7x zien in het sprookjesbos van Sintra

In mijn laatste blogpost over Lissabon tipte ik al dat je een dagtrip kunt doen naar Sintra. Maar om heel eerlijk te zijn: als je Sintra écht wilt ontdekken is een dagje eigenlijk niet genoeg. Sintra zelf is maar een kleine plaats, maar het bijbehorend nationaal park telt veel fraaie paleizen, eeuwenoude kastelen en bijzondere tuinen. Sintra is wat hoger gelegen dan Lissabon en is daardoor iets frisser. Dat maakte Sintra een aantrekkelijke plek voor de Portugese elite om hun buitenhuizen te laten bouwen. Daar mogen wij de elite nu voor bedanken, want na eeuwenlang het ene na het andere paleis te laten bouwen heeft Portugal nu een nationaal park wat op een sprookjesbos lijkt en daarmee op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat!

Palácio Nacional de Sintra

Dit gotische paleis werd vooral tussen de 15e en 19e eeuw gebruikt door de Portugese edelen. Het paleis staat in het centrum van Sintra zelf en is daarmee ideaal te bezoeken door zowel mensen die een dagtrip doen als door mensen die langer in Sintra willen verblijven.

portugal-2337749_960_720

Castelo dos Mouros

Van dit kasteel zijn slechts ruïnes over maar alleen het fantasische uitzicht over Sintra en omgeving is al de moeite waard. Het is gebouwd in de periode dat Portugal bezet was door de Moren, zo ongeveer tussen de 8ste en 12e eeuw.

castle-1242143_960_720

Palácio da Pena

Palácio da Pena is het paradepaardje van Sintra en deze is wel echt een must om te bezoeken. Dit vrolijk gekleurde paleis met prachtige bijhorende tuin staat op één van de hoogste punten in Sintra en het interieur is zo behouden dat je als bezoeker kunt zien hoe de laatste Portugese koninklijke familie hier heeft geleefd. Zij hebben zich hier namelijk afgezonderd nadat Portugal in 1910 van een koninkrijk naar een republiek ging.

palace-1453029_960_720

Quinta da Regaleira

Dit landhuis is gebouwd in verschillende stijlen, maar het meest bijzondere hieraan is de tuin. Je vindt hier namelijk ondergrondse tunnels, gotische torens en een meertje.

sintra-2728827_960_720

Palácio de Monserrate

Naast Palácio da Pena vond ik Palácio de Monserrate de mooiste bezienswaardigheid in Sintra. Dit paleis heeft een prachtige tuin die bomen en planten bevat die uit alle hoeken van de wereld komen. Het paleis zelf is ook een parel om te zien. Deze is gebouwd door een welgesteld Britse familie en heeft prachtige decoraties met Noord-Afrikaanse en Indische invloeden.

palace-of-monteserrate-2825271_960_720

Palácio de Seteais

Dit mooie witte paleis staat symbool voor de romantiekstijl die je in heel het plaatsje Sintra terugziet. Tegenwoordig is het een luxe hotel maar het terras en de tuin zijn open voor het publiek,

Sintra Seteais Casa Borita

Cabo da Roca

Cabo da Roca is het meest westelijke punt van continentaal Europa. Er is hier een monument in de vorm van een kruis en je hebt een eindeloos uitzicht over de Atlantische Oceaan. Ook is het prachtig om hier de blauwe zee tussen de kliffen te zien. Wij gingen hier als laatste heen omdat wij zoveel mogelijk paleizen wilden bezoeken, en dat is maar goed ook. Alsof een dag Sintra al niet magisch genoeg is hebben wij ook nog eens een betoverende zonsondergang bij Cabo da Roca meegemaakt!

IMG_0174

Welk paleis zou jij het liefst bezoeken?

Ayo! AR x

*Enkele afbeeldingen komen van Pixabay

6 reacties

 1. Nicole Orriëns op 26 oktober 2017 om 13:12

  Oh wauw, dat gele kasteel vind ik mooi zeg! Lekker zonnig ook : )

  • Ana Rita op 30 oktober 2017 om 16:52

   Ja Palácio da Pena is wel echt een must om te bezoeken in Sintra 🙂

 2. Sherry op 27 oktober 2017 om 09:22

  Leuke blog. Ik kan niet kiezen mag het ook allemaal? Allemaal mooie foto’s.

  • Ana Rita op 30 oktober 2017 om 16:54

   Uiteraard kun je ze allemaal zien! Bedenk dan wel dat één dag Sintra niet genoeg gaat zijn. Maar twee of meer dagen daar is zeker geen straf 🙂

 3. Sylvia - alovelyadventure op 29 oktober 2017 om 08:47

  Ook dit staat op mijn reiswensenlijstje. Ik zag het ook al bij vakervrolijk voorbij komen en het ziet er echt adembenemend uit. Ik denk dat zelfs mijn dochtertje dit leuk gaat vinden. We verkleden ons gewoon voor een dagje als prinses om het sprookje compleet te maken?

  • Ana Rita op 29 oktober 2017 om 21:28

   Dat is een leuk idee zeg om een dag verkleed te gaan als prinses! Dan voelt het nóg magischer aan 😀

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.