Autoworld, een uniek museum in Brussel

Autoworld Brussel

Tijdens mijn laatste bezoek aan Brussel deed ik iets wat niet helemaal in mijn straatje past: ik ging naar een automuseum die Autoworld heet. Het was Jaime's idee om hier naartoe te gaan, en ik stond er eerlijk gezegd niet om te springen. Voor mij is een auto slechts een vervoersmiddel, ik rij al meer dan vijf jaar in hetzelfde waggie en zolang hij me netjes van A naar B brengt ga ik ook geen beter model kopen.

In een museum naar auto’s gaan staan kijken leek mij daarom saai, maar wat heb ik mij daarin vergist zeg! Autoworld bleek hartstikke leuk te zijn, je kijkt echt je ogen uit met zoveel verschillende auto’s. Van de eerste koetsachtige wagens tot formule1 raceauto’s, en van kleine autootjes die net speelgoed lijken tot een roze Chevy Bel-Air. Ik was meteen verliefd op die wagen, en oké, misschien vind ik auto’s toch wel leuk. Zolang ze maar roze zijn haha.

Als je in Brussel bent en je wilt iets unieks doen, dan is Autoworld misschien ook wel wat voor jou. Het overtrof al mijn verwachtingen, en ik raad het zeker aan!

Autoworld Brussels
Autoworld Brussels
Autoworld Brussels

Feitjes over Autoworld

· Het neoclassicistisch gebouw zelf heeft een rijke geschiedenis, waarbij er in de vroege 20ste eeuw al vaak auto tentoonstellingen werden gehouden. Autoworld ontstond in 1986 toen de anthieke wagencollectie van Ghislain Mahy hier werd opgeslagen.

· Er worden meer dan 300 wagens tentoongesteld in  Autoworld, vanaf 1896 tot heden.

· Autoworld heeft verschillende afdelingen, zoals de geschiedenis van de Belgisch auto industrie, wagens van de koninklijke familie, raceauto’s en nog veel meer.

· Autoworld is een dynamisch museum, met elke twee of drie maanden een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over automobiele onderwerpen.

Autoworld Brussels
Autoworld Brussels
IMG_7239

Welke tentoonstellingen heeft Autoworld in 2019?

Tijdens de maanden maart en april wordt de 60ste verjaardag van de Mini Cooper gevierd bij Autoworld. In mei en juni is Bentley aan de beurt met hun 100ste verjaardag. In het zomerseizoen heeft Autoworld twee nieuwe tentoonstellingen tegelijkertijd: wielren legendes en de 100ste verjaardag van Citroën. In de herfst wordt er weer een 100ste verjaardag gevierd, die van Zagato. December staat in het teken van Britse wagens.

Wat is de toegangsprijs?

Toegang to Autoworld kost €12, koop het hier alvast online.

Autoworld Brussels

Hoe is Autoworld te bereiken?

Het adres van Autoworld is Parc du Cinquantenaire 11, 1000 Brussel België. Het museum ligt direct naar de triomsboog, en er zijn voldoende gratis parkeerplekken.

Wat zijn de openingstijden?

Tussen april en september is Autoworld dagelijks open tussen 10:00 en 18:00. Tussen oktober en maart, sluit het museum een uur eerder om 17:00 op maandag tot vrijdag.  In de weekenden gelden de gewone openingstijden.

Autoworld Brussels

Wat is het meest unieke museum dat jij wel eens hebt bezocht?

Ayo! AR x

 

*FYI: dit artikel bevat affiliate links. Als jij hier iets van koopt, ontvang ik een kleine commissie zonder extra kosten voor jou. Bedankt voor jouw steun! 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.