Colorful travels by Ana Rita

Hoera, Casa Borita bestaat 2 jaar!

Toen ik twee jaar geleden aan dit avontuur begon, had ik geen idee wat mij te wachten stond. Ik wist helemaal niks over bloggen en al helemaal niet over wat er allemaal bij komt kijken. Zou ik veel tijd kwijt zijn aan deze nieuwe hobby en zou ik het ook blijven volhouden?

Één ding wist ik wel en dat was dat ik een rugzak vol reisverhalen had. Deze verhalen wilde ik maar al te graag delen en dat heb ik de afgelopen twee jaar met veel ups en downs maar vooral met veel liefde gedaan. Pak er maar snel een wijntje bij, want dit is een lange terugblik!

The ups

Mijn blog is echt mijn thuis geworden, en ik kan me niet meer voorstellen dat ik zo lang geen creatieve uitlaatklep heb gehad. Deze mooie dingen heb ik meegemaakt als blogger:

  • Mijn ondernemingsdrang aangewakkerd
  • Deel uitmaken van een community vol reislustige mensen
  • Veel geleerd tijdens Traverse conferentie en aantal bekende gezichten in het echt gesproken
  • Prachtige plaatsen bezocht waar ik vroeger nog nooit van had gehoord
  • Uitgenodigd worden voor toffe evenementen
  • Een aantal mooie samenwerkingen met bedrijven
  • Heel veel leuke hotspots ontdekt

The downs

Het leven is niet alleen maar rozengeur en maneschijn, en bloggen is dat ook niet. Juist omdat het nu zo’n groot deel van mijn leven is geworden, brengt het ook enkele nadelen met zich mee:

  • Altijd online moeten zijn. Ja Instagram, ik kijk naar jou! Het liefst sluit ik die app helemaal af wanneer ik aan het reizen ben. Maar helaas is dat nou net hét moment om te shinen op insta stories.
  • De grens vinden tussen ‘Rita het reisgezelschap’ en ‘Rita de blogger’. Mijn vrienden steunen mij helemaal, maar soms vinden zij het vervelend dat ik veel tijd kwijt ben aan filmen en fotograferen. Ik doe echt mijn best om daar een balans in te vinden, dat beloof ik lieverds!
  • Een blog is nooit af. Ik heb continue dingen in mijn hoofd zitten die nog afgemaakt of verbeterd moeten worden. Elke dag doe ik wel iets voor mijn blog, of het nou schrijven is, foto’s bewerken, samenwerkingen zoeken of promoten op social media. Ik merk dat ik daardoor soms overprikkelt raak.
DSC_0451

Gelukkig is de lijst met ups wel een stuk langer dan de lijst met downs, maar dit zijn zeker wel dingen die ik beter aan wil pakken. Dit lijkt mij daarom ook een mooi moment om even terug te blikken op hoe Casa Borita zich ontwikkeld heeft en wat mijn plannen zijn voor dit jaar.

2017: het begin

Het eerste jaar bestond vooral uit het bloggerswereldje leren kennen en mijn eigen plekje daar in vinden. Reizen is vanaf het begin af aan al het hoofdthema geweest op deze blog, maar in 2017 twijfelde ik nog tussen een reisblog of een lifestyleblog. Ik was toen net aan mijn kantoorbaan begonnen en dacht dat ik daar minder door zou reizen, en dus niet genoeg nieuwe content zou maken voor een reisblog.

Dat is gelukkig niet gebeurd, en de reisverhalen zijn er eigenlijk altijd wel. Ik heb geleerd dat je een ‘oude reis’ op zoveel verschillende manieren en vanuit meerdere onderwerpen kan vertellen. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie en dat is ook wel hetgene wat reizen zo geweldig maakt natuurlijk.

Maar goed, in 2017 wist ik dit nog niet. Dus ging Casa Borita in het begin niet alleen over mijn reizen maar ook over andere dingen die mij bezig hielden. Zo schreef ik ook over shopadresjes, haarproducten, afvallen, uitgaansleven en de Rotterdamse horeca.

2018: de niche

Na een jaar heel wat reisverhalen en een klein beetje lifestyle, had Casa Borita zich wel echt ontpopt tot een volwaardig reisblog. Maar wat voor soort reiziger ben ik nou eigenlijk, en welke doelgroep wil ik aanspreken?

Dat vond ik aan het begin best een lastige vraag, want ik had het gevoel dat ik mezelf moest beperken in mijn reisopties. Maar hoe meer ik er over nadacht, hoe meer ik besefte dat het niet ging om beperkingen maar juist om de nadruk leggen op de dingen die ik echt leuk en daar een ‘expert’ in te worden.

Ik heb er mijn missie van gemaakt om de meest betoverende plekken te vinden, waar ik ook kom. Iedere plaats heeft namelijk wel iets magisch. Een mooie zonsondergang, een toffe hotspot met een prachtig uitzicht, een park vol met bloemen, een sfeervolle wijk of een bijzonder gebouw. Ik wil het allemaal ontdekken en wil jou inspireren om hetzelfde te doen!

DSC_0737

2019: de toekomst

Inmiddels staan er ruim 150 blogposts op Casa Borita, zowel in het Nederlands als in het Engels. Elke week verschijnt er een nieuw artikel, waar ik elke zondag trouw aan begin te schrijven.

De afgelopen twee jaar heb ik je verteld over alle reizen die ik ooit gemaakt heb, en gaf ik jou een kijkje in mijn privé-leven met het maandoverzicht.

Uiteraard zal ik dat blijven doen, maar er zijn ook wat dingen die ik wil veranderen in 2019. Zo heb ik ontzettend veel geleerd over het creatieve en social media aspect van bloggen, maar wil mij nu ook iets meer gaan richten op het business gedeelte.

Mijn blogagenda is even leeg voor de komende weken, en ik wil deze tijd gaan gebruiken om een schoonmaak te houden op de website. Ik ga oude blogposts updaten en ook wat dingen archiveren die niet zo goed bij mijn niche passen. Zo wordt de website een stuk overzichtelijker.

Voor jou als lezer gaat er waarschijnlijk niet zoveel veranderen, je gaat alleen misschien iets minder vaak wat van mij horen. Of ook niet, ik zit immers vol met ideeën. Maar voor nu wil ik mij even focussen op kwaliteit boven kwantiteit. Door de tijd te nemen om een aantal dingen te verbeteren kan ik mij weer verder ontwikkelen als blogger en uiteindelijk betekent dat nog veel meer leesplezier voor jou 🙂

Oké, nu ga ik echt ophouden haha. Als je dit tot het einde gelezen hebt dan ben je echt een held voor mij en daar hoort uiteraard een lief bedankje bij. Bedankt voor het volgen van mijn reisverhalen op Casa Borita, op Instagram, op Facebook en natuurlijk voor alle lieve berichtjes die ik de afgelopen twee jaar heb mogen ontvangen!

Ik kijk er ontzettend naar uit om te zien wat dit jaar in petto heeft voor Casa Borita, en uiteraard hoor ik ook graag wat jij het liefst voorbij ziet komen op op de blog!

DSC_0454-3

Tot gauw weer! 😀

Ayo! AR x

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.