Colorful travels by Ana Rita

De 7 hipste cocktailbars in België

Soms ben je in het weekend naar net wat meer op zoek dan een pintje in je stamcafé. De laatste jaren zijn cocktailbars ook helemaal hip geworden. Of je nu op zoek bent naar een romantische date of een gezellig avondje uit met je vrienden, een cocktailbar is altijd goed. Maar waar in België vind je nu de beste cocktailbars? Hieronder in willekeurige volgorde, een top 7:

1. Sips

Deze trendy cocktailbar in Antwerpen werd in het jaar 2000 geopend. Manuel Wouters, die jarenlang ervaring heeft als cocktailshaker op grote cruiseschepen, maakt direct de lekkerste en meest bijzondere drankjes voor je. De keuze is enorm en je gaat hier dan ook sowieso genieten.

2. Jigger's The Noble Drugstore

Op zoek naar iets nieuws waar je niet elke keer dezelfde soort cocktails moet bestellen? Dan is Jigger's precies de bar waar je heen moet. De kaart van deze cocktailbar in Gent wordt met grote regelmaat aangepast en op het krijtbord zie je de suggesties van deze week. Daar komen nog eens bartenders bij die precies weten wat ze doen en het resultaat is een vermelding op de lijst van de Best Bars of the World! Jigger's is met een 88ste plaats de best Belgisch scorende bar!

3. Groot Vlaenderen

In een historische stad als Brugge mag een hippe cocktailbar natuurlijk ook niet ontbreken. Groot Vlaenderen is gevestigd in een zeer bijzonder pand. Deze lounge bar biedt vooral heel veel traditionele cocktails aan. Daarnaast is het opvallend dat er hier een zeer uitgebreid aanbod aan rum te vinden is.

4. Green Lab

De hoofdstad van Europa mag uiteraard niet ontbreken op deze lijst. Green Lab behoort hier zonder twijfel tot de allerbesten. De bar oogt industrieel en heeft een zeer grote collectie absinths en gins. Er worden in deze cocktailbar regelmatig jamsessies of miniconcerten georganiseerd.  Het is dan ook de perfecte locatie om even helemaal te ontspannen bij een lekkere cocktail.

5. The Pharmacay

Deze cocktailbar in Knokke is een heus familiebedrijf. Het wordt namelijk gerund door de familie Van Ongevalle. Deze haast mysterieuze cocktailbar heeft een prachtig interieur dat deels is geïnspireerd op legendarische films als Pirates of the Caribbean. Bovendien worden er uitstekende cocktails gemaakt en kun je hier dus een heerlijke avond beleven.

6. Histoires d'O

Op een prachtige locatie aan de zeedijk van Oostende kun je genieten van een cocktail in deze bijzondere bar. Het is trouwens officieel een brasserie die vooral bekend staat vanwege de heerlijke gerechten die er geserveerd worden. Probeer bijvoorbeeld de garnalenkroketten eens. Ook de cocktails zijn er echter overheerlijk. Zo startte Jurgen Nobels, die in 2015 werd gekozen tot de beste bartender van België, hier zijn carrière. Nog steeds komt hij hier graag een cocktail drinken.

7. Hortense Spirits & Cocktails

Vooral de locatie van deze bijzondere bar spreekt veel mensen aan. Deze cocktailbar is namelijk gevestigd in een verborgen kelder op de Brusselse Zavel. De Franse Mathieu Chaumont maakt hier de meest originele cocktails die je nergens anders tegen komt. Men is dan ook sterk gedreven om telkens nieuwe cocktails te creëren en die ook daadwerkelijk op de kaart te zetten. Een absolute aanrader voor degenen die graag iets nieuws uit willen proberen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Veerle van www.reisfanaten.be, een Belgisch reisblog waar je de avonturen van haar gezin kunt volgen. Veerle, ik wil jou heel erg bedanken voor jouw inbreng en ben echt ontzettend enthousiast over deze leuke cocktailbars!

Ayo! AR x

2 reacties

  1. Hip on Trip op 16 maart 2018 om 08:25

    Wat een leuke adresjes! Die ga ik eens even opslaan tot mijn volgende bezoekje aan België. Weer eens wat anders dan een gewone kroeg.

  2. Sylvia-Wapiti travel op 16 maart 2018 om 12:28

    Ik ben zelf Belgische en drink wel eens graag een cocktail. Jouw overzichtje is dus super handig om leuke adresjes te vinden. Bedankt!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.