Colorful travels by Ana Rita

Dit zijn de beste zonsondergang spots van Rotterdam

Mijn favoriete manier om de dag te eindigen? Met een zonsondergang natuurlijk! Zeker na een lange werkdag kan ik zó genieten van een prachtige zonsondergang. Wijntje erbij en lekker wegdromen bij de roze hemel. Én foto’s maken natuurlijk, heel veel foto’s. Zo heb ik inmiddels al aardig wat mooie plekjes gevonden in Rotterdam om de zonsondergang te bewonderen. En vanaf nu weet jij die ook te vinden!

Kralingse Plas

Wat mij betreft zie je de Rotterdamse zonsondergang hier op haar mooist. De Kralingse Plas is (zover ik weet!) de enige plek in Rotterdam waar je de zonsondergang op het water ziet. Dit kun je doen vanaf een terras maar de meeste mensen nemen gewoon hun eigen eten en drinken mee en gaan gezellig op het gras zitten of aan de pier. Dat ‘echt-even-buiten-gevoel'!

Wil je weten wat er nog meer te doen is bij de Kralingse Plas? Lees dan even 4 Stadsstrandjes om af te koelen in Rotterdam

DSC_0637

Nhow

Ik ben hier menig weekend te vinden maar op een zomerse, doordeweekse avond zeg ik ook geen nee tegen Nhow. Na de Kralingse Plas vind ik de skybar van het Nhow hotel de mooiste plek om de zonsondergang te zien. De zon verdwijnt dan wel achter gebouwen maar je zit wel heerlijk met een cocktail in je hand te kijken hoe de skyline in vijftig tinten roze veranderd. Win-win dus!

Meer over de Nhow Skybar lees je in Nhow: het allermooiste uitzicht over de Rotterdamse skyline!

IMG_5497

Hotel New York

Oké, de ‘echte’ zonsondergang zie je niet bij Hotel New York want die verdwijnt er net naast. Maar als je hier ‘s avonds op terras zit zie je de hemel achter de Euromast meer en meer roze kleuren. Geen verkeerd uitzicht, als je het mij vraagt 😉

DSC_0875

Aloha

Net als bij Hotel New York zie je de zonsondergang hier ‘niet echt’. Wel heb je vanaf hier een briljant uitzicht op de Willemsbrug en Erasmusbrug en ’s avonds speelt zich hier een prachtig kleurspektakel af.

Benieuwd wat je zoal kunt bestellen bij Aloha en het bijzondere verhaal erachter? Lees dan verder op Aloha! Wat een nostalgie

DSC_0625

De Groene Verbinding, aka ‘De Netkous’ brug

Ik zal heel eerlijk zijn: verwacht hier geen prachtige omgeving want je kijkt letterlijk tegen grijze industriegebouwen aan. Maar my o my,  wat heb ik hier toch één van de mooiste zonsondergangen ooit gezien! Ik was hier toevallig om de Netkous brug zelf te fotograferen en om dit tijdstip kon ik ook gelijk de roze lucht meepakken. Maar dat de zonsondergang vanaf hier ook nog eens adembenemd mooi is, dát had ik nooit verwacht.

DSC_0894

Nesserdijk strandje bij De Esch

Heerlijk pootje baden terwijl je de zon ziet zakken achter de volledige skyline, dat is de zonsondergang bij De Esch. Vergeet je camera niet want dit wil je vastleggen!

Strandje Nesserdijk Rotterdam Casa Borita

Euromast

Wil je de lat letterlijk hoog leggen dan zie je de zonsondergang natuurlijk vanaf de Euromast. Deze staat nog op mijn to-do-list maar als ik foto’s van anderen mag geloven is dit echt een prachtige ervaring.

@euromast010 is actually Euro-Must!

Een bericht gedeeld door Ori™ (@orivoll) op

Ontbreekt er nog een plekje op deze lijst? Ik hoor het graag!

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.