Colorful travels by Ana Rita

Amehoela, Rotterdam is een nieuwe tiki bar rijker!

De Mauritsweg is hot. Niet alleen opende hier het verrassende Caribisch restaurant Just, met Amehoela heeft Rotterdam ook een nieuwe tiki bar erbij. Of neo-tiki zoals ze het zelf noemen. Een tropische bar in een nieuw jasje. Maar wat moet je je daar bij voorstellen? De naam Amehoela zelf zegt niet zoveel, al vind ik het wel goed gekozen want het doet me aan het woord 'aloha' denken. Als er iets tiki is dan is dat het wel. Maar goed, ik hoorde dat ze naast lekkere cocktails ook prima eten serveren dus besloot hier een vrijdagavond borrel van te maken.

Eerste indruk

Vrijdagavond 7 uur dus en de tent zat compleet vol. Er waren nog twee hoge tafels vrij dus ik en mijn vriendin gingen zitten. De serveerster kwam snel naar ons toen en vroeg vriendelijk of we gereserveerd hadden. We keken verbaasd op, huh, moest dat? Nou ja, niet zo gek eigenlijk met alle drukte om ons heen maar wisten wij veel. Één van de tafels bleek dus gereserveerd maar gelukkig mochten wij bij de andere zitten. Dit is dus alvast tip 1 als je met een lege maag naar Amehoela komt: van tevoren reserveren want het is ontzettend druk daar! Gelukkig heeft die drukte wel een goede reden want amehoela, wat een toffe tent!

Cocktails en taco's

De naam Amehoela kwam gauw tot zijn recht en zo ook de betekenis van 'neo-tiki bar'. Het interieur is een bonte verzameling van palmbomen, felgekleurde visuals met grappige dieren en neon letters. Ow, en het toilet is geweldig! Huh, het toilet hoor ik je denken? Ja, het dames toilet is felroze. Daar scoor je bij mij sowieso punten mee!

Tiki bars zijn gebaseerd op de Polynesische cultuur maar het menu bij Amehoela bestaat vooral uit Latijn-Amerikaanse gerechten. Taco's, quesadillas en nachos, Amehoela heeft het allemaal. Ik koos voor  een combinatie van drie verschillende taco's en mijn vriendin ging voor nacho's met kip. Zij kreeg daarbij zo'n grote portie voorgeschoteld die ze niet in haar eentje op kreeg, wat ik helemaal niet erg vond haha.

En dan de cocktailkaart, ja, daar komen al die tiki klassiekers tevoorschijn! Maar je kunt je ook laten verrassen door Amehoela's eigen creaties. De cocktailkaart is ingedeeld naar drie regio's: The Pacific, The Caribbean en The America's. Ik was fan van realitysoap The Hills en tussen The America's zag ik de Heidi Montag cocktail staan. Hé, das een bekende naam! Uit nieuwsgierigheid bestelde ik deze cocktail en daar heb ik zeker geen spijt gekregen. Hij is heerlijk zoet met een lekker schuimlaagje!

Na drie taco's, een portie nacho's, een Heidi Montag cocktail en twee glazen Chardonnay zou je wel verwachten dat ik vol zit toch? Nou ja, ik had op zich wel voldoende gehad maar de desserts op de kaart klonken ook echt verrukkelijk. Ik kon het dus niet laten om nog een portie gebakken banaan met een bolletje ijs te bestellen. En zo sloten wij een hele gezellige avond af!

IMG_3846-2
IMG_3780
IMG_3845-2
IMG_3844

Is dan echt alles aan Amehoela zo geweldig?

Ik moet wel eerlijk bekennen dat de taco's vrij aan de dure kant waren, namelijk 15 euro voor drie kleine taco's. Hele lekkere taco's, dat wel en gelukkig staan er ook zat andere goedkopere dingen op de kaart. Wat ik wel echt ontzettend jammer vond was dat ons tafeltje heel dicht naast de bar zat en het lastig was om een gesprek te voeren doordat er allemaal drukke mensen om ons heen stonden. Maar goed, wij hadden dan waarschijnlijk net pech met die plek. Ik denk dat je bij tafels die verder van de bar af staan minder geluidsoverlast hebt. Ons avondje was verder gewoon top, en chapeau voor de bediening. Deze was ontzettend vriendelijk en snel!

Praktische informatie

Adres

Mauritsweg 33
3012 JT Rotterdam

Openingstijden

Zondag & maandag gesloten
Dinsdag t/m donderdag 17:00 – 01:00
Vrijdag & zaterdag 17:00 – 02:00

Wat is jouw favoriete tiki bar?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.