Colorful travels by Ana Rita

Een heerlijke lentedag op de Zuid-Hollandse eilanden

Wat werden we in Nederland toch getrakteerd op heerlijk weer de afgelopen dagen. Het leek net zomer! Voor mij betekende dat elke avond de zonsondergang kijken onder het genot van een wijntje. Zo ben ik woensdag naar Aloha geweest, donderdag naar de Kralingse Plas en vrijdag bij de Frank Borrel in de Cruise Terminal. Op zaterdag was ik eindelijk weer vrij  en toen ben ik voor de verandering de stad uit geweest. Terug naar de plek waar ik ben opgegroeid: de Zuid-Hollandse eilanden. Hoewel ik inmiddels helemaal ben ingeburgerd in Rotterdam heb ik wel vijftien jaar in Spijkenisse gewoond. Maar eigenlijk kende ik de regio verder niet zo goed. Tijd om daar verandering in te brengen!

De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee

Onze eerste bestemming van de dag was het eiland Goeree-Overflakkee. Yep, dat eiland waar je in de winter flamingo’s kan spotten. Maar ook in de lente is het er goed vertroeven want het hele eiland staat vol met tulpen! Wij reden richting de hoofdplaats Middelharnis en al gauw kwamen wij verschillende tulpenvelden tegen. Dat werd tijd voor een fotoshootje 😊

DSC_0676
DSC_0856
DSC_0864
DSC_0838
DSC_0884
DSC_0745
DSC_0859

De vesting van Hellevoetsluis

Na de nodige bloemen gezien te hebben op Goeree gingen wij richting ‘mijn’ eiland Voorne-Putten. Nee, niet naar Spijkenisse maar naar Hellevoetsluis. Ik was hier al een paar keer geweest maar ik had dus geen idee dat ze hier een vesting en een strand hebben. Daar was ik dus wel benieuwd naar geworden en het was echt super schattig! Een vestingmuur waar je overheen kunt lopen, een haven met gezellige terrassen, een molen en een hele rij kleurrijke huizen. Daar gaat mijn hart wel echt sneller van kloppen! Het strand was klein maar erg knus met een vuurtoren. Hier sloten wij deze heerlijke dag af met een adembenemende zonsondergang.

DSC_0954
DSC_0994
DSC_0985
DSC_0947
DSC_0995
DSC_1006

Ben jij bekend met de eilanden van Zuid-Holland?

Ayo! AR x

5 reacties

 1. Lizzie | Globalizious op 25 april 2018 om 18:50

  Wat leuk dat het daar ook vol staat met bloemen! Ik woon zelf in de bollenstreek en heb hier dit weekend genoten van al het moois in bloei. Het was echt zalig. Heb er zo van genoten, het voelde echt even als n vakantie!

 2. Kim op 25 april 2018 om 19:24

  Wat leuk om deze mooie plekken in eigen land zo terug te zien! Mooie plaatsen zijn het he? 🙂

 3. Sanne op 25 april 2018 om 22:35

  Wat is Nederland toch eigenlijk mooi he! Mooie foto’s maak je en leuk om te lezen dat er nog zoveel moois te zien is in ons eigen landje.

 4. Thomas and Iris (Came to Wander) op 25 april 2018 om 23:04

  Lekker typisch Hollandsch he! Hele leuke foto’s, ook zo tof de foto’s in de bloemenvelden!!

 5. Leonie op 26 april 2018 om 19:38

  Wow wat een mooie foto’s! Ik wist helemaal niet dat goeree-overflakkee zulke bloemenvelden had!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.