zondag

IMG_2494

In de ochtend zijn we nog even langs opa en oma gegaan in Valongo, en daarna was het helaas tijd voor mij om te vertrekken. Ik heb enorm genoten van de quality time met mijn familie, én een flinke dosis energie gekregen om er deze week weer tegenaan te kunnen!

Ben jij wel eens in Portugal geweest?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.