Colorful travels by Ana Rita

Bezoek Lindos, de mooiste plek van Rhodos

Lindos Rhodes Casa Borita

Vandaag komt de maand tot een einde en dat betekent flashback tijd. Zoals je nu wel weet raak ik nooit uitgepraat over mijn tijd in Griekenland dus laten we naar Rhodos gaan!

Het eerste waar ik aan denk bij Rhodos? Dat is ongetwijfeld Lindos. Voor mij is alleen de naam al betoverend want in mijn moedertaal Portugees is 'lindos' meervoud voor mooi. En laat dat nou net de perfecte manier zijn om Lindos te omschrijven!

Wat maakt Lindos zo betoverend?

Het dorp staat vol met schattige witte huisjes, precies wat je van Griekenland zou verwachten. Al wandelend door de pittoreske straatjes kom je uit bij het kasteel bovenaan de rots.  Eenmaal daar is het tijd om de Griekse geschiedenis te ervaren. Rhodos heeft namelijk een eigen Akropolis met een tempel die Athina Lindia heet.

Lindos Rhodes Casa Borita
Lindos Rhodes Casa Borita
Lindos Rhodes Casa Borita

Waarschijnlijk heb je nu al honderden foto's gemaakt maar zo niet dan is dit hét moment om jouw camera erbij te pakken. Vanaf de tempel heb je namelijk een panoramisch uitzicht over het dorp en de omliggende baaitjes. Dit is adembenemend om te zien en de perfecte beloning voor de zweterige klim (het kan heel heet worden op Rhodos, vooral in het hoogseizoen). En weet je wat nog beter is? Jouw bezoek aan Lindos eindigen met een duik in de azuurblauwe zee!

Lindos Rhodes Casa Borita
Lindos Rhodes Casa Borita
Lindos Rhodes Casa Borita

Handig om te weten

Hoewel Lindos de meest fotogenieke plek is op het eiland zou ik toch aanraden om in Rhodos-Stad te verblijven. Vanuit hier kun je dan een dagtrip doen naar Lindos. Waarom Rhodos-Stad? Omdat er hier simpelweg wat meer te beleven valt. Het moderne stadsdeel van Rhodos-Stad heeft een bruisend nachtleven en het historische stadsdeel staat vol met Middeleeuwse monumenten, zoals het Kasteel van Rhodos.

Het makkelijkst is om een auto te huren en het is dan ongeveer een uur rijden vanuit Rhodos-Stad naar Lindos. Ook kun je een excursie boeken in één van de vele toeristenkantoortjes. Je gaat er dan met de bus naartoe maar hou er wel rekening mee dat je maar beperkt de tijd hebt in Lindos.

Ben jij al op Rhodos geweest?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.