Colorful travels by Ana Rita

India meets Rotterdam bij 91 Spices

New hotspot alert! Een week geleden opende het Indiase restaurant 91 Spices haar deuren op een prachtige locatie bij de Oude Haven. De grand opening van 91 Spices was op zondag 18 februari en daar ben ik naartoe gegaan. Dit was een leuke middag met een uitstekende service, veel entertainment en overheerlijke gerechten!

Eerste indruk van 91 Spices

Bij binnenkomst werden wij vriendelijk welkom geheten met een drankje. Het prachtige interieur viel ons gelijk op. Zo staat er een grote waterval bij de bar en zijn alle tafels en decoraties ontzettend trendy ingericht. Stijlvol maar wel met duidelijke Indiase invloeden. Ik hou ervan!

Leuk feitje trouwens: de naam 91 Spices staat niet alleen voor alle kruiden die de Indiase keuken rijk is maar ook voor de landcode die met +91 begint.

IMG_3653
IMG_3654
IMG_3655

Wat kun je bestellen bij 91 Spices?

Voor nu alleen nog diner, vanaf het voorjaar komen er ook lunchgerechten bij met lekkere sandwiches. Als voorgerecht kregen wij veel stukjes kip met verschillende kruiden, vegetarische samosa's en naan brood met drie verschillende sausjes. Allemaal lekker, maar vooral de tandoori saus vond ik om te smullen.

IMG_3656

Ondertussen gaf de eigenaar Hassan al-Morabit een bedankspeech en werd er een Indiase dansshow gegeven. Net als in de Bollywood films maar dan live. De dansers vertelden ook echt een verhaal tijdens de dans, dat was erg mooi om te zien.

En dan door naar het hoofdgerecht. Wij hadden al flink zitten smullen van de voorgaande hapjes toen er een enorme hoeveelheid eten op tafel werd gezet. Een flink bord rijst, maar liefst drie verschillende soorten curries en nog meer naan brood. We kregen het moeilijk op met zijn tweeën maar aan de smaak lag het in ieder geval niet. Alle curries waren stuk voor stuk heerlijk en de rijst was zo lekker gekruid dat je die ook prima los erbij kon eten.

IMG_3659
IMG_3661
IMG_3662
IMG_3657

En toen zat de Grand Opening van 91 Spices er alweer op. Als bedankje kregen alle gasten na afloop een goodie bag. Hier zaten onder andere een magazine bij met uitleg over het concept van 91 Spices en leuke weetjes over India en je mocht kiezen tussen een bakje met munt of koriander.

Praktische informatie

Adres:

Gelderseplein 46, 3011 WZ Rotterdam

Openingstijden:

Zondag en dinsdag t/m donderdag 17.00-00.00

Vrijdag en zaterdag: 17.00-01.00

Maandag gesloten

Contactgegevens:

tel: 0103100701

info@91spices.nl

Hou jij van de Indiase keuken?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.