Colorful travels by Ana Rita

Een knusse Halloween bij Brasserie Koriander

Brasserie Koriander Casa Borita

Soms kom je van die plekken tegen waarbij je denkt ‘hoe is het toch mogelijk dat ik dit niet eerder kende?’ Koriander is dus zo’n plek. Een gezellige brasserie gelegen in het Zuiderpark naast een mooie, grote molen (waarvan ik het bestaan dus ook niet wist, shame on me!). Zo dichtbij huis en toch nooit eerder ontdekt. Ik hoorde voor het eerst over Koriander toen mijn vriendin Sammy voorstelde om hier eens te gaan eten. Op dat moment dacht ik gewoon, prima, altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken toch? Een paar dagen later kwam ik Koriander toevallig zelf tegen tijdens een herfstwandeling in het Zuiderpark. Ik was gelijk onder de indruk van de bijzondere decoratie! Het was net donker geworden en overal waar ik keek zag ik lichtjes, waarbij rood de overheersende kleur is. Snel daarna maakte ik de eetafspraak met Sammy en afgelopen dinsdag, op Halloween, was net dan zo ver. In plaats van een griezelige avond werd het dus een hele knusse avond!

Mooi en mysterieus terras

Je voelt je direct aangetrokken tot Koriander vanwege het grote, mooie terras. Er is flink uitgepakt met decoratie waardoor het terras ook wel een mysterieuze sfeer krijgt. Veel planten, bloemen, lichtjes, standbeelden en decoraties. Uiteraard stond die avond ook in het teken van Halloween dus er waren ook wat nep spinnenwebben opgehangen. Hoewel het al eind oktober was besloten wij om op het terras te dineren, in de hoek heb je namelijk een hele rij banken met terrasverwarming waardoor het daar goed vertoeven was ondanks de frissere temperaturen.

Wij werden heel gastvrij ontvangen en kregen een heerlijke amuse van avocado en makreel voorgeschoten. Het menu is geinspireerd op de mediterraanse keuken en veranderd mee met de seizoenen, zodat je hier altijd heerlijk vers kunt eten. Als hoofdgerecht koos ik een gambasalade en Sammy had een hertenstoof met aardappelpuree. Allebei de gerechten waren om je vingers bij af te likken!

IMG_9460
IMG_9446

Huiselijk en knus restaurant

Na het hoofdgerecht gingen wij ook nog voor een toetje maar het was inmiddels al 21.00 geweest en toen werd het toch wel iets te fris voor het terras. Wij hebben ons toen naar binnen verplaatst en wat hier direct opviel was de huiselijke en knusse sfeer die er hing. Ook hier was de decoratie erg bijzonder, met veel mooie bloemen en schilderijen. Het leek een beetje op zo’n chique huiskamer van vroeger, I love it!

Qua dessert gingen ik en Sammy allebei voor hetzelfde: een warm chocoladecakeje met slagroomijs. Dit was zó lekker, wat een chocoladesensatie!

IMG_9483
IMG_9484

Praktische informatie

Wij wilden hier eigenlijk op maandag komen eten, maar dan is Koriander dus dicht. Van dinsdag tot en met zondag kun je hier van 11.00 tot 23.00 terecht voor lunch & diner of gewoon om gezellig een drankje te komen doen. Wil je hier graag komen eten? Reserveer dan wel van tevoren want het kan druk zijn. Het adres van Koriander is:

Kromme Zandweg 79, 3082 PZ Rotterdam

Ben jij al benieuwd geworden naar Brasserie Koriander?

Ayo! AR x

16 reacties

 1. Farah op 6 november 2017 om 15:07

  Het ziet erg gezellig en knus uit, ik kom vaak in Rotterdam – ik zal de naam onthouden!

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 17:12

   Leuk dat je vaak in Rotterdam komt, ben benieuwd wat je van Koriander gaat vinden!

 2. Sjoukje - meergeldminderstress op 6 november 2017 om 15:40

  Wat ziet dat er gaaf uit zeg! Mooie foto’s ook! Ik ga het onthouden.

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 17:12

   Leuk dat je hier heen wilt 😀

 3. Nicole Orriëns op 6 november 2017 om 16:13

  Oh wauw, dat ziet er inderdaad heel mooi en uitnodigend uit. Wat heerlijk dat je zo’n restaurant vlakbij jou in de buurt hebt zeg.

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 17:13

   Heb je bij jou in de buurt ook restaurants als deze?

 4. Ilona op 6 november 2017 om 16:24

  Wauw hoe moi is dat gedecoreerd! Al die lichtjes, spinnenwebben,… heel gezellig!

  Ilona

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 17:14

   Super gezellig! Vind het heel leuk dat Koriander zo mooi gedecoreerd is maar dat er toch een hele huiselijke sfeer hangt 🙂

 5. Ilona Izabella op 6 november 2017 om 19:34

  Dat ziet er echt gezellig uit, zeg! Ik kom niet vaak in Rotterdam, maar deze naam ga ik onthouden. Lijkt me leuk om daar eens te gaan eten.

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 20:26

   Superleuk dat je bij Koriander wilt komen eten! Laat je weten hoe het was? 🙂

 6. Danella op 6 november 2017 om 21:54

  Wat ziet dat er leuk en gezellig uit!

  • Ana Rita op 6 november 2017 om 22:15

   Maak jij zelf eigenlijk wel eens mediterraanse gerechten? 🙂

 7. Ellen op 8 november 2017 om 06:56

  Ziet er heel mooi uit om eten. Jammer dat er geen foto’s van de gerechtjes bijstaan.

  • Ana Rita op 8 november 2017 om 09:18

   Die heb ik wel gemaakt, maar de foto’s van de gerechten waren niet zo goed gelukt. In dat geval was het rode licht juist een nadeel 😛

 8. Neeltje | Thoughts in Style op 8 november 2017 om 09:12

  Dit ziet er echt heel cozy uit!

  • Ana Rita op 8 november 2017 om 09:19

   Klopt, Koriander is ook heel cozy 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.