Colorful travels by Ana Rita

Een roze dagje in Amsterdam

Nee, ik heb het niet over de gaypride. Dan is Amsterdam ook een gezellige roze boel maar mijn roze dagje was net iets anders. Ik mocht namelijk twee super leuke dingen van mijn verlanglijstje afstrepen: een museum met een roze kerk en het restaurant Mama Kelly. Gewoon, in april. Want dit roze dagje kun je heel het jaar door beleven!

Ons’ Lieve Heer op Solder

Dit grachtenhuis in hartje centrum vormt vandaag de dag een museum waar heden en verleden samenkomen. Het pand behoorde in de 17e eeuw tot Jan Hartman, een katholieke koopman. Destijds was Amsterdam een protestantse stad en hoewel je vrij was om een ander geloof aan te hangen mocht je dit niet in het openbaar uitten. Maar privé bijeenkomsten werden wel gedoogd. Nou, dan laat je toch lekker jouw zolder tot kerk verbouwen?! Jan Hartman deed het en daar mogen we hem voor bedanken. Want hij liet niet zomaar een kerk op zolder bouwen, hij liet de complete verdieping roze verven!

DSC_0835
DSC_0899
DSC_0882-2

Deze roze kerk is letterlijk het hoogtepunt van museum Ons’ Lieve Heer op Solder maar onderweg kom je langs alle kamers van het grachtenhuis. Er is een gratis audiotour beschikbaar en zo weet je precies waar elke ruimte voor bedoeld was.

DSC_0831
DSC_0832

Naast het grachtenhuis zelf heeft het museum ook een expositieruimte voor actuele thema’s qua vrijheid en tolerantie. Een quote van hun website: "Hoe vrij ben je eigenlijk, als je niet openlijk kunt uitkomen voor datgene waar je in gelooft? En hoe gaat dat in hedendaags Amsterdam?"

DSC_0916
DSC_0920

Zelf Ons’ Lieve Heer op Solder bezoeken? Je vindt het museum aan de Oudezijds Voorburgwal 38 en het is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00, op zondag openen ze om 13:00.

Mama Kelly

‘This speaks to me on so many levels’, dat is letterlijk wat er door mijn hoofd heen ging toen ik Mama Kelly binnen stapte. Het interieur is vrouwelijk, stijlvol en roze. Héél erg roze. De muren, meubels, het tapijt, het bestek, de decoraties, de bar, ooo die bar! Een roze Instagram paradijs. Het enige wat niet roze is bij Mama Kelly is de wc, wel jammer want juist hier is het leuk om een selfie te maken.

Every day it’s Valentines Day. #mamakellyamsterdam

Een bericht gedeeld door MaMa Kelly Amsterdam (@mamakellyamsterdam) op

Ready for another fully booked weekend. #mamakellyamsterdam

Een bericht gedeeld door MaMa Kelly Amsterdam (@mamakellyamsterdam) op

De specialiteiten van Mama Kelly zijn kip en kreeft. Samen met mijn vriend probeerde ik het allebei en het was om te smullen. Vooral de kip vond ik te gek en dat terwijl ik normaal meer van de vis en de vega ben. Klein minpunt: goedkoop is Mama Kelly niet. Reken maar op minimaal 30-50 euro per persoon. Maar ja, je betaalt ook wel voor de belevenis. Een bezoek aan Mama Kelly zal je zeker bijblijven en iedereen die van roze houdt moet hier een keer geweest zijn!

DSC_1018

Wil jij ook lekker eten in een wereld door een roze bril? Mama Kelly is gevestigd in het Olympisch Stadion op nummer 35 en is dagelijks geopend van 17:00 tot 00:00, op vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur.

Hou jij ook zo van roze?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.