Mi casa es tu casa!

11 Europese landen die op mijn wishlist staan

Als reisverslaafde zou ik het liefst elk land op aardbol wel een keer bezocht willen hebben. Helaas is dat nog wel een ver-van-mijn-bedshow, ik ben immers gewoon in loondienst en daarbij heb ik nog niet eens alles gezien van de landen waar ik al wel ben geweest. Ik ging hierdoor eens bedenken welke landen ik in ieder geval wel écht een keer gezien moet hebben in mijn leven, en ook dat bleken er nog een heleboel te zijn haha. Om het toch een beetje overzichtelijk te houden heb ik ze per continent verdeeld, en vandaag hou ik het dicht bij huis: dit is mijn travel wishlist binnen ons eigen Europa.

Denemarken

Zo dichtbij Nederland en toch ben ik hier nog niet geweest. Shame on me! Ik droom altijd weg bij die mooie foto's van Kopenhagen met die gekleurde huisjes aan het water. Dit lijkt mij zo'n prachtige historische stad, en ik ben ook heel beniewd naar anarchistenwijk Christiania.

Estland

Ook de hoofdstad van Estland, Tallinn, spreekt bij mij enorm tot de verbeelding. De historische architectuur lijkt mij prachtig en het is een zeer betaalbare bestemming!

IJsland

Ik zie mezelf al liggen in in één van de heerlijke natuurbaden die IJsland rijk is. De natuur in zijn geheel lijkt mij echt prachtig hier!

Kroatië

Dit land staat bovenaan mijn Europese wishlist. Werkelijk alles lijkt mij prachtig hier! Sinds Griekenland heb ik de smaak van het eilandhoppen goed te pakken, en aangezien Kroatië ook honderden mooie eilanden heeft ben ik van plan om hier volgende zomer naartoe te gaan.

Liechtenstein

Ik ben geen fan van de winter, en kan op één hand tellen hoe vaak ik in de Alpen ben geweest. Toch vind ik dit deel van Europa echt prachtig in de lente en de zomer, dan is alles mooi groen en ik hou echt van de bergen. Het lijkt me dan ook leuk om Liechtenstein eens te bezoeken, een klein land in de Alpen tussen Zwitserland en Oostenrijk in.

Noorwegen

Hoe meer foto's ik zie van Noorwegen, hoe hoger dit land op mijn wishlist komt te staan. Je kunt hier kiezen uit zoveel eilanden met elk hun eigen prachtige natuur! Helaas wordt het hier alleen nooit zo heel warm in de zomer, en dat is toch wel het beste seizoen om Noorwegen te bezoeken. Voorlopig hou ik het nog even bij zon, zee en strand maar ik wil hier zeker nog een keer naartoe!

Polen

Polen heeft zoveel mooie historische steden dat ik gewoon niet kan kiezen! Warschau, Krakau en Gdansk lijken mij allemaal zo fantastisch. Ik was eigenlijk van plan om dit jaar naar Polen te gaan, maar het kwam helaas niet zo goed uit. Wordt toch eens tijd om de herkansing in te plannen!

Rusland

Ik heb Rusland eigenlijk altijd al fascinerend gevonden: de geografie (een land wat bij twee werelddelen hoort), de geschiedenis. Een land wat zo 'dichtbij' is, en toch zo anders is. Ik wil echt heel graag een keer naar Moskou gaan, en als het kan lijkt Sint Petersburg mij ook een leuke stad om te bezoeken.

Slovenië

Je merkt dat dit land steeds meer in opkomst is; de hoofdstad Ljubljana wordt steeds vaker getipt als een mooie en betaalbare bestemming voor een citytrip. Daarnaast zie ik op Instagram steeds meer prachtige foto's voorbij komen van Bled, een meer met daarin een eilandje waar een kasteel op is gebouwd. Ik ben heel erg benieuwd geworden naar Slovenië!

Vaticaanstad

Een land middenin een stad, ik heb dat altijd heel apart gevonden. Ik ben nog nooit in Rome geweest maar wil hier al jaren heen. Het eten, de geschiedenis en het lekkere weer lijken mij echt fantastisch aan deze bestemming en uiteraard mag een bezoekje aan het Vaticaan dan niet ontbreken.

Zweden

Ikea, het Noorderlicht en héél veel goede muziek. Zweden is een land wat tot de verbeelding spreekt! Gelukkig heeft vriendlief hier familie wonen dus ik vermoed dat ik Zweden gauw van het lijstje af kan strepen.

Welke Europese landen wil jij nog graag een keer gezien hebben?

Ayo! AR x

20 reacties

 1. Denise - Follow my footprints op 17 september 2017 om 16:30

  Ik heb al heel veel Europese (en niet-Europese) landen gezien. In heel veel Zuid-Europese landen ben ik 5 tot 10x geweest! Toch blijft er altijd genoeg te wensen over. Er zijn nog veel eilanden die ik wil zien en ik ben benieuwd naar Slovenië en Albanië.

  • Ana Rita op 17 september 2017 om 18:47

   Wat leuk dat jij ook naar Slovenië wilt gaan! En Zuid-Europa verveelt nooit inderdaad 🙂

   Albanië is ook zo’n land wat mij intrigeert, toen ik op vakantie was in Corfu kon ik makkelijk met de boot een dagtrip doen naar Albanië. Ik wilde dit ook graag maar mijn ex wou hier niet eens dood gevonden worden dus ik heb het laten gaan.. Achteraf heb ik daar erg veel spijt van! Toch zou ik niet zo snel van Nederland naar Albanië vliegen.. Wat mij wel ideaal lijkt is een eurotrip doen in Oost-Europa en dan gelijk al die landen meepakken waaronder Albanië.

 2. Sylvia - alovelyadventure op 18 september 2017 om 09:58

  Wat een mooie lijst. Er staan er ook zeker een aantal op die ik nog wil bezoeken. Daarnaast wil ik graag nog een keer naar Frankrijk, (natuurlijk ook disneyland😉) Italië lijkt mij ook heel gaaf.

  • Ana Rita op 18 september 2017 om 14:54

   Dankjewel! Nu maak je mij wel beniewd welke landen dat zijn dan haha.
   Italië is echt fantastisch, typisch zo’n voorbeeld van een land waar ik al wel geweest ben maar echt terug moet om nog meer te ontdekken!
   Disneyland Parijs ben ik trouwens ook nog nooit heen geweest :O

 3. Marjolein op 22 september 2017 om 10:01

  Voor mij geldt hetzelfde. Er zijn nog zoveel mooie landen te bezoeken en dan is het slim om dicht bij huis te beginnen. Europa is prachtig!

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 21:50

   Een verre reis maken vind ook heel leuk 🙂 Maar de meeste landen die ik al bezocht heb liggen in Europa ja

 4. Mahwish op 22 september 2017 om 10:32

  Mooie lijst! Ik zou graag nog naar Italie en de Scandinavische landen willen gaan.

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 21:53

   Leuk! Ik hoop dat je hier gauw heen gaat 🙂

 5. Nicole Orriëns op 22 september 2017 om 10:44

  Ik zou Zweden graag eens bezoeken en dan het huis van Astrid Lindgren zien.

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 21:53

   Ow ja, daar staat Zweden natuurlijk ook om bekend!

 6. Rinette op 22 september 2017 om 10:52

  Kan je niet met de trein een tour doen door Europa in een vakantie? Dan pak je gelijk verschillende landen mee.

  • Ana Rita op 22 september 2017 om 11:26

   Daar heb ik al eens over nagedacht, maar dat lijk mij toch niet zo handig omdat ik dan ontzettend veel tijd kwijt ben aan het reizen door landen waar ik al wel geweest ben. Plus de landen die ik wil zien liggen allemaal in verschillende hoeken van Europa, dus ik denk ook niet dat ze te combineren zijn met de trein. Wat mij wel heel leuk lijkt om te doen is een Balkan trip met de bus, dan kan ik in ieder geval Polen, Slovenië en Kroatië meepakken.

 7. Lodi op 22 september 2017 om 11:06

  Van jouw lijstje ben ik alleen in Vaticaan stad geweest. Zweden en Noorwegen daar wil kook zeker nog eens heen. Nu gaan we ( als we voor euro kiezen) ,meestal naar Italië, Frankrijk en Zwitserland,

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 21:55

   Hoe was het Vaticaan? 😀

 8. Sherry op 22 september 2017 om 11:59

  Mooie lijst. Ik wil zeker deze landen een keer opzoeken als ik klaar ben met mijn studie. Ik heb geen van de landen bezocht.

  • Ana Rita op 22 september 2017 om 12:08

   Als je het kan veroorloven probeer dan zoveel mogelijk in de schoolvakanties te gaan! Je houdt zoveel minder tijd over om te reizen als je eenmaal gaat werken 🙁

 9. Kim op 23 september 2017 om 08:55

  Haha wow dit is best een beetje spooky! Ik had namelijk exact hetzelfde lijstje kunnen en willen maken! Wat zou het toch heerlijk zijn om gewoon overal heen te gaan zonder na te hoeven denken. Net als dat ene gezin die de wereld rond reizen.. Heerlijk

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 22:03

   Twee zielen één gedachte! 😀
   Dat is ook mijn ultieme droom, om te kunnen werken terwijl ik reis. Nooit meer vakantiedagen tellen, heerlijk lijkt me dat

 10. Jannike | Moonlight Travel op 24 september 2017 om 13:09

  Oeh, ik ben in al deze landen ook nog niet geweest en er staan er best wel een aantal op m’n lijstje. Denemarken, Estland en IJsland, oh en Kroatië ook.

  • Ana Rita op 24 september 2017 om 22:05

   Leuk dat jij ook naar deze landen wilt gaan! Ik hoop dat jij deze ook snel kunt afvinken 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.