Wat je moet weten voor een bezoek aan Burg Eltz

Burg Eltz Eifel Duitsland

In mei ging ik op een meidentrip naar de Moezelvallei in Duitsland. Deze vallei ligt in de Eifel, een regio die rijk is aan heuvels vol wijngaarden, idyllische plaatsjes en vele sprookjesachtige kastelen. Burg Eltz is het meest populaire kasteel van de Eifel, en pronkt op de travel feed van menig instagrammer.

Ik moet heel eerlijk zijn, ik was nooit zo onder de indruk van Burg Eltz op foto’s. Misschien omdat ik een zwak heb voor roze kastelen, wie weet. Maar aangezien ik toch al in de regio was, wilde ik wel eens zien wat er zo bijzonder aan is. Spoiler: ik vond het echt te gek! Burg Eltz is in het echt zoveel grootser dan een foto kan vastleggen. Ja, ik ben om en ik begrijp nu waarom het zo populair is.

Helaas moet ik er wel bij zeggen dat Burg Eltz niet een heel praktisch kasteel is om te bezoeken. Je kunt wel stellen dat ik er niet heel erg voorbereid naartoe ben gegaan. Kortom, leer van mijn fouten en haal alles uit jouw bezoek aan Burg Eltz met de volgende tips!

Neem losgeld mee!

Grootste fout die ik gemaakt heb bij Burg Eltz: ik had geen losgeld bij me. Wat ik wel had was een lege maag. Ervan uit gaan dat ik kon pinnen bij het restaurant was een heel slecht idee, want blijkbaar mag je daar pas pinnen vanaf een bedrag van €20. Bovendien serveerden ze op dat moment alleen nog maar cake. Yep, dat zijn héél wat cakejes wil je aan die €20 komen. Gelukkig had ik nog wel wat snacks in mijn rugzak zitten dus ik kon er wel eventjes tegenaan zo, maar als je echt graag een goede maaltijd wilt bestellen bij Burg Eltz dan zou ik zeker losgeld meenemen.

Hetzelfde geldt trouwens ook voor souvenirs en entreeprijzen om het kasteel van binnen te zien. Tenzij je €20 of meer gaat besteden, heb je losgeld nodig.

 

Je moet 20 minuten lopen

Zodra je aankomt bij het adres van Burg Eltz, dan heb je twee opties om bij het werkelijke kasteel te komen: of je loopt 20 minuten de heuvel af (en op de terugweg weer iets langer de heuvel op) of je neemt een pendelbus. Nogmaals, daar heb je losgeld voor nodig.

Als je niet voor de bus kunt of wilt betalen, dan is de wandeling wel prima te doen. Je hebt zo bovendien een prachtig uitzicht op het bos rondom het kasteel. Maar als je een beetje haast hebt - omdat je bijvoorbeeld nog meer dingen wilt zien die dag - dan is de pendelbus wel een stuk makkelijker. Of je nu loopt of met de pendelbus gaat, parkeerkosten zijn in ieder geval €2 als je per auto naar Burg Eltz reist.

Burg Eltz Castle Germany

Het kasteel is gesloten in het winterseizoen

Goed om te weten als je Burg Eltz tussen begin november en eind maart bezoekt: het is dan niet mogelijk om het kasteel van binnen te zien en het restaurant is dan ook gesloten. Het kasteel is echter wel bereikbaar en je kunt gewoon foto’s van de buitenkant en er omheen wandelen.

 

Drones zijn niet toegestaan

Zelf heb ik geen drone maar het viel mij wel op dat er meerdere borden hangen waarop staat dat drones verboden zijn. Ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is als jij jouw drone meeneemt naar Burg Eltz en deze dan niet kan gebruiken. Nu weet je het!

 

Huisdieren zijn niet binnen toegestaan

Je bent meer dan welkom om jouw hond mee te nemen voor een wandeling rondom Burg Eltz en het bijbehorende bos, maar hou er rekening mee dat jouw huisdier niet mee naar binnen mag als je de schatkamer wilt zien of een rondleiding wilt volgen.

Burg Eltz Castle Germany
Burg Eltz Castle Germany

Prijzen, openingstijden en adres

Het adres van Burg Eltz is Burg Eltz 1, 56294 Wierschem in Duitsland. Het kasteel en bos zijn vrij toegankelijk, maar als je een rondleiding wilt volgen/de schatkamer wilt zien dan kost het tussen de €10 voor een standaardkaartje tot €6.50 voor studenten en gehandicapten. Groepskorting is mogelijk.

Het kasteel gaat om 09:30 open en de laatste rondleiding is om 17:30. Om 18:00 gaat Burg Eltz dicht. Neem een kijkje op de website van Burg Eltz om jouw reis te plannen conform jouw vervoersmiddel.

 

Waar te verblijven wanneer je Burg Eltz bezoekt

Ik verbleef zelf in een vakantiehuisje van Fewo Cochem in Ediger-Ellen, zo’n vijf kilometer bij Cochem vandaan. Wat ik fijn vond aan deze accomodatie is dat het een rustige plek is waar je wel alles hebt. Supermarkt en restaurantjes zijn om de hoek, en het huisje is ook nog eens voorzien van een sauna om heerlijk in te ontspannen.

Zin om er lekker op uit te gaan? Met de auto sta je zo binnen een paar minuten in Cochem. Deze stad ligt aan de oevers van de Moezel, heeft een mooi historisch centrum en heeft zelfs haar eigen kasteel. Kortom, Cochem mag je echt niet missen als je de Eifel bezoekt.

Cochem Eifel Germany

Heb je nog meer vragen over Burg Eltz? Laat het me weten in de comments of stuur me een berichtje!

Ayo! AR x

2 reacties

  1. Fewo-Cochem op 4 juni 2019 om 21:46

    Hoi Ana Rita, wat een leuk stukje heb je geschreven over Burg Eltz! Fijn dat je onze woning als prettig ervaren hebt. We hopen jou in de toekomst terug te zien in Cochem of in één van onze woningen in Zeeland

    • Ana Rita op 4 juni 2019 om 23:53

      Jullie uiteraard ook bedankt! Ik kom zeker graag een keer terug in Cochem, en Zeeland in de zomer klinkt ook zeker niet verkeerd 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.