Toerist in eigen land: 6 cliché plekken die stiekem toch wel leuk zijn

Toen ik in Athene studeerde hoorde ik vaak van locals dat wij uitwisselingstudenten meer eilanden bezocht hebben dan de Grieken zelf. Dat zette mij eens aan het denken over welke toeristische plaatsen wij in Nederland nou hebben en welke ik zelf bezocht heb. En wat bleek? Ik was alleen nog maar bij het Keukenhof geweest, toen ik 6 jaar was.. Ik besloot een ‘toerist in eigen land’ lijstje te maken en heb die langzaam maar zeker afgewerkt. Bloemen, klompen, molens, yep ik zag alle clichés over Nederland voorbij komen. En ik vond het nog leuk ook!

Drielandenpunt

In het Limburgse Vaals ligt een heuvel waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar treffen. Naast het Drielandenpunt zelf heb je hier ook een labyrinth en een toren. Lees hier meer over in Dagje Drielandenpunt en Maastricht.

Drielandenpunt Casa Borita

Giethoorn

Ook wel bekend als het Venetië van Nederland, in Giethoorn zijn de schattige huisjes gebouwd op meerdere eilanden die via bruggen met elkaar verbonden zijn. Auto's zijn hier niet toegestaan, de enige manier om Giethoorn te verkennen is te voet of per boot. Ja, het kan een beetje druk zijn op de grachten van Giethoorn maar het blijft toch bijzonder om te zien. Ik zou zeggen: huur een bootje, verken Giethoorn vanaf de grachten en pak daarna gezellig een terrasje.

giethoorn-2481511_960_720

Keukenhof

Vorig jaar bezocht ik het bloemenpark Keukenhof als volwassene en dat vond ik zo leuk dat ik dit jaar weer wil gaan! Ja, het kost entree en er zijn zat prachtige en gratis bloemenvelden maar de bijzondere creaties van het Keukenhof zijn het geld zeker waard. Bovendien heeft het Keukenhof elk jaar een nieuw thema waardoor het keer op keer verrassend blijft. Wie dit jaar nog wilt gaan moet wel snel zijn want 13 mei is alweer de laatste dag van dit seizoen!

Keukenhof Lisse

Kinderdijk

Het dorpje Kinderdijk is wereldberoemd omdat er hier negentien molens op een rij staan. Deze molens behoren tot het UNESCO Werelderfgoed en zijn ontzettend fotogeniek. Ik raad het ook ontzettend aan om een rondvaartboot te boeken bij de entree aangezien je de molens dan nog beter kunt bekijken.

IMG_3298

Volendam

Bij Volendam denk je gelijk aan traditionele Nederlandse klederdracht.Maar wist je dat dit ook  gewoon een heel charmant dorpje om te zien is? Loop daarom zeker de dijk op voor het mooiste uitzicht over Volendam. Heb je wat meer tijd te besteden in Volendam? Dan is het ook leuk om een boottochtje te doen naar het eiland Marken.

IMG_1848

Zaanse Schans

De Zaanse Schans is een historisch woon-werkgebied waar je kunt zien hoe ambachten in de 18e en 19e eeuw werden gemaakt. Je kunt molens bekijken, een chocolade workshop volgen bij de Cacaolab, zien hoe klompen gemaakt worden bij de Klompenmakerij en verschillende musea bezoeken. Ik heb een aantal tips voor je verzameld in Dit moet je weten voor je de Zaanse Schans bezoekt.

DSC_0411-2

Welke van deze plekken heb jij al bezocht?

Ayo! AR x

*Enkele afbeeldingen komen van Pixabay

4 reacties

 1. Esmee op 5 mei 2018 om 15:22

  Jaaa! Ik vond de Zaanse Schans ook stiekem best wel tof. Echt schattig om die huisjes zo te zien en bonus dat de chocoladefabriek er bij zit. Ik woon sinds kort zelf op fietsafstand van Keukenhof en ik vind het echt fantastisch. Wel jammer dat je voor deze sights je een weg door hordes toeristen moet banen, maar zeker Keukenhof vind ik het wel echt waard!

  • Ana Rita op 7 mei 2018 om 09:44

   Zo leuk dat je dichtbij het Keukenhof woont 😀 Heb je ook een seizoenspas?
   Ik ben gister dus weer gegaan en vond het nog steeds te gek. Wij gingen wel aan het einde van de middag pas, gelukkig niet zoveel last gehad van de drukte maar het is soms wel even wachten voor een goede foto. Maar ja, als deze plekken niet zo leuk waren dan kwamen al die toeristen er ook niet op af! Zelf zie ik het als iets positiefs 🙂

 2. Wanda op 7 mei 2018 om 19:28

  Op de Kinderdijk en de Zaanse Schans na heb ik de andere plekken allemaal bezocht. Toevallig vorige week voor het eerst naar de Keukenhof geweest en ja, zulke plekken moet je gewoon een keertje hebben gezien!

  • Ana Rita op 8 mei 2018 om 10:37

   Mooi dat je het met me eens bent 😀
   Staan de Kinderdijk en Zaanse Schans ook nog bij jou op de planning?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.