Colorful travels by Ana Rita

Uitgaan in Athene, in deze wijken doe je dat

Acropolis Athens Casa Borita

Athene, een stad die nooit slaapt. Of je hier nu op zaterdagavond of op dinsdagavond naar een bar gaat, het zit altijd vol. Net als de restaurants, waar de drank ook rijkelijk vloeit. Ja, Grieken houden wel van een feestje!

Deze blogpost schreef ik oorspronkelijk in februari 2017, gebaseerd op mijn ervaringen als uitwisselingsstudente in Athene. Maar toen ik de stad weer bezocht in oktober 2018  bleek dat mijn favoriete clubs allemaal óf permanent gesloten zijn óf een nieuwe naam hebben met een compleet nieuw concept. Rest in peace, Pixi!

Tijd voor een update dus. Helaas, helaas, specifieke aanraders qua clubs heb ik niet meer voor je. Wel heb ik een lijstje voor je gemaakt met wijken waar je een aantal bars/clubs hebt voor een avondje uitgaan.

Gazi

Dit is de bekendste uitgaanswijk van Athene en je kunt het vergelijken met het Rembrandtplein in Amsterdam of het Stadhuisplein in Rotterdam. Geliefd bij toeristen en veel keuze uit bars die wel allemaal dezelfde muziek draaien. Een avondje Gazi is lekker fout met commerciële hiphop en vanaf een uurtje of twee hoor je alleen nog maar Griekse meezingers. Maakt niet uit dat je het niet verstaat, na een paar shotjes zing je toch wel mee!

Thissio

Ik weet niet zeker of je ook echt kunt stappen bij Thissio maar het is in ieder geval een leuke wijk om jouw stapavond te beginnen. Je hebt hier een ruime keuze uit gezellige tentjes voor jouw eerste drankjes en ook voor hapjes.

Kolonaki

Kolonaki is de chique wijk van Athene en dat zie je ook terug in de nachtclubs. Het is allemaal net wat stijlvoller en de muziek is ook wat gevariëerder. Al zal een avondje stappen in Kolonaki ook wel eindigen met Griekse meezingers, daar ontkom je niet echt aan in mainstream clubs.

Psirri

Wil je graag uitgaan in het centrum van Athene maar hou je totaal niet van commerciële muziek? Dan is Psirri jouw uitgaanswijk. Je hebt hier veel leuke bars om rustig een drankje te doen maar ook clubs met onder andere live muziek en elektronische beats.

Exarcheia

Exarcheia is een rauwe wijk en dat zie je ook wel terug in de nachtclubs daar. Uitgaan in Exarcheia bestaat voornamelijk uit rockbars en er komt een vrij alternatief publiek op af. Toch hangt er wel een gemoedelijke sfeer rondom de bars in Exarcheia en barst het in Mesologgiou street van de leuke tentjes voor een drankje.

Kypseli

Ook de wijk Kypseli staat bekend om haar rockbars. Deze vind je vooral aan het Kypseliplein, wat ook een leuke plek is voor een rustig hapje en drankje.

Atheense Riviera

Wist je trouwens dat veel clubs in Athene een zomerstop doen? Veel mensen vertrekken dan naar de eilanden en bovendien is het dan veels te heet om in een donkere club te gaan staan.

In de zomermaanden zijn rooftop- en beachparties hot. Mocht je Athene bezoeken in de maanden mei t/m september dan is het ook heel leuk om uit te gaan aan de kust. Veel beachclubs organiseren dan feesten met housemuziek. Bolivar Beach Bar is mijn persoonlijke favoriet, heb ik toch nog één aanrader voor je!

Ken jij bars en clubs in Athene waar wij écht een keertje heen moeten? Deel het met ons in de comments!

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.