Mi casa es tu casa!

Is het mij eindelijk gelukt om niet aan te komen in de zomer?

Na het zonnige weekend wat wij net gehad hebben zou je het niet zeggen, maar officiëel gezien is de zomer nu wel echt afgelopen. Hoewel de zomer mijn favoriete seizoen is, zijn er toch een aantal dingen die mij tegen zitten als het zomer is. Eén daarvan is het feit dat ik altijd aankom in de zomer: ik heb heel de tijd trek in ijsjes en zoete drankjes, combineer dat met weinig motivatie om te sporten (want hé, even ergens een drankje gaan doen is een stuk gezelliger!) en mijn buik hangt weer over mijn broekrand heen. Nu stond sporten al nooit heel erg hoog op mijn to-do-list maar nadat ik vorig jaar wel heel erg was aangekomen heb ik besloten om hier toch eens wat aan te doen. Ik was super gemotiveerd en met de hulp van My Killer Body Motivation viel ik veel af; toch bleef ik mijn hart vasthouden voor de zomer want zou het me deze keer wel lukken om die motivatie te behouden? Daar kan ik je nu antwoord op geven!

Trots op mezelf in juni

Eerlijk is eerlijk: wij hebben dit jaar meer zomerse dagen gehad in de lente dan in de zomer zelf. Toen het eind juni dan echt officiëel zomer werd was ik al ontzettend trots op mezelf: ik had genoten van al die lekkere dagen maar toch was ik braaf 3x per week naar de sportschool blijven gaan!

Een beetje laten gaan op vakantie in juli

De maand juli begon erg goed: ik ging netjes 3x per week sporten, en ook qua eten had ik niet echt veel uitspattingen. Halverwege juli ging ik op vakantie naar Malta en ben de dagen daar voor zelfs extra vaak naar de sportschool gegaan! In Malta zelf heb ik me echter wel laten gaan: elke dag ijsjes en andere zoetigheden gegeten, en heel veel cocktails gedronken. Ik vond mijn buik dikker lijken aan het einde van mijn vakantie en nam mij voor dat het thuis weer klaar zou zijn met de zoetigheid. Na Malta ging ik gelijk door naar Tomorrowland en na vier dagen dansen en héél veel lopen waren de vakantiekilo’s er ook gelijk af! Festivals zijn goed voor de lijn, dat blijkt maar weer haha!

Een kleine dip in augustus

In augustus ben ik eventjes in een dip beland. De highlights van mijn zomer, Malta en Tomorrowland, waren net achter de rug en het weer was bedroevend fris en regenachtig voor de tijd van het jaar. Ook was ik net 25 geworden en dat heeft mij heel erg aan het denken gezet over welke richting ik nu op wil gaan met mijn leven. Ik ging veel aan mezelf twijfelen, en daardoor stond mijn motivatie om te sporten en gezond te eten even op  pauze. Ik at gewoon waar ik zin in had, en ging nog maar 2, soms zelfs 1 keer per week sporten. Máár: ik ging wel! Als ik kijk hoe ik vroeger was, is dit al een hele overwinning. Vroeger sportte ik maandenlang  gewoon helemaal niet, en nu bleef ik toch gaan ondanks mijn tegenzin.

Terug in mijn ritme in september

Deze maand zat ik al wat lekkerder in mijn vel, en het regelmatig sporten en minder snoepen gaat mij weer wat beter af. Ik sport nu gewoon weer 3x per week en soms zelfs 4 keer!

my killer body motivation casa borita
September 2016
My Killer Body Motivation Casa Borita
Oktober 2016
My Killer Body Motivation Casa Borita
Februari 2017
fitness casa borita
September 2017

Was de zomer van 2017 een fitte zomer?

Ik heb nog steeds een haat-liefde verhouding met mijn buik en ik heb het idee dat ie voor de zomer wel wat platter was. Ik heb deze zomer inderdaad minder vaak gesport dan in de andere seizoenen, maar ik ben er erg trots op dat ik ondanks de mindere motivatie toch nog elke week naar de sportschool ben gegaan. Het grappige is dat veel mensen mij ná mijn vakantie vroegen of ik nog meer was afgevallen, terwijl ik toen pas minder ben gaan sporten en meer ongezond ging eten. Ze zeggen dat je stofwisseling sneller wordt als je gaat sporten en dat je daardoor meer kunt eten, dat lijkt bij mij dus inderdaad wel zo te zijn. En tsja, motivatie om te sporten of niet, snoepen in de zomer blijft toch wel een dingetje voor mij. Ik vind ijs op een zonnige dag gewoon te lekker om te laten staan (ook op een winterse dag trouwens, maar dan eet ik het niet zo vaak gelukkig)! En weet je, dat is allemaal prima! Mijn lichaam heeft mij bewezen dat ik best kan genieten van iets lekkers, zolang ik er maar bij blijf bewegen. Tuurlijk zou ik er wel iets meer moeite voor moeten doen als ik écht strak zou willen zijn, maar dat hoeft van mij ook niet. Ik ben allang blij dat ik me niet bij elke foto hoef af te vragen hoe dik ik daarop lijk! Al met al was de zomer van 2017 wel een fitte zomer voor mij, ik heb geen nieuwe vooruitgang geboekt met mijn figuur maar ben gelukkig ook niet aangekomen! Ik was er zo bang voor dat het ging gebeuren, en ik heb mezelf bewezen dat ik het wel kan volhouden. Ook als het wat minder gaat! Vol nieuwe motivatie ga ik nu de herfst in en binnenkort vier ik dat ik, luie en onsportieve Ana Rita, al een jaar lang wekelijks aan het sporten ben!

Wanneer was jij voor het laatst trots op jezelf?

Ayo! AR

7 reacties

 1. Sammy op 27 september 2017 om 14:35

  Wauw, je hebt het zo super gedaan! Ik ben echt trots op je!❤️ik ben heel trots op de dagelijkse routine die ik er sinds een aantal weken in heb zitten met mediteren, dagboekje, wandelen, positieve affirmaties opzeggen en nog meer positive dingen😍

  • Ana Rita op 27 september 2017 om 17:46

   Dankjewel lieve schat <3 Ben ook heel trots op jou!

 2. Lien op 30 september 2017 om 11:26

  Knap hoor! De zomer is hier altijd een aandikperiode… Veel feestjes, weinig regelmaat 😉

  • Ana Rita op 2 oktober 2017 om 10:55

   Dankjewel! Wat ‘goed’ om te weten dat ik niet de enige ben die hier last van heeft! Gelukkig zorgen al die feestjes en spontaniteit wel voor leuke herinneringen 🙂

 3. Maaike op 30 september 2017 om 13:38

  Knap hoor zo door sporten met vakanties enzo!

  • Ana Rita op 2 oktober 2017 om 10:57

   Dankjewel! Naja tijdens de vakanties sport ik niet hoor haha.. Ik loop en dans wel veel, telt dat ook mee? Maar wanneer ik thuis ben sport ik wel elke week 🙂

 4. Sanne op 25 oktober 2017 om 09:26

  Het is lastig om in de zomer niet aan te komen he. Zeker als je ook op vakantie gaat. Ik kom helaas altijd 2 a 3 kg zwaarder terug, wat me dan wel weer extra motiveert om te gaan sporten. Dat is dan wel weer een positief puntje eraan. 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.