Colorful travels by Ana Rita

Brugge in kerstsferen

Gisteren trok ik er weer een dagje op uit, deze keer naar onze zuiderburen in Brugge!

Deze stad stond al een tijdje op mijn wishlist, en een paar dagen van tevoren heb ik de film ‘In Bruges’ gekeken om alvast wat inspiratie op te doen. Na het kijken van de film wist ik dan ook zeker dat ik het Belfort van Brugge wilde beklimmen!

Zo gezegd zo gedaan. Na een twee uur-durende rit vanaf Rotterdam parkeerden wij de auto bij P+R Magdalenastraat, en vanaf daar was het ongeveer 20 minuutjes lopen naar het centrum. Eenmaal daar viel de toren van de Onze Lieve Vrouwenkerk meteen op, een heel mooi gebouw om te zien. Iets verderop zagen wij het kanaal van Brugge, met de mooie huisjes aan de waterkant. Vanaf hier was het ook mogelijk om een boottochtje te doen, maar wij besloten om als eerste naar het Belfort te gaan om nog een mooi uitzicht op de stad te hebben voordat het donker zou worden.

Het kanaal ligt dan ook op een steenworp afstand van de Grote Markt. De Grote Markt zelf was enorm sfeervol, met een kerstmarkt en een schaatsbaan. In het midden van de schaatsbaan stond een doorzichtige kerstboom, en dat in combinatie met de mooie gekleurde huisjes gaf mij echt zo’n winter wonderland gevoel!

IMG_0898

En toen het moment waar ik zo naar uit had gekeken, het beklimmen van de Belfort. De wachtrij viel mee, in minder dan een halfuur waren wij aan de beurt. De entreeprijs was €10, maar personen onder de 26 krijgen twee euro korting en dat is altijd mooi meegenomen! Dit was trouwens de eerste keer dat ik een toren beklom waar geen lift in zit, dat betekende 366 treden met de trap omhoog! Dit lijkt erg veel maar viel gelukkig reuze mee uiteindelijk.  Het uitzicht was mooi maar vond Brugge toch een veel mooiere stad vanaf de grond, de stadstorens maken dan veel meer indruk.

IMG_0886

Toen we weer beneden waren liepen we terug naar het kanaal. Het begon inmiddels te schemeren, en dat vonden wij het ideale moment voor een boottochtje. Er was nog genoeg daglicht om alle huisjes aan de waterkant te kunnen bekijken, maar tegelijkertijd was alles wel mooi verlicht. Het boottochtje duurde ongeveer een halfuur, en de kapitein van Boottochten Brugge vertelde veel leuke dingen over Brugge en de gebouwen die we tegenkwamen. Vond dit zeker de moeite waard!

IMG_0880

Hierna hebben wij een heerlijk hapje gegeten bij restaurant ’t Vagevuur, waar de bediening erg vriendelijk is. Om de avond af te sluiten hebben wij een drankje gedaan bij Café du Theatre, en toen zat ons dagje Brugge er weer op. Wij hebben het enorm naar ons zin gehad in deze stad, en ook al ligt het zo dicht bij Nederland had ik er toch wel een vakantiegevoel bij door het gezellige en kleurrijke centrum. Een ideale stad voor een dagje weg in de winter!

IMG_0904

Ben jij wel eens in Brugge geweest?

Ayo! AR X

1 reactie

  1. Sammy op 3 februari 2017 om 18:44

    Mooi geschreven!💕

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.