Colorful travels by Ana Rita

5 must sees in São Paulo

Deze maand neem ik je mee op een flashback naar mijn leukste kerst ooit: Brazilië 2013! Mijn vader heeft een jaar in de stad São Paulo gewoond voor zijn werk. Dit is de grootste stad van Brazilië en heeft een indrukwekkende skyline. Niet iedereen is hier fan van, en toegegeven: São Paulo is wel een stad waar je even aan moet wennen. Overal waar je kijkt zie je contrasten, positief én negatief. Dat zorgt voor een flinke cultuurshock, maar wanneer je São Paulo leert kennen zul je zien dat de stad vol toffe plekken zit. Ik heb hier alvast een paar tips voor je!

Avenida Paulista

Dit is de drukste en belangrijkste straat van São Paulo: Avenida Paulista is waar het financiële hart van de stad is gevestigd. Maar niet alleen zakenlui komen hier, ook cultureel valt hier genoeg te beleven! Je kunt hier flink shoppen en er zijn ook veel bezienswaardigheden in de Avenida Paulista. Omdat ik hier zelf tijdens de kerstperiode was zag ik de straat helemaal versierd met lichtjes. En hoe! Ik keek mijn ogen uit met de ene na de andere grote en indrukwekkend mooie kerstversiering.

downtown of sao paulo, brazil with building banespa (white) and martinelli

Rua Augusta

Deze laan is een hotspot voor het nachtleven van São Paulo. Overdag kun je hier gezellig terrassen en ’s avonds kun je lekker dansen in één van de vele bars. Blijf wel altijd op je hoede en ga niet zomaar 's avonds alleen over straat lopen. Het beste is om met locals om te gaan die je mee kunnen nemen naar leuke en veilige uitgaansplekken.

Ibirapuera park

Ibirapuera is een groene oase in stad vol wolkenkrabbers. Wist je dat de omvang van dit stadspark meer dan 1500 miljoen vierkante meter is?! Het is een geliefde plek voor jong en oud om te wandelen, outdoor sporten te beoefenen, picknicken of simpelweg te chillen. Ook heb je hier verschillende meertjes en kun je veel wilde dieren spotten. In Ibirapuera heb ik voor het eerst zwarte zwanen in het wild gezien! Extra leuk tijdens de feestdagen: ’s avonds licht heel het Ibirapuera park op en staat er een mega kerstboom!

Ibirapuera Park, Sao Paulo, Brazil - Panoramic view of the lake

Unique Hotel Skybar

Op zoek naar een unieke plek om de skyline van São Paulo te bewonderen? Dan ben je bij Unique Hotel letterlijk aan het juiste adres. Dit hotel bevindt zich vlak naast het Ibirapuera park en is dé plek om te lunchen of dineren with a view. Vergeet ook niet om foto’s vanaf de buitenkant te maken, want dit hotel is een architectonisch hoogstandje.

Rock/Reggae gallerijen

São Paulo is een mengelmoes van vele (sub)culturen. Een bijzondere manier om het lokale leven in São Paulo te zien is een bezoek  te brengen aan de Rock gallerijen. Er worden hier verschillende kledingstukken en artikelen verkocht in de stijl van rockbands, punkers en skaters maar ook hiphop is hier alom gerepresenteerd. Ook aan tattooshops heb je hier geen tekort. Naast de Rock gallerij bevindt zich de Reggae gallerij, waar alles verkocht wordt wat bij de Afro-cultuur hoort. Het  is ontzettend populair om hier extensions te laten zetten, soms is dit zo gedaan maar dit kan ook 12 uur in beslag nemen! De mensen die hier komen kennen hun kapper dan ook erg goed en het is heel normaal voor hen om hier heel hun dag door te brengen en eetpauzes te houden samen met de kapper.  

Zou jij São Paulo bezoeken?

Ayo! AR x

12 reacties

 1. Janet | thatonetime op 19 december 2017 om 21:12

  Ik vind de skyline op de foto echt te gek om te zien! Ik ben nog nooit in de stad geweest maar het lijkt me heel gaaf om een paar dagen rond te hangen 😉

  • Ana Rita op 19 december 2017 om 22:18

   Wel in Brazilië geweest al? 🙂

 2. Yvonne op 19 december 2017 om 21:26

  Wat een heerlijke plek om Kerst te vieren lijkt me.. Brazilië.. ik kan me voorstellen dat deze stad extra bijzonder voor je was omdat je vader er heeft gewoond en dat je zo’n stad dan gelijk heel anders ervaart ook.

  • Ana Rita op 19 december 2017 om 22:17

   Ja in december is het heerlijk zomer in Brazilië!
   Njah op zich heb ik de stad niet heel anders ervaren omdat mijn vader daar gewoond heeft, hij was eigenlijk altijd aan het werk en is zelf niet op deze plekken geweest.. Het waren lokale Braziliaanse vrienden die mij hebben rondgeleid.

 3. Ilona Izabella op 19 december 2017 om 22:11

  São Paolo staat al heel wat jaren op mijn wishlist. Een goeie vriend van me woont er, en somehow komt hij altijd naar Amsterdam, maar ben ik nog nooit in Brazilië geweest. Het ligt nog wel altijd in de planning, dus ik hoop er toch echt eens naar toe te gaan. Het uitzicht vanaf de skybar lijkt me geweldig!

  • Ana Rita op 19 december 2017 om 22:15

   Superleuk dat je naar São Paulo wilt gaan! Altijd leuk om vrienden op te zoeken in het buitenland. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt als je er bent 🙂

 4. Linda | travellersoftheworld op 20 december 2017 om 01:16

  Ik ken iemand die in sao Paulo woont en moet zeggen dat ik daarom wel nieuwgierig ben naar de stad, verder lijkt het me niet super mooi, maar wel gewoon leuk

  • Ana Rita op 20 december 2017 om 01:20

   Het uitzicht vanaf Unique Hotel is fantastisch, maar verder vinden veel mensen São Paulo inderdaad niet zo’n mooie stad. Zoals ik al aangaf, het is even wennen. Als je eenmaal de juiste plekken kent is São Paulo wel een hele leuke en levendige stad! Aangezien jij daar een bekende hebt is het helemaal ideaal dus 🙂 Hoop dat hij/zij jou een leuke rondleiding kan geven!

 5. Sabine op 20 december 2017 om 05:51

  Brazilie stond op de planning (wegens een acute operatie) moet ik dit iets langer voor me uitschuiven… maar ik hou je tips in gedachte wanneer ik naar Sao Paulo ga! 🙂

  • Ana Rita op 20 december 2017 om 08:58

   Ah, wat vervelend zeg! 🙁
   Gaat het nu weer beter met je? Hopelijk kun je alsnog gauw naar São Paulo en andere mooie plaatsen in Brazilië gaan!

 6. Dewi | op 22 december 2017 om 12:03

  Wat tof dat je vader in Sao Paulo gewoond heeft! Kan me voorstellen dat je de stad dan op een hele andere manier ervaart. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar ben er wel erg benieuwd naar 🙂

  • Ana Rita op 23 december 2017 om 22:06

   Wat leuk dat je naar Zuid-Amerika wilt gaan! Hopelijk komt het er gauw van 😀
   Ja klopt, São Paulo was een hele bijzondere reis! Maar ik moet vooral mijn Braziliaanse vrienden daar bedanken, zij hebben mij alles laten zien. Met mijn vader en familie was meer gewoon gezellig samen zijn en kerst vieren 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.