Colorful travels by Ana Rita

Ontdek de kust van Curaçao in hoge snelheid met Powerboat Caribbean

Playa Lagun Curaçao

We hebben zo’n topdag gehad met Miramar Boat Trips, dat kapiteins Tamara en Irvin ons ook uitnodigden voor een tour met hun andere boot, Powerboat Caribbean. Dit is een RIB-boot, wat een afkorting is voor rigid hull inflatable boat. RIB-boten zijn laag in hoogte en gewicht, waardoor ze een stuk sneller zijn vergeleken met veel andere boten.

Westpunt en Blauwe Kamer Avontuur met Powerboat Caribbean

Jaime en ik gingen mee op de Westpunt en Blauwe Kamer Avontuur tour, samen met de twee kapiteins en acht andere passagiers. De powerboat haalde ons op bij het strand van Jan Thiel, meteen tegenover strandclub Zanzibar. We deden nog een korte stop bij het Hilton Hotel om de laatste passagiers op te halen, en toen kon het avontuur echt beginnen!

In hoge snelheid voeren wij langs de kust van Curaçao, volledig omgeven door een azuurblauwe zee, hoge kliffen en vliegende vissen die gezellig meededen. In slechts enkele minuten kwam de powerboat langs al mijn favoriete strandjes, zoals Kokomo, Porto Marie en Cas Abao, echt heel gaaf.

Curaçao coast Powerboat Caribbean

De powerboat ging heel Westpunt af, totdat we bij Playa Piskado aankwamen. Hier deden wij onze eerste stop van de tour, en net op dat moment waren de vissersmannen de zeeschildpadden aan het voeren. Het waren er echt zoveel! Dit is  één van mijn beste reisherinneringen geworden, ik had nog nooit eerder zulke grote zeeschildpadden in het wild gezien en het was echt ontzettend mooi en bijzonder om met ze te zwemmen.

Playa Piskado Curaçao

Onze volgende stop was Playa Lagun om heerlijk te lunchen bij het restaurant Bahia. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over het turquoise strand, en we zagen hier ook wat kleinere schildpadden. Leguanen vinden het trouwens ook heerlijk om te zonnen in de struiken onder Bahia!

Playa Lagun Powerboat Caribbean Curaçao

Na onze lunch gingen wij verder naar de Blauwe Kamer. De Blauwe Kamer is een grot die je alleen maar kunt bezoeken door erheen te zwemmen, en het zonlicht zorgt ervoor dat de grot helemaal oplicht in een saffierblauwe kleur.

Blue Room Curaçao Powerboat Caribbean

Nu we de Blauwe Kamer hadden ontdekt, was het tijd voor wat adrenaline. De powerboat voer ver de open zee in, en de kapitein liet zijn stuurkunsten zien door met 400 pk over het water heen te razen. Het leek net een water achtbaan! Iedereen was kletsnat maar het was echt ontzettend kicken.

Toen de powerboat weer wat dichterbij de kust kwam, stopten we nog even bij een afgezonderd strandje om een groepsfoto te maken. De tour was bijna afgelopen en we begonnen terug te varen naar onze hotels/opstapplaats, maar Powerboat Caribbean had nog één laatste verrassing voor ons. Als afsluiter voeren we nog de Sint Annabaai binnen, zo tussen de vrolijk gekleurde huisjes van Willemstad.

Curaçao coast Powerboat Caribbean

Westpunt en Blauwe Kamer Avontuur is de perfecte combinatie van schilderachtig en avontuurlijk in één tour. Ontzettend bedankt voor de uitnodiging Irvin en Tamara!

Waarom kiezen voor Powerboat Caribbean?

Omdat het een lichtgewicht boot is, brengt de powerboat jouw sneller rondom Curaçao dan de meeste andere boten. Dit is niet alleen maar handig, maar zo is de bootreis zelf ook al een hele beleving. Zoals ik al eerder zei, het is net een achtbaan op het water!

Een ander groot voordeel van de powerboat is dat je er amper zeeziek van kan worden. Dit komt door de lage hoogte van de boot, waardoor het niet schommelt.

Welke tours biedt Powerboat Caribbean nog meer aan?

Naast Westpunt en Blauwe Kamer Avontuur, biedt Powerboat Caribbean ook een dagtrip aan naar het bounty eiland Klein Curaçao. Of doe een korte trip langs de zuidkust met Power Up Your Day.

Er is ook de mogelijkheid om de powerboat te gebruiken in combinatie met watersporten, of de boot te charteren voor zowel zakelijke als privé evenementen. De crew vertelt je graag wat de mogelijkheden zijn.

Hoe boek ik een tour with Powerboat Caribbean?

Je vindt alle informatie en boekingsgegevens op de website van Powerboat Caribbean, www.powerboat-caribbean.com, en volg ze ook op Facebook and Instagram.

Iguana Curaçao Playa Lagun

Ayo! AR x

*Ik werd uitgenodigd door Powerboat Caribbean om mee te gaan op hun tour. Zij hebben echter niet verzocht om dit artikel te schrijven, dit is volledig mijn eigen mening en een teken van dankbaarheid voor deze ervaring.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.