Colorful travels by Ana Rita

Jeugdsentiment: deze plekjes wil ik opnieuw bezoeken

Saint-Raphaël

Hoe oud was jij toen je voor het eerst hebt gevlogen? Ik kan me mijn eerste vlucht nog herinneren als de dag van gister. Dat was namelijk op 25 april 2008 en ik vloog met mijn ouders naar Madrid. Het opstijgen, het landen, ik vond dat echt zo kicken! En nog steeds vind ik vliegen echt heel leuk.

Deze allereerste vlucht gebeurde drie maanden voor mijn 16e verjaardag. Best een gek idee dat ik pas zo ‘laat’ ben begonnen met vliegen want ik reis al vanaf jongs af aan. Mijn ouders deden namelijk elke zomer een roadtrip en zo heb ik tijdens mijn jeugd al veel prachtige plekjes in Europa mogen zien.

Éen van die plekjes was Andorra en die heb ik begin dit jaar weer bezocht. Dat beviel zo goed dat het nu heel erg kriebelt om ook andere oude plekjes weer te zien. Speciaal daarvoor een flashback over mijn jeugdsentiment!

Rügen

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik in Portugal ben geboren en als 4-jarig meisje in Nederland kwam wonen. Maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat ik tussendoor in Duitsland heb gewoond. En niet zomaar ergens, nee, op een eiland!

Rügen is het grootste eiland van Duitsland en is via een brug verbonden met het vasteland. Ik was nog maar een kleuter dus ik kan me eigenlijk niks meer herinneren van Rügen zelf. Maar één ding is mij heel goed bijgebleven: in Rügen zag ik voor het eerst sneeuw liggen! Toen vond ik het nog leuk haha.

Sellin Rügen

Costa Brava

Ik vierde mijn 11e verjaardag in Lloret de Mar en dat was één van de leukste gezinsvakanties ooit!

Tegenwoordig zou ik Lloret de Mar niet meer zo snel kiezen als vakantiebestemming maar een roadtrip langs de Costa Brava lijkt mij wel prachtig. Meerdere dorpjes en strandjes zien, heerlijk zeg.

Costa Brava

San Sebastian

Wanneer mijn ouders naar Portugal reden dan bleven we onderweg altijd een nachtje in Frankrijk of Spanje slapen. Éen keer deden we dat in San Sebastian en dat was onwijs mooi!

Maar dat kon ook niet anders met een heerlijk stadsstrand en een lange boulevard. Mag ik alsjeblieft nu meteen terug?

San Sebastian

Mont Saint-Michel

Tijdens de zomer van 2005 verbleven wij een weekje in Bretagne. We hebben toen een dagtrip naar Mont Saint-Michel gedaan omdat mijn vader dat altijd al wou zien.

Zelf had ik er nog nooit eerder van gehoord dus wist ook niet zo goed wat ik ervan moest verwachten. Bovendien had ik toen de leeftijd waarop ik liever op het strand lag te bakken dan dat ik iets ging zien.

Maar achteraf besef ik wel hoe bijzonder Mont Saint-Michel is en vind ik het jammer dat ik er destijds geen interesse in had. Mont Saint-Michel, ik beloof dat ik  ooit terugkom om jou te bewonderen!

Mont Saint-Michel

Algarve

Shame on me maar voor een Portugese ken ik de Algarve heel slecht. Ik ben er twee keer geweest, één keer als kind en één keer als puber. Beide vakanties bestonden uit heel veel zon, zee, strand en héél veel eten. Precies zoals een vakantie hoort te zijn!

Maar als ik op Instagram al die adembenemende foto’s van de Algarve zie dan denk ik wel: hoe is het mogelijk dat ik al die paradijselijke plekjes nog niet heb gezien?!

Volgende keer dat ik in Portugal ben moet ik toch maar eens een keertje down south gaan.

Algarve

Côte d'Azur & Monaco

In 2007 ging ik voor het laatst met mijn ouders op een roadtrip. Op mijn 15e verjaardag reden wij langs zes verschillende landen en bleven wij slapen in Milaan. Daarna vertrokken we richting de Côte d'Azur en zijn we onderweg ook in Monaco gestopt.

Ik heb echt iets met ministaatjes en vind Monaco daarom een erg bijzondere plek. De foto’s van die trip heb ik helaas niet meer - mijn oude pc crashte, baal er nog steeds van! -  dus een goede reden om weer langs te gaan, niet waar? 😉

De stranden van de Côte d'Azur vond ik ook echt prachtig en ik ben heel beniewd naar de steden Nice en Marseille.

Monaco

Heb jij nog aanraders voor deze plekken? Altijd op zoek naar nieuwe inspiratie!

Ayo! AR x

*Afbeeldingen: Pixabay

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.