Colorful travels by Ana Rita

Deze 15 Aziatische landen staan op mijn wishlist

Deze keer gaat mijn wishlist naar Azië. Technisch gezien ben ik er al geweest want Istanboel ligt ook (gedeeltelijk) in Azië. Verder heb ik helaas nog niet de kans gehad om dit grootste werelddeel op aarde te ontdekken. Máár: zoals het er nu naar uitziet gaat daar gauw verandering in komen. Benieuwd welk Aziatisch land ik binnenkort van deze lijst kan afvinken? Lees dan gauw verder!

 

Cambodja

Dit land heeft een zeer verdrietige geschiedenis en de Killing Fields is daar een herinnering aan. Het lijkt mij dan ook een zeer indrukwekkende ervaring om deze plek te zien. Maar gelukkig heeft Cambodja ook zat andere vrolijkere bezienswaardigheden zoals de tempels van Angor Wat. En dankzij deze blogpost van Chital Travels weet ik dat de stranden van Cambodja ook zeker niet de minste zijn!

 

China

China heeft bij mij altijd tot de verbeelding gesproken. De Chinese Muur moet ik echt een keer gezien hebben en die kan ik meteen mooi combineren met een bezoek aan de hoofdstad Peking. Hong Kong lijkt mij ook wel gaaf en bijzonder want deze stad ligt in China maar is een soort van onafhankelijk, net als Macau trouwens. Als Portugese is Macau bezoeken echt een must voor mij want deze stad is gebouwd door Portugezen en hoorde tot eind 1999 zelfs nog bij Portugal. Ik ben heel benieuwd hoeveel je nog kunt terugzien van deze Portugese invloed!

 

Filippijnen

Ik ben gek op eilandhoppen en laat de Filipijnen nou net een eilandnatie zijn. Combineer dat met palmbomen, een turqoise zee, witte zandstraden en tropische temperaturen en ik ben om!

 

India

Ik zou de Taj Mahal echt heel graag een keer willen zien. Maar nog hoger op mijn wishlist staat de regio Goa die net als Macau ook onder Portugees bestuur viel. Van wat ik heb gehoord en gelezen schijnt Goa qua architectuur echt een soort Aziatisch Portugal te zijn en het ligt  natuurlijk lekker aan het strand. Ja, ik zie mezelf al gaan!

 

Indonesië

Heel cliché en volgens sommigen erg overrated, maar ik zou toch echt graag naar Bali willen gaan. Het lijkt mij toch het beste eiland voor een eerste bezoek aan Indonesië want het heeft alles wat ik leuk vind. Er zijn veel culturele bezienswaardigheden, mooie stranden en je kunt er goed feesten. Daarnaast wil ik Bali ook combineren met een paar dagen naar de paradijselijke Gili eilanden.

 

Israël

Ik ben opgegroeid met het christelijke geloof en ben dus heel benieuwd hoe het land waar de Bijbel zich afspeelt er nou uitziet. Uiteraard wil ik dan Jerusalem bezoeken, maar een paar dagen zonnen en uitgaan in Tel Aviv zie ik ook wel zitten!

 

Japan

Ik vind de Japanse cultuur erg bijzonder en Tokio lijkt mij dan ook een erg gave stad om te zien. Zo’n drukke en moderne stad met felle lichten terwijl het land zelf toch wel vrij traditioneel is. Ow en ik zou hier elke dag sushi eten!

 

Jordanië

Petra wordt niet voor niets beschouwd als een wereldwonder. Een stad gebouwd middenin een rots in de woestijn, hoe cool is dat?!

 

Malediven

Dit is toch wel de crème de la crème qua paradijselijke bestemmingen. Ik heb alleen wel gehoord dat hier niet zoveel te beleven is en dat je hier echt heen moet gaan om te relaxen. Ik denk dat ik daar nu nog iets te onrustig voor ben dus dit is wel een typische droomreis voor later. Hoewel.. als iemand me nu mee zou vragen zou ik ook geen nee zeggen!

 

Maleisië

Maleisië lijkt mij een bijzondere bestemming vanwege de combinatie van stad en natuur. Aan de ene kant heb je de hoofdstad Kuala Lumpur die vol staat met moderne torens en aan de andere kant heb je juist een regenwoud vol met tropische flora en fauna.

 

Singapore

Vorig jaar op Ibiza heb ik tijdens het zonnen een boek gelezen wat zich in Singapore afspeelt. Daarin werden veel mooie plekken beschreven in deze stadstaat en sindsdien staat Singapore op mijn travel wishlist. Aangezien Singapore zelf zo klein is kan ik deze mooi combineren met Maleisië!

 

Sri Lanka

Prachtige natuur met mooie dieren en een azuurblauwe zee, do I need to say more?

 

Thailand

Thailand staat al jaren bovenaan mijn wishlist en ik hoop hier in 2018 of anders uiterlijk 2019 ook echt werk van te maken. Een cocktailtje drinken bij een rooftop bar in Bangkok, zonnen op stranden met parelwit zand, losgaan bij een fullmoon party en olifanten aaien in de jungle: Thailand has it all!

 

Vietnam

Na mijn eindexamen geschiedenis in 6 vwo kon ik het woord Vietnam echt niet meer aanhoren. Maar nu zou ik niets liever willen dan op de eerste de beste vlucht naar Vietnam te stappen. Dit is een land met een rijke cultuur en geschiedenis én met stranden die zeker niet onderdoen aan Thailand. Alleen is het op deze stranden wel een heel stuk rustiger 😉

 

Verenigde Arabische Emiraten

Saved the best for last, want dit is dan de grote onthulling: ik ga zeer waarschijnlijk op 20 november naar Dubai! Ik heb hier altijd al heen gewild om de grote gebouwen en bijzondere moderne architectuur te bekijken. Mijn beste vriend werkt in de luchtvaart en hij staat ingepland om in de week van 20 november naar Dubai te vliegen voor drie dagen. Als zijn schema niet veranderd dan mag ik met hem mee! Ik ben zó dankbaar voor deze kans. En nu flink duimen dat het doorgaat!

EDIT: yes, mijn reis naar Dubai ging door! Je kunt hier lezen hoe dat was.

Welke Aziatische landen heb jij al bezocht?

Ayo! AR x

19 reacties

 1. Nicole Orriëns op 31 oktober 2017 om 08:55

  Ik mis alleen nog Zuid-Korea!

  • Nicole Orriëns op 31 oktober 2017 om 08:55

   Mijn jongste dochter is nu voor 6 maanden in China en vindt het daar inderdaad heel erg leuk : )

   • Ana Rita op 14 november 2017 om 17:09

    Superleuk dat jouw dochter in China is! Ga je haar ook opzoeken daar? 🙂
    Njah Zuid-Korea trok mij eigenlijk nooit zo, maar afgelopen weekend was ik in Frankfurt en merkte ik dat ik steden met een skyline toch wel heel fascinerend vind. Dus misschien is Seoul toch wel de moeite waard!

 2. Anne op 31 oktober 2017 om 08:56

  Oh, dit begrijp ik helemaal. Ik zou zelf nog wel graag eens naar de Malediven gaan.. Lijkt me prachtig!

 3. Debbie op 31 oktober 2017 om 09:08

  Op de één of andere manier trekt Azië mij in het algemeen niet.
  Israël en de Maladiven zou ik dan voor gaan!

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 17:04

   Wat trekt jou het meeste aan Israel? 🙂

 4. Bouchra op 31 oktober 2017 om 10:04

  Toffe lijst! Wij willen Sri Lanka met de Malediven combineren. Is maar 1,5 uur vliegen 🙂

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 17:03

   Dat is wel een hele goede tip inderdaad! De rust van de Malediven afwisselen met het avontuur van Sri Lanka 🙂

 5. Suzanna op 31 oktober 2017 om 10:37

  De Malediven, Bali en Japan lijken mij inderdaad ook wel wat. Wat betreft de andere landen ben ik enigszins huiverig wat betreft mensenrechten en/of uitgesproken wetten wat betreft vrouwen en hoe zij zich moeten gedragen/dragen.

 6. Whitley op 31 oktober 2017 om 11:08

  Tip! Ga echt naar Thailand! Het enige wat duur is is de vlucht want het land zelf is goedkoper dan je denkt. De eilanden zijn geweldig, als je gaat zeker niet overslaan!

  Xxjes

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 17:02

   Dat heb ik vaker gehoord inderdaad! Het geld houdt me op zich niet tegen, de reden dat ik nog niet naar Thailand ben geweest is tijd. Wanneer ik naar Thailand ga wil ik er wel zo’n 3 weken voor uittrekken, als het kan ook gelijk combineren met Cambodja.

 7. Chantal op 31 oktober 2017 om 18:04

  Mooie lijst! Van de lijst ben ik in Japan, Cambodja, Vietnam, de Filipijnen, Maleisië Indonesie, Jordanië, Dubai en Thailand geweest. Ook in Myanmar maar die staat niet op jouw lijst 😊 Indonesië is mijn favoriet en wil ik zeker nog een keer heen! (Wordt dan de derde keer). Ben ook erg benieuwd naar China en Sri Lanka!

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 16:59

   Wow, jaloers! Echt travel goals dit 😀
   Over Myanmar weet ik eigenlijk niet zoveel, en de dingen die ik wel weet zijn helaas niet zo positief. Vandaar dat het niet op mijn wishlist staat.

 8. Ilona Izabella op 31 oktober 2017 om 23:27

  Dit lijkt erg op mijn wishlist in Azië. Vooral China (de Chinese Muur, daar wil ik een stukje overheen wandelen) en Jordanië staan hoog op mijn lijstje.

 9. Danella op 1 november 2017 om 00:07

  Oh ik wil overal wel met je mee. De Malediven staan hoog op mijn lijstje overigens, heel hoog, lijkt me echt prachtig daar.

 10. Sanne op 1 november 2017 om 10:31

  Ik ben al in een aantal landen op je lijst geweest. Graag zou ik zelf nog Indonesië en Buthan willen bezoeken. Eigenlijk zou ik de hele lijst nog wel een keer willen bezoeken trouwens. 🙂

  • Ana Rita op 14 november 2017 om 16:57

   Wat leuk dat je al een paar landen gehad hebt van mijn lijst! 🙂 Jouw tips over Cambodja zijn echt super!

 11. bart liekens op 1 november 2017 om 11:24

  heb je nog andere continenten op je bucket list staan?

  • Ana Rita op 1 november 2017 om 12:21

   Ja, ik wil de hele wereld zien! 😀
   Als je op het blauwe woordje ‘wishlist’ klikt kun je mijn landenlijst voor Europa, Noord/Midden-Amerika en Zuid-Amerika zien. Mijn lijst voor Afrika en Oceanië volgen nog!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.