Colorful travels by Ana Rita

Mijn maandoverzicht | December 2018

Slot Weilerbach Duitsland Casa Borita

December. Voor veel mensen de mooiste maand van het jaar, voor mij een maand waar ik een haat-liefde relatie mee heb. Als kind was ik dol op kerst vanwege de cadeaus en de mooie lichtjes maar toen mijn ouders mij op 8-jarige leeftijd vertelden dat de kerstman niet bestond, ging die magie ook gauw verloren. Net als met Sinterklaas trouwens, en dat vier ik al helemaal niet meer omdat het bij ons thuis toch al geen traditie was en ik ook geen kleine kinderen in mijn omgeving heb.

Als tiener zag ik december vooral als een romantische maand waarin je lekker naar het gala ging met je vriendje en dan samen op de bank zou knuffelen tijdens kerst. Ik baalde er toen vooral heel hard van dat ik nog geen vriendje had, en toen ik die wel kreeg bleek de magie van kerst ook niet ineens terug te komen. Wat een teleurstelling zeg!

En dan is er natuurlijk weer de jaarlijkse oud & nieuw stress. Met wie ga je het jaar afsluiten? Blijf je dan bij iemand thuis of ga je naar een feestje? O shit, dat feest is al uitverkocht. Met z’n allen ticketswap goed in de gaten houden! Uiteindelijk komt het allemaal wel goed maar die stress, daar ontkom je echt niet aan.

Oké, genoeg gezeurd. Want december heeft ook wel leuke dingen toch? Jazeker. Hoe ouder ik word, hoe meer ik december weer begin te waarderen. Zo vind ik het tegenwoordig erg leuk en gezellig om kerstmarkten langs te gaan.  Wat ik ook erg fijn vind aan december, is de afwisseling tussen drukke, sociale dagen en dagen waarop je helemaal niets doen. December is de donkerste maand van het jaar, dus het is helemaal oké om jezelf heel het weekend thuis op te sluiten. Wat errrug fijn is als je een blog wilt bijhouden!

Ook ben ik tot nu toe elk jaar vrij geweest in de week tussen kerst en oud & nieuw. Mijn ouders hebben Nederland verlaten in 2014 en de familie van mijn vriend woont in Miami dus dat betekent dat wij kerst ieder jaar weer ergens anders vieren. Hartstikke leuk natuurlijk zo’n kersttrip, en weer iets om naar uit te kijken. Doordat kerst tegenwoordig bij mij gelijk staat aan reizen, merk ik ook dat ik het weer steeds magischer begin te vinden.

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik kijk nu al uit naar december 2019! Behalve de oud & nieuw stress dan… weten jullie alvast een leuk feestje zodat ik die met een dikke streep in mijn agenda kan zetten?

Dit deed ik in december

·       Met een vriendin mee naar de kerstmarkt in Düsseldorf

·       Live meezingen bij George Cocktailbar

·       Een avondje vegan eten in Utrecht met mijn beste vriend en naar het concert van Lilly Allen

·       Surprise sushi voor de verjaardag van een vriendin

·       Een avondje stappen bij Annabel

·       Een nieuwe tatoeage laten zetten

·       Thuis gekookt met twee vriendinnen

·       Kerst vieren bij mijn moeder in Luxemburg

·       Bij een vriendin langs geweest en voor het eerst Dirty Dancing gekeken

·       Mediterraans gegeten bij Obba

·       Naar het feestje Sexy by Nature van Sunnery James & Ryan Marciano

·       Bird Box gekeken op Oudjaarsdag

DSC_0551
DSC_0572
DSC_0584
Erpeldange Castle Luxembourg Casa Borita

Nummer 1: kerstmarkt in Brugge

Jullie absolute favoriet was deze throwback foto van toen ik Brugge in december 2016 bezocht. Helemaal terecht, want deze foto heeft alles waar december voor staat. Een knusse Grote Markt, met een mooie kerstboom, een gezellige kerstmarkt en centrale schaatsbaan. Al doe ik dat laatste nooit want ik ben echt heel slecht in schaatsen!

Hoe was jouw december?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.