Beleef bruisend Budapest

De flashback van deze maand gaat naar Budapest, de hoofdstad van Hongarije. Ik heb lang getwijfeld tussen Budapest en Athene voor mijn uitwisseling maar koos uiteindelijk toch voor de mediterrane temperaturen haha. Een vriendin van mij koos wel voor Budapest en haar uitwisseling begon een maand eerder dan die van mij. Ik had nog even vakantie dus heb haar gezellig opgezocht in Budapest. Leuk detail: een jaar later werden we huisgenoten op Curaçao.

Ik koester hele leuke herinneringen aan dat weekendje Budapest. We hebben lekker gegeten, zijn langs alle toeristische highlights geweest en hebben heel veel cocktails gedronken bij club Instant. Mijn vriendin zat al vollop in het erasmusleven en voor mij was Budapest een heerlijke voorproef. Maar er is nog veel meer te doen in Budapest. Mijn vriendin weet daar natuurlijk alles van en voor deze blogpost heb ik al haar ins en outs gevraagd over Budapest.

Buda en Pest

Rivier de Donau scheidt Budapest in twee delen: Buda en Pest. Buda bestaat vooral uit woonwijken en heeft een paar prachtige kastelen terwijl Pest echt het centrum is met veel winkels en het uitgaansleven.

budapest-79247_960_720

Boottochtje over de Donau

Wij kozen voor het gemak van de hop-on-hop-off bus en daar zat ook een boottochtje bij inbegrepen. Omdat we pas laat wakker werden na het stappen deden wij dit 's avonds pas. En dat is maar goed ook want het parlement en alle andere gebouwen aan de Donau waren zo prachtig verlicht!

szechenyi-chain-bridge-1758196_960_720

Central Market Hall

Wil je een Hongaarse lekkernij proberen? Bezoek dan de Central Market Hall voor de lekkerste langos en goedkope boodschappen.

market-hall-1531434_960_720

Heroes Square

In het Hongaars heet dit Hosok Tere en dit beroemde plein is een heel mooi monument met Hongaarse legeraanvoerders. De City Park Ice Rink, één van de oudste en grootste schaatsbanen van Europa, zit vlak achter de Heroes Square. Wij hebben hier veel lol gehad en dan ben ik nog niet eens goed in schaatsen!

budapest-3177744_960_720

Fisherman's Bastion en kastelen

Bezoek het Fisherman's Bastion en de kastelen aan de 'Buda' kant van de Donau. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Budapest. De leukste manier om daar te komen is met de kabelbaan!

budapest-992508_960_720

Badhuizen

Budapest staat ook bekend om de geweldige spa's. De bekendste zijn Szechenyi en Gellert. Er zijn heel veel baden en de architectuur is echt prachtig, in sommige kun je zelfs schaak spelen terwijl je lekker ligt te dobberen. Zo nu en dan worden er ook hele vette feesten gegeven in de spa's!

bathing-1272587_960_720

Margaret Island

Margaret Island is een heerlijke plek waar je in de zomer veel activiteiten vind. Het eiland ligt midden in de Donau en is bereikbaar via een brug. Er wonen geen mensen dus eigenlijk is Margaret één groot stadspark op een eiland. Je kunt er een segway huren maar je kunt hier ook prima fietsen en hardlopen. Op het eiland staat een magische fontein die 's avonds een muziek en lichtshow geeft.

budapest-2853349_960_720

Holocaust Monument

Op de promenade langs de Donau (aan de Pest-kant) vind je de beroemde schoenen, een monument voor de omgekomen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Veel van hen zijn hier doodgeschoten en kwamen zo in de Donau terecht.

danube-3163188_960_720

Ruin Pubs

Budapest heeft een geweldig uitgaansleven, vooral de ruin pubs zijn echt heel gaaf. Szimpla Kert, Doboz, Hello Baby en Morrison's 2 zijn echte aanraders maar de keuze is enorm.

bar-2733079_960_720

Ben jij al eens in Budapest geweest?

Ayo! AR x

*Enkele afbeeldingen komen van Pixabay

3 reacties

  1. Globalizious op 16 maart 2018 om 10:37

    Leuk je artikel. Busapest staat hoog op mijn lijstje. Hoor en lees er zoveel goede verhalen over. En zo te zien ook bij jou. Veel te doen! Leuk dat je zoveel hebt beschreven! Goede tips. Dank daarvoor.

  2. GlobeHopper op 16 maart 2018 om 10:44

    Zelf heb ik ook mooie herinneringen aan Budapest. De stad bezocht tijdens een Europe Trip en is naast alle mooie highlights ook een heel energieke stad waar je leuk op stap kan gaan. Ook nog genoeg highlights in dit artikel die ik nog niet had gezien toen.

  3. Linda | travellersoftheworld op 17 maart 2018 om 14:00

    Boedapest is geweldig en ik heb er ook echt mooie herinneringen aan! Ik ben er twee keer geweest, maar ik ben nog steeds niet uitgekeken. In een badhuis ben ik nog steeds niet geweest en een echt mooie ruinpub heb ik nog steeds niet bezocht (iets met er is zoveel te doen in die stad)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.