Colorful travels by Ana Rita

7 landen die op mijn Zuid-Amerika wishlist staan

Na mijn Noord- en Centraal Amerika wishlist ga ik nu verder met mijn landenlijst voor Zuid-Amerika. Bij Zuid-Amerika hoort toch wel een bepaald beeld en gevoel: kleurrijke steden, regenwouden, watervallen, bergen, zoutvlaktes en bijzondere wilde dieren. Mijn vader heeft een jaar in Brazilië gewoond voor zijn werk, uiteraard ben ik toen langs geweest en hebben we daar met de hele familie kerst en oud&nieuw gevierd. Helaas is mijn pa niet zo’n globetrotter als ik en zijn we alleen maar in en rond São Paulo gebleven. De hektiek van de grote stad dus. Hoewel dat zeker ook zijn charme heeft heb ik voor mijn gevoel Zuid-Amerika dus niet echt ervaren. Het wordt toch eens tijd om daar verandering in te gaan brengen! Ik wil sowieso terug naar Brazilië om te zien wat voor moois dat land nog meer te bieden heeft, maar dat is zeker niet het enige land wat op mijn Zuid-Amerika wishlist staat.

 

Argentinië

Ik vind dit een bijzonder land omdat het zuiden dichtbij Antarctica ligt, en Argentinië dus het enige land in Zuid-Amerika is waar het echt koud kan worden in de winter. Ik zou dan ook erg graag naar de de meest zuidelijke stad ter wereld willen gaan, Ushuaia. Ben toch wel heel benieuwd waar die beroemde club op Ibiza nou naar vernoemd is haha! Ook lijkt Buenos Aires mij een geweldige stad voor een citytrip.

 

Bolivia

Ik droom helemaal weg bij foto’s van Salar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld. Het lijkt mij zo indrukwekkend om dit met eigen ogen te zien!

 

Chili

Patagonië lijkt mij zo mooi om te zien! Maar om eerlijk te zijn ligt het gedeelte van Chili waar ik écht heen wil niet eens in Zuid-Amerika maar in Oceanië: het Paaseiland. Al vanaf kinds af aan heb ik dit eiland met de gigantische, onverklaarbare beelden erg bijzonder gevonden en dit wil ik zo ontzettend graag in levende lijve zien!

 

Colombia

Bogotá, Medellín, Cartagena de Indias, Barranquilla.. dat zijn allemaal steden die bij mij tot de verbeelding spreken en ik wil ze allemaal bezoeken!

 

Equador

Over het vasteland van Equador weet ik eigenlijk niet zoveel, maar wie wilt er nou niet naar de Galapagos eilanden?! Ik ben gek op dieren en er leven hier zoveel bijzondere soorten in het wild, dat moet ik gewoon een keer in mijn leven gezien hebben. Een reis naar de Galapagos eilanden schijnt echter wel erg duur te zijn, dus typisch een gevalletje ‘later als ik groot ben’ (hoewel, met mijn 1.55 gaat dat nog verdomd lastig worden haha).

 

Peru

Lama’s, Machu Pichu, de Regenboogberg, heerlijke ceviche en de prachtige hoofdstad Lima.. what’s not to love about Peru?! Dit land heeft altijd al op mijn wishlist gestaan en sinds een paar maanden heb ik een vriendin erbij die uit Peru komt. Nog een extra reden dus om dit leuke en veelzijdige land te bezoeken!

 

Suriname

Het scheelde niet veel of ik had Suriname al bezocht. Dit land is maar drie uur vliegen vanaf Curaçao en is een populaire vakantiebestemming onder stagiaires. Ik hoorde veel goede verhalen van anderen en ik ben nog nooit in mijn leven in een jungle geweest, dus dat wil ik ook nog van mijn bucketlist afstrepen. Ik heb gekeken voor een reis naar Suriname en had zelfs vrij gevraagd op mijn stage, maar heb het toch niet gedaan omdat ik uiteindelijk moest kiezen tussen Suriname of een trip naar Miami. Miami stond toch net wat hoger op mijn wishlist en dat is maar goed ook want ik heb mijn grote liefde eraan over gehouden! Maar Suriname houdt sowieso nog een bezoek tegoed van mij.

Welke landen staan op jouw Zuid-Amerika wishlist?

Ayo! AR x

20 reacties

 1. Linda | travellersoftheworld op 8 oktober 2017 om 17:46

  Mooie wishilist! Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar er staan wel een aantal landen op mijn bucketlist. Het hoogst staan Peru, Bolivia, Ecuador en Chili! Het lijken mij echt geweldige landen 🙂

  • Ana Rita op 9 oktober 2017 om 14:56

   Wat leuk dat jij ook naar deze landen wilt gaan! Ik hoop dat jij ze gauw van je bucketlist kan afstrepen 🙂

 2. Lodi op 13 oktober 2017 om 09:49

  Prachtige wish-list. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest. Al zou mkz zeker eens naar Argentinie willen

  • Ana Rita op 14 oktober 2017 om 19:12

   Wat leuk dat je naar Argentinië wilt gaan! Ik hoop dat het het ook gebeurt.

 3. Marjolein op 13 oktober 2017 om 11:23

  Ik denk dat mijn wishlist wel overeenkom met die van jou, met nog enkele aanvullingen 😀 Zuid Amerika is echt een land dat hoog op mijn wishlist staat

  • Ana Rita op 14 oktober 2017 om 19:13

   Het werelddeel Zuid-Amerika haha, maar ik neem aan dat je ook dat bedoelt 🙂 Ben nu wel heel benieuwd wat jouw aanvullingen zijn!

 4. Danielle op 13 oktober 2017 om 11:45

  Prachtige wishlist, hier kunnen zo een aantal van op mijn wishlist!

  • Ana Rita op 14 oktober 2017 om 19:13

   Welke landen zijn dat dan? 🙂

 5. Nicole Orriëns op 13 oktober 2017 om 13:23

  Mooie lijst. Zo heb je iets om naar uit te kijken om naar toe te gaan!

  • Ana Rita op 14 oktober 2017 om 19:14

   Zeker! Nu alleen nog de lijst waar gaan maken haha

 6. mieke | mieksmind op 14 oktober 2017 om 15:51

  mooi lijstje, ik zou ze niet zo 1,2,3 uit kiezen.. weet niet waarom maar andere plekken trekken mij meer. hopelijk kun je alle reisjes waarmaken!

  • Ana Rita op 14 oktober 2017 om 19:15

   Dankjewel, lief van je! Ik zag dat jij deze zomer naar Ibiza bent geweest, daar hadden wij nog over gekletst samen. Supertof om te zien dat je iets aan mijn tips gehad hebt 😀

 7. Dewi op 14 oktober 2017 om 21:09

  Mooie wishlist heb je hoor. Peru & Argentinië ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar!

  • Ana Rita op 15 oktober 2017 om 21:53

   Leuk, hoop dat je naar Peru & Argentinië kunt gaan 🙂

 8. Anouk op 15 oktober 2017 om 14:21

  Wat een toffe lijst! Ken een paar mensen die helemaal verliefd zijn op Zuid-Amerika. Ben er zelf helaas nog nooit geweest.

  • Ana Rita op 15 oktober 2017 om 21:55

   Wat leuk, in welke landen zijn jouw vrienden geweest?

 9. Jamey op 16 oktober 2017 om 09:39

  Mooie wishlist! Ik zou zelf heel graag naar Colombia willen.

  • Ana Rita op 17 oktober 2017 om 10:04

   Leuk, wat spreekt jou het meeste aan in Colombia?

 10. Ilona op 16 oktober 2017 om 09:59

  Heel leuk zo’n wishlist! Ik heb er ook eentje en vind het altijd fijn als ik een locatie kan afvinken. Mooie keuze van landen die je maakte!

  Ilona

  • Ana Rita op 17 oktober 2017 om 10:05

   Welke landen heb jij al van jouw lijstje af mogen vinken? 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.