Colorful travels by Ana Rita

Mijn maandoverzicht | Mei 2018

Mei, ieder jaar opnieuw weer één van de mooiste maanden van het jaar. Misschien wel de mooiste maand zelfs! In mei is het lentepracht nog vollop aanwezig maar de zomer begint ook al zijn intrede te doen. The best of both worlds!

In mei is het festivalseizoen net begonnen, de eerste stranddagjes vinden plaats, er is nog urenlang zonneschijn na kantoortijden en je weet dat het nog maandenlang duurt voordat het weer eens écht koud is buiten. Life is good in May!

Dit deed ik in mei

  • Rampage gekeken in de bios met een vriendin
  • Bevrijdingsfestival in het Euromastpark
  • Voor de derde keer naar het Keukenhof
  • Hemelvaartstrip naar Valencia en daarbij ook de plekken Calpe, Villajoyosa, Montanejos en Port Saplaya bezocht
  • Pinksteren gevierd bij 7th Sunday Festival
  • Genoten van het warme weer bij het Quarantainestrandje
  • Traverse Conference (lees hieronder meer!)
IMG_5092
DSC_0333
DSC_0618
DSC_0183
Port Saplaya Casa Borita
IMG_5568
IMG_5580

Traverse 2018

Wat mij het meest gaat bijblijven van mei 2018? De Traverse conferentie voor (reis) influencers. Vind het nogal gek om mezelf een influencer te noemen, want zo voel ik mij totaal niet, maar het beestje moet een naam hebben toch? Deze internationale conferentie is bedoeld voor bloggers, instagrammers en youtubers uit de reiswereld en werd gehouden in mijn eigen Rotterdam!

Ik heb tijdens Traverse ontzettend veel geleerd over bloggen en online ondernemen en ik ben flink uit mijn comfortzone gestapt. Ik sta altijd heel erg open voor andere mensen maar vind het doodseng om zelf de eerste stap te zetten voor een gesprek. Ik ging helemaal in mijn uppie naar Traverse en was best zenuwachtig. Stel nou dat niemand met me wilt kletsen, ga ik me dan eenzaam voelen?

Die gedachte ging vaak door mijn hoofd heen maar dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Ik heb echt heel veel mensen gesproken op Traverse en ik merkte dat het het steeds makkelijker werd om een praatje aan te knopen. Ik heb een aantal grote namen uit de reisbloggerswereld gesproken maar ook veel inspirerende, beginnende bloggers die net als ik op zoek zijn naar hun plekje in de reisbranche. Het mag best gezegd worden: ik ben trots op mezelf dat ik met zoveel mensen gekletst heb!

Zoals je wellicht weet had ik vorige maand even een dipje waarbij mijn motivatie op een laag pitje stond. Op Traverse ben ik ontzettend geïnspireerd geraakt door de verhalen van andere bloggers. Na deze unieke ervaring ben ik weer helemaal opgeladen en zit vol met frisse ideeën voor mijn blog en mijn online business. Ik kijk er  écht ontzettend naar uit om deze ideeën te gaan toepassen in mijn nieuwe blogposts en dit met jou te delen 😊

Zo wil ik mij vanaf nu meer gaan focussen op reizen voor mooie fotospots en nog meer gaan schrijven over lekkere én instagrammable hotspots voor een hapje en drankje. Dus iets minder algemeen ‘dit kun je allemaal zien en doen’ en iets meer ‘hier moet je naartoe voor de mooiste foto’. Ik ben heel benieuwd wat jouw mening is over dit idee en ik hoor het graag!

DSC_0777

Instagram Top 5

In mei ging ik lekker door met het delen van de mooiste foto's uit Nederland en natuurlijk was er ook een flinke dosis Spanje te zien. Ook deelde ik weer een aantal throwback foto's en deze deden het verrassend goed op Instagram!

Nummer 5: de blauwe grotten van Zakynthos

Ik ben ontzettend verbaasd dat deze foto meer dan 200 likes heeft en hiermee zelfs de top 5 heeft behaald. Zelf vind ik dit een vrij simpele foto maar het was een onderdeel van mijn flashback naar Zakynthos en het paste gewoon ontzettend goed in mijn feed. Volgens jullie is het contrast tussen de blauwe zee en de witte rotsen heel erg mooi. I guess less is more? 🙂

Nummer 4: zonsondergang bij het Kralingse Bos

Zelf vind ik dit ook één van de mooiste foto's die ik ooit gedeeld heb van Rotterdam. De skyline in de verte, de reflectie van de zonsondergang op het water.. alles klopt gewoon! Wel heb ik vaak de vraag gehad of het er in het echt ook zo uitzag. Ik zal niet tegen je liegen: ik vind de zonsondergang op haar mooist als de hemel echt felroze kleurt. In dit geval was het meer oranje dus ik heb de roze tinten wel iets meer op laten vallen met een filter. Maar inderdaad, ook in het echt was dit een prachtige zonsondergang!

Nummer 3: Navagio Beach op Zakynthos

Dit is hét klassieke plaatje van Zakynthos en was goed voor een derde plaats in mijn Instagram Top 5. Eerst twijfelde ik nog of ik hem wel zou delen want 1) dit is al 675837 keer gedeeld op insta en 2) het was ontzettend bewolkt toen ik deze foto maakte. Maar nu denk ik juist dat dit de kracht is van deze foto. Normaal zie je altijd perfecte en zonnige foto's voorbij komen van Navagio Beach en zo zie je maar dat het ook met een grijze lucht nog een prachtige plek is. Ook mooi meegenomen dat het strand helemaal leeg is! Al hoop ik stiekem wel dat het de volgende keer dat ik hier kom wél zonnig is haha.

Nummer 1: One Hotel in Miami

Normaal is de nummer één altijd een foto waar ik zelf ook op sta maar deze keer niet. Zou het komen omdat dit One Hotel heet haha? Toeval of niet, dit is wederom een plaatje waarbij alles gewoon klopt. Een rooftop bar met een zwembad, palmbomen en zonsondergang. Wat wilt een mens nog meer? 😀

Hoe was jouw mei?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.