Colorful travels by Ana Rita

Mijn Afrika wishlist in 10 landen

We zijn alweer aangekomen bij mijn vijfde travel wishlist, deze keer naar Afrika. Hier ben ik dus nog nooit geweest, echt zonde eigenlijk want Afrika ligt zo dicht bij Europa! Voor het komende jaar heb ik al andere reisplannen maar de volgende 10 Afrikaanse landen lijken mij erg gaaf om ooit een keer te bezoeken.

 

Angola

Stel ik zou maar één Afrikaans land in heel mijn leven mogen bezoeken dan wordt dat sowieso Angola. Dit is namelijk het geboorteland van mijn vader, destijds een Portugese kolonie. Hij heeft hier tot zijn 9e gewoond en verteld altijd met veel passie en nostalgie over zijn jeugd in Angola maar is zelf nooit meer terug geweest. Mij lijkt het één van de mooiste reiservaringen ooit om hier samen met hem naartoe te gaan. Om mee te kunnen maken hoe hij zijn geboorteland weer terug ziet na al die jaren, of hij nog dingen herkent, de emoties die hij erbij gaat hebben. En natuurlijk om zijn land met eigen ogen te kunnen zien!

 

Egypte

De mysterieuze piramides, een cultuur vol geschiedenis, woestijnen met kamelen en stranden met azuurblauw water: ik heb altijd al naar Egypte gewild!

 

Kaapverdië

Een Afrikaanse eilandengroep met Portugese invloeden, dat is Kaapverdië. Dit land bestaat uit 12 eilanden die elk hun eigen karakter hebben, wat Kaapverdië een ideale bestemming maakt voor eilandhoppen.

 

Madagaskar

Wist je dat de dieren hier kunnen praten? Nee grapje, dat kunnen ze alleen in de film Madagaskar. Wel is het zo dat er op dit eiland een aantal speciale dier- en plantsoorten leven die alleen maar hier voorkomen. Alleen daarom lijkt het mij al bijzonder om Madagaskar te bezoeken!

 

Marokko

Ik wil Marokko graag bezoeken omdat het een land vol mooie contrasten is. Een land vol woestijnen maar ook veel kleurrijke plaatsen. Marrakesh, Chefchaoen, dit lijken mij zulke prachtige plekken om te fotograferen.

 

Mauritius

Ik kan alleen maar wegdromen bij de mooie stranden van Mauritius! Naast deze stranden biedt dit eiland ook veel natuur. Ook heb je hier een plaatsje die Chamarel heet, waar je een waterval kunt zien én waar een stukje land is waarbij de aarde uit maar liefst zeven kleuren bestaat!

 

Mozambique

Ook dit is een ex-kolonie van Portugal. Mozambique lijkt me een interessant land om te bezoeken vanwege deze historische band maar ook voor de mooie stranden die je hier kunt vinden.

 

Seychellen

Deze eilandengroep is het thuis van een aantal van ’s werelds meest paradijselijke stranden.  Mét reuzeschildpadden erop. Ja, met de combinatie van paradijselijk strand en schattige dieren haal je mij wel over!

 

Tanzania

Oké toegegeven: over het vasteland van Tanzania weet ik niet zoveel. Maar de happy hour bij beachclub Zanzibar op Curaçao was wel een wekelijks dingetje en sindsdien ben ik ontzettend benieuwd geworden naar het eiland Zanzibar. Je raadt het al, vanwege de mooie blauwe zee hier!

 

Zuid-Afrika

In deze lijst heb ik voornamelijk strandbestemmingen opgenoemd maar naar Zuid-Afrika zou ik juist willen gaan voor de ongerepte natuur en wildlife. Een paar dagen Kaapstad bezoeken lijkt mij ook te gek én natuurlijk het uitzicht zien vanaf de Tafelberg.

Ben jij wel eens in Afrika geweest?

Ayo! AR x

18 reacties

 1. Janet op 12 november 2017 om 17:44

  Angola moet je zeker eens bezoeken dan, lijkt me heel speciaal om te zien waar je vader is opgegroeid. Madagaskar lijkt me ook zo mooi! 🙂

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 10:00

   Ja ik moeten even kijken wanneer hij eraan ‘toe is’, wil deze reis wel samen met mijn vader doen. Ben in ieder geval heel erg benieuwd naar Angola!

 2. Sylvia op 14 november 2017 om 14:27

  Nee, ik nog nooit, mijn hubbie wel. Die is samen met zijn beste vriend geweest. Mij trekt dit dus ook absoluut niet. Ik ben dol op Amerika, en de landen rondom de Middellandse zee. Ohh en Cuba en Mexico natuurlijk

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 14:33

   Dat kan, Cuba en Mexico wil ik ook nog graag bezoeken!

 3. Dyonne Bakker op 14 november 2017 om 14:50

  Ik wil ook nog zo graag naar Egypte en Mauritius. Lijkt me heel mooi daar 🙂

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 16:55

   jaaa die stranden zijn echt travel goals <3

 4. Lynn op 14 november 2017 om 16:15

  Afrika is niet echt mijn continent waar ik direct op reis naar zou willen gaan. Geef mij persoonlijk maar Amerika.

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 16:23

   Ben benieuwd welke plekken jou aanspreken in Amerika! Bedoel je alleen de Verenigde Staten of ook andere landen in Noord- en Zuid-Amerika?

 5. Stefaan op 14 november 2017 om 17:10

  Oh er staan er paar op men wishlist! Moet zo leuk zijn!

  • Ana Rita op 15 november 2017 om 10:14

   Welke Afrikaanse landen wil jij graag bezoeken?

 6. MC Kleuver op 14 november 2017 om 18:21

  Dat is een mooi lijstje met landen dat je kunt bezoeken. Alleen noem ik Zuid-Afrika niet erg dichtbij Europa. Haha.

  • Ana Rita op 15 november 2017 om 10:23

   Nu noem je ook wel het meest zuidelijke land van Afrika haha. Maar naar landen als Marokko en Egypte ben je maar iets langer onderweg dan naar Europese bestemmingen. Dus ja, dat vind ik dichtbij Europa ja 😛

 7. Felice op 14 november 2017 om 19:56

  wat zal dat bijzonder zijn, als je met je vader in zijn geboorteland bent!
  Prachtig! Echt doen hoor, want de tijd gaat sneller dan je denkt..
  van alle landen die je opnoemt ben ik alleen in Egypte geweest. Dat was een fantastische ervaring

  • Ana Rita op 15 november 2017 om 10:35

   Dankjewel voor jouw mooie comment! Superleuk om te lezen dat Egypte een fantastische ervaring was 😀

   Wat Angola betreft, jij hebt mij echt aan het denken gezet.. Eerlijk gezegd zie ik Angola altijd als iets voor ‘later als ik groot ben’, wil al jaren naar Thailand en er zijn ook veel plekken in Amerika etc die ik nog wil zien. Die wil ik als eerste van mijn wishlist afstrepen, maar jij hebt groot gelijk. Het leven flitst voorbij en voor je het weet heb je de kans gemist om ergens te zijn, of nog erger, met iemand te zijn. Ik ga met mijn vader praten en uitleggen hoe mooi deze ervaring mij lijkt, hopelijk kunnen we deze reis gauw gaan plannen. Nogmaals dank voor jouw mooie inzichten! Liefs xx

 8. Emmy op 15 november 2017 om 12:43

  Dat is een mooie lijst. Het ziet ernaar uit dat je voorlopig niet stil hoeft te zitten 😉

  • Ana Rita op 15 november 2017 om 15:26

   Ik zit nooit stil haha, heerlijk om mooie reizen in het voortuitzicht te hebben! 😀

 9. Me over ME op 15 november 2017 om 17:53

  Ik ga met je mee! 😉 Ik ben gek op Afrika. De binnenlanden, maar ook de bounty-eilanden daaromheen. Op mijn lijstje staan op dit moment Senegal, Namibië en Botswana. Wie weet, komen we elkaar ergens in het midden tegen. Veel reisplezier!

  • Ana Rita op 15 november 2017 om 23:21

   Dat zijn inderdaad drie mooie landen waar jij naartoe wilt! Welke landen in Afrika heb je al wel bezocht? 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.