Colorful travels by Ana Rita

Oceanië: de laatste 5 landen van mijn wishlist

Je zult dit vast niet verwachten, maar op de basisschool was ik heel slecht in topografie. Ik begreep maar niet hoe ik de ligging van al die plekken moest gaan onthouden en hoe ik kon leren voor mijn toetsen. Na de zoveelste onvoldoende voor topo kocht mijn vader een basis bosatlas voor mij, in de hoop dat ik het zo beter zou snappen. Dat zijn plan gewerkt heeft is nogal een understatement. Ik vond het heerlijk om door al die kleurrijke pagina's te bladeren en elk werelddeel/land in detail te bekijken. En zo kwam ik er dus achter dat niet Europa, maar Oceanië het kleinste werelddeel is. Oceanië bestaat volledig uit eilanden, variërend van ministaatjes zoals Palau tot het enorme Australië. Sindsdien droom ik ervan om naar Oceanië te gaan!

Australië

Het grootste land van Oceanië is ook gelijk de eerste op mijn wishlist. Australië is het land van de kangoeroes en koala's. Van toffe steden mét stadsstrand zoals Melbourne en Sydney. Het land van natuurwonderen zoals de Twelve Apostles. Van paradijselijke eilanden zoals Whitsundays. En ik had een keer gelezen dat je er 29 jaar over doet om elke dag een ander strand te bezoeken op Australië. Voor mij klinkt dat als perfectie!

Fiji

Australië en Nieuw-Zeeland had ik al van gehoord, maar Fiji was het eerste 'nieuwe' land wat ik zag op de kaart van Oceanië. Sindsdien ben ik altijd al heel nieuwsgierig geweest naar Fiji. Het lijkt mij echt heerlijk om het hoofdeiland Viti Levu helemaal te ontdekken en daarna lekker met de boot te gaan eilandhoppen naar andere eilandjes op Fiji.

Nieuw-Zeeland

Dit wordt vaak het mooiste land ter wereld genoemd. En als ik foto's zie van andere mensen die er al geweest zijn dan geloof ik dat ook wel. Nieuw-Zeeland heeft een prachtige natuur, vol ruige rotsen en chille stranden.

Palau

Oké, eerlijk gezegd is Palau niet mijn eigen idee maar dat van mijn vriend. Hij heeft wat mensen ontmoet die uit Palau komen en sindsdien wilt hij hier graag heen. Toen ik daarna foto's van Palau opzocht was ik zelf ook meteen om! Wat een paradijsje is dit archipel zeg. Zoveel kleine en compleet groene eilandjes bij elkaar!

Samoa

Alleen voor de naam zou ik hier al naartoe willen gaan. Vind Samoa zo leuk en grappig klinken! Alle eilanden in Oceanië zijn tropische paradijsjes, maar wat Samoa extra bijzonder maakt is de aanwezigheid van natuurlijke zwembaden. Het hoofdeiland Upolu is gevormd door vulkanisme en zo zijn ook de zwembaden ontstaan.

Zou jij de eilanden van Oceanië willen bezoeken?

Ayo! AR x

 

18 reacties

 1. Eliane op 26 november 2017 om 11:32

  Dat zou ik zeker wel willen, alhoewel de vliegreis er naar toe wel wat lang is voor mij!

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:08

   Ik heb zelf nooit langer dan 13 uur (inclusief stop) gevlogen, maar kan me voorstellen dat je dit lang vindt. Maarja je vliegt ook niet elke dag naar Oceanië dus zou me daar zeker niet door laten tegenhouden 🙂

 2. Girls-Things op 26 november 2017 om 13:14

  Ik wil ook heel graag naar Australië. Lijkt mij echt mooi! Van Samoa had ik ook nog nooit gehoord hihi. Klinkt echt grappig ja.

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:09

   Welke plekken in Australië zou jij graag willen bezoeken?

 3. Eva op 26 november 2017 om 13:37

  Inderdaad Australie is prachtig! Mijn broer woont er en ik hoop er binnen een paar jaar eens met mijn kinderen heen te kunnen.

  xxx, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:11

   Wat leuk zeg dat jouw broer daar woont! Ik zou dan zeker een keer langsgaan 🙂

 4. Lisanne op 26 november 2017 om 15:00

  Haha, wat een leuk verhaal. Wat grappig dat je een bosatlas heb gekregen en dat daar alles mee begonnen is. Ik zou ook heel graag nog een naar Australie gaan. Maar zo zijn er nog veel meer dingen die nog wel eens op mijn lijstje staan. Hihi.

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:14

   Ja ik wil zelf ook nog zat andere landen in andere werelddelen bezoeken hoor hihi. Waar zou jij allemaal nog meer naartoe willen gaan?

 5. Nicole Orriëns op 27 november 2017 om 07:01

  Mooie wishlist! Grappig dat je vroeger op school topografie lastig vond : )

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:14

   Njah alleen aan het begin hoor. Nadat ik die bosatlas kreeg haalde ik alleen nog maar dikke voldoendes 😀

 6. Gemma op 27 november 2017 om 10:17

  Wanneer ga je? Haha. Het lijkt mij erg leuk om naar Australië en New Zeeland te gaan.

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:17

   Ik heb geen idee nog.. Voor nu nog geen plannen om echt naar Oceanië te gaan, ben net terug uit Dubai. But hey, a girl can dream right?
   Welke plekjes in Australië en Nieuw-Zeeland trekken jou aan? 🙂

 7. Daniëlla | That's Life op 27 november 2017 om 10:21

  Ik ben 1 keer naar Australië geweest. Herinner me er alleen weinig van want ik was nog heel klein. Zou heel graag nog een keer terug willen (heb er familie wonen), maar baal dat het zo lang vliegen is, haha!

  • Ana Rita op 27 november 2017 om 16:21

   Ow ja, dat heb ik ook met sommige plekjes! Te jong of te kort geweest om echt te herinneren.. ik zie dat altijd als een mooie reden om terug te gaan 😀
   Maar als ik er familie had zou ik zeker gaan! Je bent al die uren vliegen zo vergeten nadat je al die prachtige herinneringen hebt gemaakt!

 8. Bouchra op 28 november 2017 om 09:50

  Dit is ook mijn wishlist!!! Dat lijkt mij te gek en zeker de moeite waard om zo lang te reizen. Wij duiken en willen daar graag gaan duiken. Volgens mij is er niets mooiers.

  • Ana Rita op 28 november 2017 om 10:38

   Leuk dat jij ook de lange reis over hebt voor Oceanië! Ben zelf niet zo’n duiker maar kan me voorstellen dat de onderwaterwereld echt prachtig is! Snorkelen en op die paradijselijke stranden liggen lijkt mij wel echt heerlijk om te doen!

 9. Debbythechocoholic op 28 november 2017 om 19:39

  Ik wil ook heel graag naar Australië en Fiji gaan. Lijkt me ook een fantastische ervaring én omgeving! Samoa klinkt anders ook wel leuk 🙂

  • Ana Rita op 28 november 2017 om 23:14

   Superleuk dat jij ook naar Fiji wilt gaan! 😀 Ik ken eigenlijk helemaal niemand die daar wel eens naartoe is geweest..

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.