Colorful travels by Ana Rita

8 indrukwekkende foto spots in Istanbul

Tijd voor de maandelijkse flashback! We gaan terug naar juni 2014 toen ik de Turkse metropool Istanbul bezocht.

Ik ben gek op steden met een rivier. Waarom? Omdat je eindeloos mooie uitzichten hebt aan het water en ontzettend veel foto’s kunt maken vanuit verschillende hoeken. En als het aankomt op prachtige uitzichten aan het water dan staat Istanbul met stip op nummer één. De Bosporus scheidt Istanbul niet alleen in Europees en Aziatisch gedeelte, dankzij de Gouden Hoorn wordt het Europese gedeelte ook nog eens verdeeld in een modern centrum en een historische stad. En vergeet de Zee van Marmara ten zuiden van Istanbul niet!

Sultanahmet plein

Zonder twijfel het meest gefotografeerde plein van Istanbul. Niet heel verwonderlijk met al die prachtige historische gebouwen! De Blauwe Moskee en de Hagia Sofia zijn de grootste iconen maar je zou hier een hele dag kunnen doorbrengen om foto’s te maken van mooie plekjes. Sultanahemet is een levendige wijk vol winkels en restaurants en is een uitstekende plek voor jouw verblijf in Istanbul.

istanbul-3386038_960_720

Galata Toren

Niet alleen biedt de Galata Toren een panoramisch uitzicht over Istanbul, de toren zelf is ook ontzettend instagrammable! Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht over de Galata toren en de kleurrijke huizen aan de kade.

galata-1204927_960_720

Karaköy

Karaköy is een centrale wijk  in Istanbul and barst van de leuke hotspots voor een hapje of drankje. Één van deze hotspots is Veritas, waar de straat gevuld is met paraplu’s!

umbrellas-3389166_960_720

Ortaköy

Welkom in één van de hipste wijken van Istanbul. Neem plaats op een gezellig terras, geniet van lekker eten en drinken, rook een waterpijp als je daar van houdt en geniet van het uitzicht over de Bosporusbrug. Is het niet fantastisch dat je in Europa bent terwijl je uitkijkt over Azië?!

istanbul-2367193_960_720

Pierre Loti Heuvel

Op zoek naar een uniek uitzicht? Dan is het echt een aanrader om met de kabelbaan naar de Pierre Loti heuvel te gaan! In het Turks heet dat een Teleferik en vanaf hier heb je een uitzonderlijk uitzicht over de stad en de Gouden Hoorn.

20140630_165012

Fener en Balat

Fener en Balat zijn twee naastgelegen wijken waar veel Armeniërs, Grieken en Joden woonden. De schattige straten van deze wijken zijn super kleurrijk en je ziet de invloeden van deze bevolkingsgroepen goed terug in de gebouwen. Neem zeker een kijkje bij Phanar Greek Orthodox College, een architectonisch hoogstandje wat meer lijkt op een paleis dan op een college!

istanbul-217967_960_720

Çiragan Paleis

Vergeet niet om je prinsessenjurk aan te trekken want zo ga jij je zeker voelen bij Çiragan. Dit voormalige paleis is tegenwoordig een vijfsteren hotel en wat mij betreft ook een plek waar je foto’s maakt van vijfsterren kwaliteit!

cragan-palace-208314_960_720

Prinseneilanden

Mocht je nog tijd over hebben dan is het een aanrader om een dagtrip te doen naar de Prinseneilanden. Dit is een archipel van negen eilanden in de Zee van Marmara en je mag er vier van bezoeken. Het grootste en meest populaire eiland heet Büyükada. Bezoek jij deze plek dan zul je het gevoel hebben dat je terug gaat in de tijd. Er rijden hier geen auto’s, de dorpjes zijn wit geverfd en je kunt er zelfs een stranddagje van maken door een duik te nemen in de felblauwe zee.

princes-islands-1848737_960_720

Ken jij nog meer instagrammable foto spots in Istanbul? Ik hoor het graag!

Ayo! AR x

*Sommige afbeeldingen komen van Pixabay

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.