8 nieuwe dingen die ik gedaan heb op Curaçao

Playa Piskado Curaçao

De maand beginnen op een tropisch eiland, mooier kan bijna niet. En dat is precies wat ik nu gedaan heb! Na ons familiebezoek in Miami vlogen wij nog door naar Curaçao voor een vijfdaagse vakantie. Wij verbleven bij een bevriend stel, en hoewel ik al sinds 2016 niet meer op het eiland was geweest, voelde het wel meteen weer heel bekend en vertrouwd.

Ook niet heel vreemd als je bedenkt dat ik het jaar ervoor heel Curaçao heb gezien als stagiaire. Tenminste, dat dacht ik. In die vijf dagen heb ik zoveel nieuwe dingen gedaan en gezien, dat had ik nooit verwacht. Curaçao blijft mij verrassen!

Street art spotten

Dat Willemstad ontzettend instagramwaardig is, dat wisten we al. Maar kan het nog mooier? Jazeker! De stad heeft een flinke opknapbeurt gehad sinds de laatste keer dat ik hier was.

Veel huizen hebben een nieuw likje verf gehad, veel wegen zijn gerenoveerd én er is veel nieuwe street art bijgekomen. Vooral in de wijk Schaarloo kom je de meest prachtige kunstwerkjes tegen.

Willemstad street art Curaçao

Aan boord van de Miramar relaxen bij Santa Barbara

Ik was al vaker bij het strand van Santa Barbara geweest, maar nooit eerder met een boot. Het was echt ontzettend relaxed met Miramar Boattrips en super leuk om nu eens aan de andere kant van de pier te staan haha.

Santa Barbara Miramar Curaçao

In de natural pool springen

Wist je dat er een grot is bij het Kura Hulanda resort in Westpunt, met daarin een verborgen natural pool? Nee, ik ook niet! Dit is echt een hidden gem en super verfrissend om hier in te springen.

Natural Pool Westpunt Curaçao

Het uitzicht over de Santa Martha Baai bewonderen

De Santa Martha Baai heeft een van de mooiste uitzichten van Curaçao, maar ik kwam hier pas kort geleden achter. Via Instagram nog wel, heel slecht, I know. Maar dat maakte het plaatje niet minder indrukwekkend!

Santa Martha Baai Curaçao

Lunchen bij Karakter

Hier was ik ook nog nooit geweest, terwijl Karakter best een populaire spot schijnt te zijn. Ik kon gelijk zien waarom, heerlijk met je voetjes in het zand lunchen terwijl je naar de azuurblauwe zee staart. Om vervolgens met je cocktail bij één van de gratis strandbedjes neer te ploffen. Kijk, daar houden we nou van.

Karakter Curaçao

Schommelen bij Kokomo Beach

Curaçao meets Southeast Asia bij Kokomo Beach. Dit strand staat bekend om de maandelijkse fullmoon parties, en tegenwoordig heb je er ook een schommel à la Bali.

Wij reden na een middagje Karakter net op tijd weg voor de zonsondergang bij Kokomo Beach. Het bleek toen ook nog eens een hele opgave te zijn om überhaupt op die schommel te klimmen!

Er zit geen verhoging onder, het was eb waardoor het water te laag stond en de schommel was super glibberig. Máár: er stonden geen andere mensen in de rij voor de schommel, dat dan weer wel.

Kokom Beach Curaçao

Met schildpadden zwemmen bij Playa Piskado

Playa Piskado is het vissersstrand van Curaçao, en het voedsel trekt al jaren een groep hongerige zeeschildpadden aan. De vissers wisten dit allang natuurlijk, maar nu beginnen toeristen de schildpadden ook te ontdekken.

Wij waren hier ook wel benieuwd naar, en zijn niet één, maar twee keer naar Playa Piskado geweest. De eerste keer was nogal teleurstellend: wij waren er rond een uur of 5, geen schildpad te bekennen en de zon verdween achter een grijze wolk. Vervolgens kleurde de hemel wel knalroze, dus eind goed al goed.

Ons tweede bezoek was ’s ochtends met de Powerboat, en toen hebben we de schildpadden wel gezien. Dat was echt zó bijzonder om mee te maken! Je mag de schildpadden absoluut niet aanraken, maar geloof me, dat wil je ook helemaal niet. Niets mooiers dan te zien hoe vijf enorme schildpadden tegelijk om jou heen zwemmen!

Strandhoppen met de Westpunt tour van Powerboat Caribbean

Ah, Powerboat Caribbean. Dat was al een hele ervaring op zich! De Powerboat bracht ons in hoge snelheid van Jan Thiel naar Playa Piskado, Playa Lagun en de Blauwe Kamer.

Het ene moment raasden wij supersnel over de wilde golven van de Caribische Zee, en dan weer rustig langs de mooiste baaitjes en de hoogste kliffen. Powerboat Caribbean is echt de perfecte combinatie tussen ontspanning en adrenaline!

Playa Lagun Curaçao

Zelf de snelheid van  Powerboat Caribbean ervaren?  Boek dan één van deze tours.

Meer weten over wat Curaçao allemaal te bieden heeft? Lees ook even mijn vorige blogposts:

 

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.