Mi casa es tu casa!

Casa Borita bestaat 1 jaar!

Aveiro Casa Borita

In december 2016 schreef ik mijn eerste blog, en in januari 2017 ging de website van Casa Borita online. Allereerst wil ik jou bedanken. Ja, jij! Of je mij nu al een jaar volgt of voor het eerst komt kijken, het zijn mensen zoals jij waar ik dit voor doe. Mensen die gek zijn op reizen en inspiratie zoeken. En het delen van deze passie, dat is wat ik het allerliefste doe. Dus bij deze: enorm bedankt dat ik al mijn reistips en -verhalen met jou mag delen! 😀

Ook voor mij persoonlijk is bloggen veel gaan betekenen en heb ik veel geleerd het afgelopen jaar. Dit is allemaal veranderd sinds ik een blogger ben:

Mijn passie voor fotografie is nog meer gegroeid

Al vanaf kinds af aan hou ik van fotografie en er zijn al behoorlijk wat camera's doorheen gegaan bij mij. In mijn jeugd altijd in spanning wachten tot de foto's ontwikkeld waren met zo'n rolletje en dan maar hopen dat de foto goed gelukt was. Daarna selfies met de webcam, mijn mobieltje en mijn eerste digitale camera. Toen kwamen de iPhones en sinds een paar maanden helemaal verslaafd aan mijn spiegelreflex camera! Eigenlijk ben ik nu pas heel bewust gaan fotograferen. Voordat ik mijn blog had maakte ik gewoon persoonlijke foto's en nu vind ik het ook heel belangrijk om goede sfeerfoto's te hebben van de plekken waar ik kom. Ik kan mezelf ook eindeloos vermaken met fotografie. Ik ga regelmatig op pad - tijdens het reizen maar ook gewoon in Rotterdam - puur om mooie foto's te schieten en het leuke van fotografie is dat er zelfs in een saaie plek iets te beleven valt. Je kunt echt overal mooie foto's maken wanneer je goed om je heen kijkt.

Ik sta veel bewuster stil bij alles wat ik doe of zie

Dit punt gaat hand in hand met mijn liefde voor fotografie. Sinds ik mijn blog heb ben ik veel bewuster gaan letten op details als ik aan het reizen ben of ergens kom. Zie ik iets bijzonders om te fotograferen, is dat leuk om te benoemen op mijn blog? Allemaal dingen waar ik nu extra op let. Dat heeft ook zeker de manier waarop ik reis beïnvloed want als ik iets zie of bezoek op reis wil ik nu ook echt het verhaal erachter weten. Het grappige is dat ik veel dingen ooit tijdens geschiedenis heb geleerd maar toen bleef het nooit hangen. Feiten die ik tijdens het reizen leer onthou ik eigenlijk altijd!

Ik leer telkens nieuwe dingen

SEO, SEA, mediakit, linkbuilding, content marketing.. allemaal termen die ik voor mijn blog niet of amper kende. Tegenwoordig verdiep ik mij ontzettend in deze dingen en ik vind het erg leuk om zo te blijven bijleren! Vind het vooral ook fijn dat ik deze kennis opdoe omdat het mij oprecht interesseert en niet omdat het een verplichting is.

Mijn schrijfskills gaan erop vooruit

Mijn hersenen draaien overuren. Niet alleen maar omdat ik nu bewust nieuwe dingen leer, maar ook het nadenken over mijn teksten. Zeker nadat ik de website tweetalig heb gemaakt. Spelling, grammatica en een soepele vertaling schrijven. Dit zijn skills die altijd goed van pas komen, ongeacht wat je doet. Dankzij het bloggen kan ik dit voortdurend oefenen en verbeteren.

Ik ben geminderd met uitgaan

Jarenlang heb ik flink gefeest en had ik echt ieder weekend wel iets op de planning staan. Ook bij het kiezen van een reisbestemming vond ik het heel belangrijk dat er een goed nachtleven aanwezig was. Maar sinds ik ben begonnen met bloggen ga ik nog maar zo’n 1, soms 2x per maand uit. Misschien klinkt dat voor sommige mensen nog steeds als veel, maar geloof me, voor mij is dat heel braaf haha. Bloggen is gewoon een tweede baan voor mij geworden, en een nacht feesten betekent de volgende dag niks of veel minder doen aan mijn blog. Dat vind ik zonde!

Wat vind jij het leukste om te lezen op Casa Borita? En waar zou je graag meer van zien?

Ayo! AR x

Laat een reactie achter