Colorful travels by Ana Rita

Dingen die ik mis aan Athene

Acropolis Athens Casa Borita

22 februari is ieder jaar opnieuw een emotionele dag voor mij. In 2014 ben ik op die datum naar Athene verhuisd voor mijn erasmus semester. Ik heb één jaar de tijd gehad om mij hier op voor te bereiden en telkens zag ik een filmpje in mijn hoofd waarin ik mij voorstelde hoe mijn leven daar zou zijn. Ik zag heel veel zon, stranden, feestjes en een klein beetje studeren haha. Goed, dat beeld bleek dus helemaal te kloppen. Maar ik had mij nooit voorgesteld hoeveel impact deze ervaring op mijn leven zou hebben. Ja, ik heb veel gefeest en lol gehad in Griekenland maar ik ben ook dingen gaan waarderen waar ik vroeger nooit zo bij stil stond. Ik ervaarde de vrijheid van het rondreizen en vanaf dat moment wist ik dat ik hier mijn leefstijl van wilde maken. Het is een droom waar ik nog steeds hard aan werk en ondertussen ben ik enorm dankbaar voor alle reizen die daarna op mijn pad zijn gekomen.

Maar om terug te komen op Griekenland. Ik heb een deel van mijn hart daar achter gelaten, vooral in Athene natuurlijk, dus er gaat geen dag voorbij zonder het te missen. Maar vandaag mis het een beetje meer dan op andere dagen. Een mooi moment dus om terug te blikken op alle kleine en grote dingen waardoor ik mij zo thuis heb gevoeld!

De zonsondergang zien vanaf Lykavittos

Dit is de hoogste heuvel van Athene en een mooie plek om naar het adembenemende uitzicht van de stad te kijken. Vooral tijdens zonsondergang!

Langs de tofste street art van Exarchia lopen

Ik gaf nooit zoveel om street art totdat ik naar Athene verhuisde. Mijn buurt Exarchia staat vol met de meest creatieve kunstwerken die ik ooit gezien heb. Ik hield er ontzettend van om door de straten te struinen en telkens opnieuw verrast te worden door nieuwe street art.

Te gekke avonden op het dakterras van onze flat

Het dakterras was onze woonkamer: hele avonden brachten wij hier door met biertjes, barbecues en ons eigen opblaas zwembad. Ook gaven wij regelmatig feestjes op het dakterras en was het the place to be om in te drinken voor het uitgaan. Ja, ons dakterras was legendarisch!

Heel veel weekendtripjes

Santorini, Mykonos, Zakynthos.. deze schitterende eilanden waren uitstekend bereikbaar per ferry.

Goedkoop en heerlijk eten

Zelk koken was net zo duur of soms zelfs duurder dan uit eten gaan. Wij gingen dan ook vaak uit eten en we hadden heel veel lekkere restaurants in de buurt om uit te kiezen.

Koi Sushi bar

Dit is echt de lekkerste sushi die ik ooit heb gegeten. Ik zou er alles voor doen om weer zo'n heerlijke Salmon Teriyaki rol te eten!

Een kiosk op letterlijk elke straathoek

Frisdrank, beer, kauwgom, koekjes, verzorgingsitems, tijdschriften.. je hoefde niet ver te lopen om deze te kopen!

Dagelijks temperaturen vanaf 20 graden

Ja, in Griekenland heb je een volwaardig lente- en zomerseizoen! Het was daar bijna altijd strandweer en wij gingen ook regelmatig naar het strand.

Winkels die tot laat open zijn

Thuis kan ik doordeweeks niks kopen omdat alle winkels al dicht zijn als ik klaar ben met werken. Goed voor mijn portemonnee, maar heel handig is het niet. Ik was er zo aan gewend geraakt dat ik in Athene altijd naar de winkel kon dat ik bij terugkomst weer enorm moest wennen aan de Nederlandse openingstijden.

Ouzo

Dit anijsdrankje smaakt lekker zoet maar vergis je niet want er zit 40 procent alcohol in. Als je aan de ouzo gaat heb je de neiging om te blijven drinken aangezien je er ontzettend vrolijk van wordt. Maar voordat je het doorhebt ben je dronken en de volgende dag heb je een verschrikkelijke kater. Uit ervaring kan ik zeggen dat je met mate moet drinken wanneer je aan de ouzo gaat. Wanneer je dat doet zal ouzo je veel plezier brengen!

Heel veel huisfeestjes

Nee, geen housefeest met een dj maar letterlijk een huisfeestje. Met zoveel uitwisselingsstudenten werd er altijd wel een feestje bij iemand thuis georganiseerd en iedereen mocht komen!

De Akropolis bewonderen met een cocktail vanaf een rooftop bar

Het is geen geheim dat ik enorm fan ben van rooftop bars. En wat is nou mooier dan het uitzicht over eeuwenoude geschiedenis terwijl je aan je cocktail nipt?

Met bezoekers naar het Akropolis

Over het Akropolis gesproken, ik ben er zo'n vier keer geweest. De eerste keer om het met eigen ogen te zien en alle andere keren wanneer ik bezoek had van het thuisfront. Ik vond het Akropolis keer op keer indrukwekkend en raak er nooit op uitgekeken. Als ik weer eens in Athene ben zal ik het Akropolis zeker nog eens bezoeken!

Ben jij wel eens in Athene geweest? Wat vond jij het leukste daar?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.