Colorful travels by Ana Rita

Mijn 14 leukste herinneringen aan Curaçao

Playa Forti Casa Borita

Op veler verzoek is hier dan eindelijk mijn Curaçao flashback! Op 30 januari 2015 vertrok ik naar dit Caribisch eiland om vijf maanden stage te lopen. Zoals je van mij gewend ben ga ik komende blogposts veel tips geven over wat te doen en te zien op Curaçao máár het leek mij leuk om deze flashback af te trappen met een persoonlijke twist. Dit zijn de leukste en mooiste momenten die ik beleefd heb op Curaçao, enjoy!

De zee als achtertuin

Ik woonde in de wijk Pietermaai en de zee was zo'n 100 meter bij mij huis vandaan. Iets verderop heb je een pier met een klein strandje. Ik vond het heerlijk om hier na werktijd even te gaan zitten en naar de golven te luisteren. Werd er helemaal zen van!

De Pier Curaçao Casa Borita
De Pier

Ieder weekend naar het strand

Ja, op Curaçao voelt elke vrije dag als vakantie! En met de tientallen stranden die Curaçao rijk is valt er ook altijd wat te kiezen.

Santa Barbara Curaçao Casa Borita
Santa Barbara

Feestjes, héél veel feestjes

De wekelijkse stapavondjes bij Wet & Wild, The Alley en Cabana; de boatparties van Zware Dobber; festivals op het strand; technofeestjes op geheime locaties; heel af en toe zelfs hardstyle bij The Hangover!

Float Fest Curaçao Casa Borita
Float Fest

Live op de radio tijdens carnaval

Ik liep stage bij een radiostation en tijdens carnaval stonden wij op een stand aan de zijkant van de optocht. Ik werd regelmatig gebeld door mijn collega in de studio om een live verslag te doen van de sfeer. Heel leuk om mensen op die manier te laten meegenieten van de parade!

Carnaval Curaçao Casa Borita
Op de stand van Flow

Overnachten op een onbewoond eiland

Een aantal stagiairs hadden een boot geregeld om naar Klein Curaçao te varen. Het was een perfecte dag met veel zon, snorkelen, barbecuen, biertjes en een kampvuur. Het was de bedoeling dat we op het strand zouden gaan slapen totdat het onverwachts ging regenen! Dan is het ineens wel heel koud op zo'n onbewoond eiland. Veel faciliteiten heb je niet op Klein Curaçao dus we verplaatsten zoveel mogelijk ligbedden onder zo'n hutje en gebruikten onze handdoeken als deken. Regen of niet, we waren op een gegeven moment zo moe dat we toch in slaap vielen haha.

Klein Curaçao Casa Borita
Klein Curaçao

Een vriendin bezoeken in Aruba

'Even naar Aruba', normaal klinkt dat heel gek. Maar niet als je op Curaçao woont! Het is maar 20 minuten vliegen van het ene naar het andere eiland. En zo ben ik dus gezellig een weekendje op bezoek geweest bij een vriendin die zelf stage liep op Aruba.

Aruba Casa Borita
Aruba

De Christoffelberg beklimmen

Dit is de hoogste berg van Curaçao en ik had nog nooit eerder een berg beklommen. Om de Christoffelberg te beklimmen moet je er 's ochtends vroeg heen gaan anders trek je de hitte niet. Nou ben ik nooit een ochtendmens geweest en een goede conditie had ik ook niet. Ja, die berg beklimmen was zwaar. Mijn kuiten hadden op dat moment een hekel aan mij en toen ik de top eindelijk bereikte moest ik er eerst flink van bijkomen. Maar wat was het uiteindelijk een stoer gevoel om op eigen kracht op de top van een berg te staan!

Op de top van de Christoffelberg
Op de top van de Christoffelberg

Tatoeages laten zetten

Ik heb vijf tatoeages en twee daarvan heb ik op Curaçao laten zetten bij Byron's Tattoo. Het zijn allebei teksten en ik ben er ontzettend blij mee!

Nieuwe watersporten uitproberen

Regelmatig werden er watersportactiviteiten georganiseerd voor stagiairs. Hoewel sporten niet bepaald mijn hobby is hou ik wel van nieuwe dingen proberen dus ik deed vaak mee. Al was het alleen al voor de gezelligheid!  Zo heb ik aan wakeboarden en windsurfen gedaan. Wakeboarden was ik écht gigantisch slecht in en het lukte me niet om langer dan een paar seconden rechtop te blijven staan. En ik had een partij spierspijn de volgende dag! Windsurfen vond ik wel heel erg leuk om te doen en dat lukte me ook wel enigszins haha.

Bij gebrek aan een foto zonder spetters!
Bij gebrek aan een foto zonder spetters!

Tropisch Koningsdag vieren

Even een keer geen Koningsdag met dikke jassen en regen maar 35 graden en vollop zon! Koningsdag op Curaçao was onvergetelijk. De winkels in Willemstad hebben allemaal uitverkoop op Koningsdag dus ik ben eerst even gaan shoppen en daarna heel de middag en avond feest gevierd op straat!

Mijn straat in Pietermaai tijdens Koningsdag
Mijn straat in Pietermaai tijdens Koningsdag

Over Curaçao heen vliegen

Ik mocht met een piloot in training meevliegen in zijn kleine Cessna vliegtuigje! Dit was zó vet! We vlogen over heel het eiland en ook over Klein Curaçao. Het was echt te gek om alle plekken waar ik vaak kwam zo vanuit de lucht te zien. Net alsof ik live dronebeelden aan het bekijken was.

Curaçao vanuit de lucht!
Curaçao vanuit de lucht!

Bezoek van het thuisfront

Mijn vader is mij komen opzoeken, super leuk om 'mijn' eiland aan hem te laten zien. Hij heeft het altijd heel druk met zijn bedrijf maar op Curaçao zag je hem echt genieten. Heel mooi vond ik dat. Er kwam ook een vriendin langs toen ik al klaar was met stage. Samen met haar heb ik een heerlijke laatste week gehad op het eiland!

Grote Knip
Grote Knip
Willemstad
Willemstad

Mijn liefde ontmoet

Zoals je misschien weet komt mijn vriend uit Miami maar hij heeft twee jaar op Curaçao gewoond voor zijn studie. Een vriendin van mij heeft ons aan elkaar voorgesteld bij Cabana Beachclub. We zijn eerst heel lang vrienden geweest maar the heart wants what it wants... En zo is hij na zijn studie naar Nederland gekomen voor mij!

Grote Knip
Grote Knip

Met dolfijnen zwemmen

Ik had al eens met dolfijnen gezwommen op de Dominicaanse Republiek en dat viel eigenlijk een beetje tegen dus van mij hoefde het niet zo op Curaçao. Maar toen ik mijn vriend na een paar maanden ging opzoeken heeft hij mij als verrassing toch meegenomen. En wat heb ik genoten zeg! De dolfijnen waren allemaal heel vrolijk en je kunt zien dat ze een goed leven hebben. De dolfijnen kiezen zelf met wie ze willen spelen en Tulum koos mij. Hij was destijds nog een baby en super schattig!

Dolphin Academy van Seaquarium
Dolphin Academy van Seaquarium

Ben jij al op Curaçao geweest?

Ayo! AR x

2 reacties

 1. Rianne op 21 januari 2018 om 17:59

  Aah ik ben echt nét een paar uur terug van Curaçao en na het lezen van deze blog mis ik het nog veel meer! Heerlijk dat je dit heb mogen meemaken.

  • Ana Rita op 24 januari 2018 om 16:52

   Wat heerlijk zeg! Ik zou zo terug willen!
   Wat vond jij het leukste aan Curaçao? 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.