Colorful travels by Ana Rita

Een heerlijk visje in de buitenlucht eten? Dat doe je bij À La Plancha

Mijn lieve vriend is vorige week eindelijk terug gekomen uit Amerika! Om dat te vieren hebben we iets gedaan wat we al heel lang riepen maar wat er nooit van kwam: het Noordereiland bezoeken. De naam klinkt spannender dan het is, want het is simpelweg een klein eilandje wat via twee bruggen verbonden is met Rotterdam-Zuid en het stadscentrum. Hoewel ik er wel vaak doorheen ben gereden was ik er nooit eens uitgestapt om de omgeving te bekennen. En dat is echt jammer, want daardoor heb ik À la Plancha nu pas ontdekt!

alaplancha2

À la Plancha is een pop-up visrestaurant in de buitenlucht. De openingstijden- en dagen zijn dus afhankelijk van het weer; op de dag dat wij gingen was het overdag vrij bewolkt maar in de avond was het zonnig. Het was daardoor wel lekker rustig op het terras en we mochten zelf onze plek kiezen.

alaplancha3
alaplancha4

De vis wordt elke dag vers gevangen, dus ook het menu varieert van dag tot dag. Mijn vriend had een dorada besteld en ik ging voor gamba's, beide gerechten waren erg lekker. Als toetje koos ik een blondie met ananas- en kokosstukjes en die was ook echt om van te smullen!

alaplancha5

De vriendelijke service, de chille locatie, het lekkere eten en het mooie uitzicht: alles was top aan À la Plancha! Dus hou jij van vis en wil je hier lekker in de buitenlucht van kunnen genieten? Kom hier dan zeker een keer langs!

Ayo! AR x

8 reacties

 1. nicole op 21 juni 2017 om 14:24

  Alleen al voor dat prachtige uitzicht zou ik daar graag eens naar toe gaan. Wat leuk dat Nederland zoveel te bieden heeft!

 2. Tessa | The DIY Life op 21 juni 2017 om 15:37

  Wat heerlijk dat ons kleine landje een ‘tropisch restaurantje’ heeft! Op de foto’s ziet het er ontzettend gezellig uit, heel leuk dat je dit ontdekt hebt!

 3. Krystle op 21 juni 2017 om 16:35

  Ja dat lijkt mij ook wel wat! Ik houd van vis en mijn jongens ook dus als we ooit eens in de buurt zijn gaan we daar zeker eens smullen!

 4. Maryke Mondria * LoveBirds op 21 juni 2017 om 16:50

  Rotterdam is een heerlijke stad! Het is heel ver weg van Enschede, maar ik heb er familie wonen, dus kom er af en toe. Dus ik ga deze onthouden 🙂

 5. Blog & Beauty op 21 juni 2017 om 18:44

  Beetje ver weg van waar ik woon (Groningen), maar als ik er kom zal ik dit plekje zeker onthouden. Het ziet er gezellig uit, en ik ben een echte viseter.

 6. Bianca Schrijft op 21 juni 2017 om 20:03

  Rotterdam is een stad waar ik al jaren niet meer ben geweest. Wel een super tip voor als ik er weer eens heen ga.

 7. Mieke | mieksmind op 21 juni 2017 om 22:23

  wat een toffe plek! ik kom vrijwel nooit in r’dam maar deze ga ik onthouden. goede tip

 8. Jannike op 23 juni 2017 om 00:16

  Vis is niet echt mijn ding, maar het uitzicht is wel tof!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.